FB pixel TP pixel
Russell Crowe nekompromisně vymítá démony. V traileru řádí jako skutečný exorcista © Sony Pictures

Russell Crowe nekompromisně vymítá démony. V traileru řádí jako skutečný exorcista

Fanoušci hororů, zvláště těch exorcistických, se mohou těšit na novinku Papežův vymítač, v níž si hlavní roli střihl držitel Oscara Russell Crowe. Vydaný trailer láká na znepokojivá posednutí, rozhovory s démonem či děsivá vatikánská tajemství.

28. 2. 2023 15:10 | Filmové novinky

Společnost Sony vypustila trailer ke své chystané hororové novince Papežův vymítač, která se do našich kin dostane letos na jaře a kromě atraktivního tématu láká především na novozélandskou hereckou star Russella Crowea. Ten se v hlavní roli představí jako otec Gabriele Amorthse, jenž je reálnou postavou a jako italský katolický kněz údajně uskutečnil přes sto tisíc exorcismů po celém světě. Zápisky této vymítačské legendy pak slouží jako námět pro film. Konkrétně bude Crowe jako otec Amorthse vyšetřovat děsivé posednutí mladého chlapce. Během vyšetřování nakonec ale odhalí staleté spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil udržet v tajnosti.

Dle traileru tak můžeme čekat jakýsi mix legendárního Vymítače ďábla s konspiračním thrillerem Šifra mistra Leonarda. Režisérem Papežova vymítače pak je Julius Avery, který na sebe upoutal pozornost nacistickým zombie bijákem Overlord či tlumeným superhrdinským snímkem od Amazonu Samaritán, ve kterém se v hlavní roli představil Sylvester Stallone. Vedle Crowa pak ve snímku uvidíme Franca Nera jako papeže či uslyšíme charakteristický hlas Ralpha Inesona, který namluvil démona. V českých kinech bude Papežův vymítač k vidění od 6. dubna.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nejpozitivnější seriál současnosti rozveselí i nejhorší cyniky. Trailer hřeje u srdíčka
Nejpozitivnější seriál současnosti rozveselí i nejhorší cyniky. Trailer hřeje u srdíčka
27.02.2023 18:48:00 | Filmové novinky

Fotbaloví fanoušci AFC Richmond už si pomalu připravují dresy a šály, nejpozitivnější seriál současnosti Ted Lasso se totiž již za 14 dní vrátí s třetí a velmi pravděpodobně i poslední řadou. To ale neznamená, že by se mělo smutnit. Jak je Tedovi vlastní, i nová upoutávka je plná úžasně pozitivní nálady.

Sylvester Stallone odhalil zápletku regulérního sedmého Rockyho
Sylvester Stallone odhalil zápletku regulérního sedmého Rockyho
27.02.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Již za pár dní nás čeká premiéra filmu Creed III, který sleduje osud syna Apolla Creeda z úspěšné boxerské série o Rockym. S blížící se premiérou se začal ozývat i představitel Rockyho, Sylvester Stallone, který se v nejnovějším díle neobjeví. Proč tomu tak je a co má Stallone s boxerskou sérii za lubem?

Akční bůh Schwarzenegger míří na Netflix. V traileru je drsnější než šmirgl papír
Akční bůh Schwarzenegger míří na Netflix. V traileru je drsnější než šmirgl papír
27.02.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Arnold Scharzenegger neměl od roku 2019 filmovou roli, nyní se ale vrací jako špion v novém netflixovském seriálu. Ten sázkou na humor připomíná slavnou akční komedii Pravdivé lži a Arnold v něm dostane ránu tam, kde to bolí nejvíc.

Trailer 8. dílu The Last of Us odhaluje umírajícího Joela i šílené kanibaly
Trailer 8. dílu The Last of Us odhaluje umírajícího Joela i šílené kanibaly
27.02.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Letošní seriálový hit The Last of Us pomalu a jistě kráčí ke svému finále. Čekají nás poslední dva díly a ten předposlední přinese velmi zajímavou skupinku nových postav včetně přeživšího Jamese, kterého hraje miláček fandů původní hry.