FB pixel TP pixel
Neskutečná proměna Brendana Frasera. Takhle pro roli ztloustl na 272 kilogramů © A24

Neskutečná proměna Brendana Frasera. Takhle pro roli ztloustl na 272 kilogramů

Brendan Fraser hraje ve filmu Velryba muže, jehož obezita už dosáhla hodnoty 272 kilogramů a vzhledem k jeho stravovacím návykům rozhodně dolů nepůjde. Nyní se můžete podívat do zákulisí filmu a zjistit, jak se zhruba 130 kilogramů navíc získává.

22. 2. 2023 18:40 | Filmové novinky

Od 23. února můžete i v českých kinech vidět nový snímek Darrena Aronofskyho Velryba, v němž náš oblíbenec Brendan Fraser ztvárnil obézního muže Charlieho, který váží 272 kilogramů a doslova se užírá k smrti. Stýská se mu totiž po jeho gay milenci, který dříve zemřel a kvůli němuž Charlie opustil svou rodinu a rozbil vztah s dcerou. S tou se v novince snaží znovu navázat vztah. Jak se ale může herec proměnit v takto obézního muže? Samozřejmě ne vlastní návštěvou pizza okénka.

Režisér Aronofsky se už při přípravách na film obrátil na maskéra a odborníka na prostetiku Adriena Morota, od něhož chtěl slyšet, zda je vůbec možné připravit kostým, který by nepůsobil komicky, ale naopak by byl civilní a vytvářel v divácích správné empatické emoce. Morot navrhl speciální kostým ze silikonové hmoty, který byl rozvržen do několika částí pokrývajících končetiny, hlavu, hruď a pas. Sám Fraser přiznal, že nosil v průběhu natáčení části, jejichž kombinovaná váha se pohybovala od 20 do zhruba 136 kilogramů. Sám tedy měl v době natáčení váhu okolo 136 kg, do níž se kvůli roli projedl dobrovolně. Ve videu magazínu Entertainment Weekly, které si můžete přehrát zde, lze vidět část procesu, kdy na Fraserovu hlavu maskéři nanášeli horní náhlavní a hrudní část. Tvůrci ale prozradili, že poté následovala aplikace rukou, které se překrývaly s horní částí hrudi, následovaly nohy až k pasu a samozřejmě prostřední část, která vše spojila dohromady. Zásadní podle Morota byla svoboda hercova pohybu a herectví, přičemž Fraser byl dle maskéra nesmírně trpělivý během celého natáčení. Jeho výkon byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Zdroj: Entertainment Weekly

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Režisér Avatara 2 je vysmátý. Za film dostane pohádkovou finanční odměnu
Režisér Avatara 2 je vysmátý. Za film dostane pohádkovou finanční odměnu
22.02.2023 18:10:00 | Filmové novinky

Režisér James Cameron patří mezi osoby, proti kterým byste nikdy neměli sázet. Možná ani v kasinu ne, protože jestli by někdo dokázal trefit správné číslo na ruletě, je to právě tvůrce Titanicu, Terminátora 2 a samozřejmě nyní už rozjeté ságy Avatar. A to by ty peníze ani nepotřeboval, už za druhý film sci-fi z Pandory dostane pořádný balík.

Marvel proráží kvalitativní dno. Jeho filmy se přestávají líbit i běžným divákům
Marvel proráží kvalitativní dno. Jeho filmy se přestávají líbit i běžným divákům
22.02.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Časy, kdy Marvel v podstatě neudělal chybu a jeho filmy sklízely pozitivní přijetí u kritiků i diváků, jsou zřejmě pryč. Po bídné čtvrté fázi navíc přichází i zklamání z nového Ant-Mana. Film sice vydělává velké peníze, jenže málokomu se líbí. A to je do budoucna velký problém.

Nejlepší krimi seriál Netflixu je definitivně zrušen. Režisér rozhodnutí streamera brání
Nejlepší krimi seriál Netflixu je definitivně zrušen. Režisér rozhodnutí streamera brání
22.02.2023 11:00:00 | Filmové novinky

Pokud jsou mezi fanoušky mrazivého seriálového krimi thrilleru Mindhunter takoví, kteří stále doufají v natočení třetí řady, režisér David Fincher jim svým posledním rozhovorem určitě radost neudělá.

20 filmů s největším počtem úmrtí. Kdo trumfnul Ramba nebo Hvězdnou pěchotu?
20 filmů s největším počtem úmrtí. Kdo trumfnul Ramba nebo Hvězdnou pěchotu?
21.02.2023 19:30:00 | Filmové novinky

Zajímalo vás někdy, který film nabízí největší množství zabitých lidí a jestli náhodou Žhavé výstřely 2 nelžou, když tvrdí, že se jedná o nejkrvavější film všech dob? Inu, nyní vraždění v akčních šlágrech skutečně někdo spočítal a výsledky jsou docela překvapivé.