FB pixel TP pixel
Brendan Fraser při natáčení Mumie málem zemřel. Jeho probuzení se neobešlo bez vtipu © Universal Pictures

Brendan Fraser při natáčení Mumie málem zemřel. Jeho probuzení se neobešlo bez vtipu

Zatímco Brendan Fraser zažívá velkolepý comeback kvůli svému hereckému výkonu v dramatu Velryba, v nedávném interview prozradil, že při natáčení dobrodružné Mumie málem přišel o život.

1. 3. 2023 14:45 | Filmové novinky

Brendan Fraser zažívá díky svému nezapomenutelnému převtělení do morbidně obézního učitele ve filmu Velryba jeden z nejdojemnějších comebacků posledních let. Nominace na nejrůznější herecká ocenění včetně toho na Oscara se jen hrnou, stejně jako rozhovory s tímto sympaťákem. V jednom nedávném interview v pořadu The Kelly Clarkson Show stanice NBC šokoval posluchače, když prozradil, že jej jedna scéna v akčním fantasy Mumie skoro stála život. Brendan Fraser je znám, že při natáčení akčních scén se často odmítal nechat zaskakovat kaskadéry, což odnesl nejrůznějšími zraněními a scéna oběšení z prvního dílu Mumie se mu stala málem osudnou.

Provaz, který měl kolem krku během záběru, se mu totiž příliš utáhl: „Stál jsem takhle na špičkách, s tím lanem kolem krku, když režisér Stephen Sommers přiběhl a řekl: 'Hele, ono to nevypadá, že by ses, dusil - můžeš to zkusit ještě jednou? A já na to: 'Dobře, fajn'“, popisoval událost Brendan Fraser. Když šel režisér na poslední záběr, Fraser si stoupl na špičky a člen štábu, který nad ním držel lano, ho vytáhl o něco výš. „Pak si jen pamatuju, že mám svůj loket v uchu, celý svět byl nakloněný na stranu, v zubech jsem měl štěrk a všichni byli naprosto zticha.“ Koordinátor kaskadérů se ihned snažil Frasera povzbudit: „Gratuluji, jsi v klubu - to samé se stalo i Melu Gibsonovi ve Statečném srdci.“ Herec se nakonec zmohl jen na odpověď: „Aha, asi díky. Chci jít domů!"

Zdroj: THR

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Konkurence Netflixu posiluje a zařazuje seriály HBO i dva děsivé horory
Konkurence Netflixu posiluje a zařazuje seriály HBO i dva děsivé horory
28.02.2023 17:15:00 | Filmové novinky

O odprodeji seriálů HBO konkurenci SkyShowtime již nějakou dobu víme. Nyní jsme se však konečně dozvěděli, kdy se seriály jako Spolu a Hladoví nebo Bez vědomí dočkají uvedení v novém streamovacím domově. Ten navíc odhalil i další zajímavé novinky hlavně pro hororové nadšence.

Marvel dostal od diváků pořádnou facku. Takový odliv publika žádný komiks nezažil
Marvel dostal od diváků pořádnou facku. Takový odliv publika žádný komiks nezažil
28.02.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Komiksový obr Marvel dostal dlouho očekávanou facku od diváků. Jeho poslední blockbuster Ant-Man a Wasp: Quantumania zaznamenal příšerný propad tržeb, který přepisuje rekordy nejen v rámci samotného Marvel Cinematic Universe, ale i komiksových filmů vůbec.

Russell Crowe nekompromisně vymítá démony. V traileru řádí jako skutečný exorcista
Russell Crowe nekompromisně vymítá démony. V traileru řádí jako skutečný exorcista
28.02.2023 15:10:00 | Filmové novinky

Fanoušci hororů, zvláště těch exorcistických, se mohou těšit na novinku Papežův vymítač, v níž si hlavní roli střihl držitel Oscara Russell Crowe. Vydaný trailer láká na znepokojivá posednutí, rozhovory s démonem či děsivá vatikánská tajemství.

Nejpozitivnější seriál současnosti rozveselí i nejhorší cyniky. Trailer hřeje u srdíčka
Nejpozitivnější seriál současnosti rozveselí i nejhorší cyniky. Trailer hřeje u srdíčka
27.02.2023 18:48:00 | Filmové novinky

Fotbaloví fanoušci AFC Richmond už si pomalu připravují dresy a šály, nejpozitivnější seriál současnosti Ted Lasso se totiž již za 14 dní vrátí s třetí a velmi pravděpodobně i poslední řadou. To ale neznamená, že by se mělo smutnit. Jak je Tedovi vlastní, i nová upoutávka je plná úžasně pozitivní nálady.