FB pixel TP pixel
Nejmonstróznější sci-fi příštího roku ve velkolepém traileru. Godzilla a Kong spojují síly © Warner Bros.

Nejmonstróznější sci-fi příštího roku ve velkolepém traileru. Godzilla a Kong spojují síly

Filmoví a seriáloví fanoušci mají za sebou jeden z nejvýživnějších víkendů za poslední měsíce. V rámci brazilského Comic Conu došlo k odhalení spousty nových upoutávek na chystané projekty a hotové žně měli fandové sci-fi, pro které byla v neděli večer představena i upoutávka na novou Godzillu, která se s Kongem vydává do války proti společnému nepříteli.

Filmové novinky

Jak dlouho stačí Hollywoodu, aby realistický pokus o americkou adaptaci Godzilly přetavil v supehrdinskou podívanou, v níž Godzilla a Kong společně utíkají jako Avengers proti nepříteli? Odpověď je 10 let. Právě takové období totiž uběhne příští rok, kdy bude mít premiéru novinka režiséra Adama Wingarda Godzilla x Kong: Nové impérium, již pátý díl ze série MonsterVerse. Ta začala v roce 2014 snímkem Godzilla Garetha Edwardse, který se snažil vyprávět příběh lidí, kteří sledují příchod gigantického ještěra, které se snaží zastavit dvojici MUTO. Následovaly filmy Kong: Ostrov lebek, Godzilla II Král monster, Godzilla vs Kong a pokud máte předplacenou službu Apple TV+, můžete sledovat i seriálový spin-off Monarch: Odkaz monster.

Snad s výjimkou posledního zmíněného seriálu se však série ze vcelku realistického pokusu o vyobrazení možnosti, že by se na světě skrývali impozantní Titáni, překlopila do čistokrevného sci-fi, v němž se v minulé části objevil i svět hluboko pod zemí, který se měl stát Kongovým novým domovem. V novém filmu ale právě obří opičák dostane soupeře a roli sehraje i Baby Kong. Nepřátelé skrytí hluboko pod povrchem planety budou natolik mocní, že se Kong bude muset spojit s Godzillou. A jak ukazuje první upoutávka, zatímco Kong dostane na svou pravou paži jakési brnění, Godzilla změní atomový dech z modrého na růžový, a společně se půjdou tihle dva monstrózní borci pobít s kýmkoli, kdo by mohl ohrožovat svět a jejich dominanci. Ano, zní to už jako totální fantasmagorická haluz, nicméně právě poslední snímek Godzilla vs. Kong dokázal po druhé Godzille oživit tržby a i v covidovém období získal v kinech 470 milionů dolarů a velmi se mu dařilo i na streamingu. Studio Warner Bros. tak očekává, že další díl bude bez pandemických dozvuků opravdovým hitem kolosálních rozměrů, realitu se dozvíme 11. dubna 2024, kdy film vstupuje do kin.

Zdroj: ScreenRant / BOM / Warner Bros.

Válečná sci-fi řežba Halo se vrací. Trailer je plný akce a slibuje omluvu fanouškům
Válečná sci-fi řežba Halo se vrací. Trailer je plný akce a slibuje omluvu fanouškům
03.12.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Loňská premiéra sci-fi seriálu Halo byla sice nemálo očekávaná, řadě fanoušků milované herní franšízy ale přinesla i velké zklamání. Akce totiž bylo na výjimky pomálu a hodně se řešila psychologie a minulost sparťanského bojovníka Johna-117, kterého všichni znají spíše jako Master Chiefa. Druhá řada má tuhle slabinu napravit.

Nejbrutálnější seriál současnosti se vrací. Krvavá Banda má nekompromisní trailer
Nejbrutálnější seriál současnosti se vrací. Krvavá Banda má nekompromisní trailer
03.12.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Fanoušci extrémně brutálního seriálu Banda mají v posledních měsících hotové žně. Letos v září se totiž dočkali povedeného spin-offu Gen V, který představil nové lidi vybavené mnohdy děsivými superschopnostmi, a už příští rok se vrátí hlavní seriál, který právě představil nový trailer.

Druhá řada Rodu draka má konečně trailer! Ukazuje ohnivé bitvy, popravy i draky
Druhá řada Rodu draka má konečně trailer! Ukazuje ohnivé bitvy, popravy i draky
02.12.2023 20:10:00 | Filmové novinky

Seriál Rod draka, který rozšiřuje ságu Hry o trůny, je jedním z mála velkých projektů, jež nebyly ovlivněny hollywoodskou stávkou herců a scenáristů. Díky tomu si fanoušci mohou užít první velkolepou upoutávku. Pokračování dorazí již v létě 2024.

Postapokalyptické sci-fi Fallout má fantastický trailer. Nechybí mutanti a násilí
Postapokalyptické sci-fi Fallout má fantastický trailer. Nechybí mutanti a násilí
02.12.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Brazilský Comic Con naděluje fanouškům seriálů nové dárky. Jedním z nich je trailer na očekávané postapokalyptické sci-fi Fallout, jež adaptuje kultovní videohru. Čeká nás nový příběh, který se předlohou inspiruje a dále rozvíjí populární svět po jaderné válce.