FB pixel TP pixel
Nejvýdělečnější film roku míří na HBO. Růžová šílenost Barbie bude mít i speciální verzi © Warner Bros.

Nejvýdělečnější film roku míří na HBO. Růžová šílenost Barbie bude mít i speciální verzi

Téměř pět měsíců od premiéry Barbie, která vzala kina útokem, a překvapivě si došla pro titul nejvýdělečnějšího filmu roku, konečně Warneři odhalili datum jejího uvedení na HBO Max. Bude to nečekaně brzy.

Filmové novinky

Na konci července vtrhli společně do kin Barbie s Oppenheimerem, dokonale využili svých rozdílů v silné marketingové kampani a nakonec dokázali přilákat davy zvědavých diváků. Barbie z toho nakonec v kinech vytřískala po celém světě neuvěřitelných 1,44 miliardy dolarů a stala se nejvýdělečnějším filmem letošního roku. Za ní se pak umístil animovaný Super Mario Bros. ve filmu s 1,36 miliardami a třetí místo obsadil již zmíněný Oppenheimer s 950 miliony. Po krasojízdě temnými sály a následném vydání na TVOD platformách se čekalo, kdy bude Barbie konečně k dostání i na domovské streamovací službě Warnerů HBO Max. A studio nyní konečně prozradilo, že to bude již 15. prosince.

Barbie v režii Grety Gerwig byla nejen diváckým hitem, ale vysloužila si i uznání kritiků. Na Rotten Tomatoes nasbírala z celkového počtu 481 recenzí 88 procent pozitivních reakcí, při průměrném skóre 8 z 10. Barbie byla hodnocena jako vizuálně úchvatná komedie, jejíž meta humor byl chytře doplněn podvratným vyprávěním. V hlavních rolích se představili Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Scott Evans, Kate McKinnon či Will Ferrell. V USA se navíc diváci na tamějším Maxu dočkají bonusové verze snímku, která se bude vysílat v americkém znakovém jazyce, což je vskutku chvályhodný počin, za který před tvůrci smekáme pomyslný klobouk. Hezká práce.

Zdroj: ComingSoon

Nejlepší historický film roku je konečně online. Užijte si DiCapriův životní výkon
Nejlepší historický film roku je konečně online. Užijte si DiCapriův životní výkon
05.12.2023 14:45:00 | Filmové novinky

45 dní dlouhé čekání je pro lenivější diváky, kterým se nechce chodit do kina, konečně u konce. Jeden z nejlepších filmů roku, novinka Martina Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce, je totiž konečně online. Což mimo jiné znamená, že si tenhle masivní historický kolos můžete zastavit, když se vám bude chtít v polovině na toaletu.

Nejlepší kriminálka HBO se vrací v mrazivém traileru. Sériový vrah dává těla do ledu
Nejlepší kriminálka HBO se vrací v mrazivém traileru. Sériový vrah dává těla do ledu
04.12.2023 18:35:00 | Filmové novinky

Detektivní antologie Temný případ patří mezi vůbec nejlepší kriminálky posledních let a pro HBO jde o poklad, který chce nadále rozvíjet, pokud další případy se sériovými vrahy budou dávat smysl. Tentokrát nás čeká ženské obsazení a prostředí ledové Aljašky.

Vánoční dárek od HBO. Geniální nový Spider-Man dorazí online přímo pod stromeček
Vánoční dárek od HBO. Geniální nový Spider-Man dorazí online přímo pod stromeček
04.12.2023 17:15:00 | Filmové novinky

HBO si na letošní Vánoce připravilo vskutku famózní filmový dáreček. Svým předplatitelům totiž naservíruje jeden z nejlepších filmů roku a dle mnohých vůbec nejlepší adaptaci komiksových sešitů se Spider-Manem. Šíleněji každopádně Vánoce strávit asi nejde.

Dvě velké sci-fi i útok na Oscara. Netflix láká v traileru na největší prosincové hity
Dvě velké sci-fi i útok na Oscara. Netflix láká v traileru na největší prosincové hity
04.12.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Prosincový upoutávkový sestřih největších hitů Netflixu je sice oproti minulým měsícům na počet o něco chudší, o to kvalitněji se ale nabídka jeví. Těšit se můžeme na hvězdně obsazený katastrofický thriller, sci-fi ságu ve stylu Star Wars či pokračování legendárního rodinného animáku.