FB pixel TP pixel
Hvězda Rockyho a Predátora nečekaně zemřela. Carl Weathers naposledy zářil v Mandalorianovi © MGM

Hvězda Rockyho a Predátora nečekaně zemřela. Carl Weathers naposledy zářil v Mandalorianovi

Diváci ho mohli naposledy vidět jako polepšeného žoldáka v seriálu Mandalorian. Akční ikona Carl Weathers se však nejvíce proslavila ve filmech o Rockym a Predátorovi. Úmrtí herce nikdo nečekal.

Filmové novinky

Nečekaná zpráva zasáhla Hollywood a celý filmový svět. Rodina akční ikony Carla Weatherse oznámila, že herec ve věku 76 let zemřel ve svém domě ve spánku. Úmrtí tak přichází jako šok, neboť Weathers nepůsobil v posledních dojmem jakkoli nemocně a jeho herecká i režijní kariéra byla velmi aktivní. Naposledy ho diváci ve velké roli viděli jako Greefa Kargu v seriálu Mandalorian.

Weathers se nejvíce zapsal do srdcí filmových fanoušků v rolích akčních hrdinů. Památná je mimo jiné jeho role Dillona v první části série Predátor, kde se objevil vedle Arnolda Schwarzeneggera. K vidění byl i ve 4 dílech série o Rocky Balboovi, nejdříve soupeř a poté nejlepší přítel titulního hrdiny Apollo Creed.

Od fotbalisty hercem

Weathers se narodil v roce 1948 v New Orleans a začínal kariéru jako hráč amerického fotbalu, postupem času se však přesměroval na film a televizi. Dokonce studoval divadelní herectví. Celkem se objevil ve více než 75 rolích v televizi a ve filmu a v roce 2021 získal za svou roli v Mandalorianovi dokonce nominaci na Emmy. V seriálu se rovněž dvakrát ujal i role režiséra. Diváci ho ovšem mohli vidět i v akční kultovce Action Jackson a spolupracoval i na komediích s Adamem Sandlerem. Sandler se již k úmrtí herce vyjádřil a označil Weatherse za „velkého muže, velkého tátu, velkého herce a velkého atleta.“

Weathers samotný se považoval za šťastného člověka a byl vděčný za vzory, které mu dle jeho slov vyšlapaly cestu pro jeho vlastní kariéru. O sobě mluvil jako o jedinci, který se chtěl vyrovnat svým předchůdcům, napodobit je a měl dost štěstí na to, aby jako výsledek získal i svůj vlastní úspěch. Věřil, že jeho kariéra bude inspirovat další mladé herce a sportovce stejně jako předchozí generace inspirovala a motivovala jeho.

Zdroj: BBC

Zapomeňte na Pitta a Jolie. Noví Pan a paní Smithovi patří mezi nejlepší seriály roku
Zapomeňte na Pitta a Jolie. Noví Pan a paní Smithovi patří mezi nejlepší seriály roku
02.02.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Nová seriálová verze Pan a paní Smithovi je již dostupná online a oproti očekávání jsou pro diváky dostupné již všechny díly. Důvodů ke sledování je spousta. Recenze totiž slibují jeden z nejlepších zážitků letošního roku z hlediska streamovací nabídky.

Film, který svět neviděl. Režisér Warcraftu točí akční sci-fi s revoluční technologií
Film, který svět neviděl. Režisér Warcraftu točí akční sci-fi s revoluční technologií
02.02.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Režisér Duncan Jones se zapsal do paměti fanoušků sci-fi díky rafinovaným minimalistickým peckám Moon nebo Zdrojový kód, pak natočil epickou adaptaci herní fantasy Warcraft. Nyní se vrací a jeho nový film slibuje podívanou, kterou zatím nikdo nenatočil.

Dystopické sci-fi s roboty i epická fantasy. Netflix láká v traileru na největší únorové hity
Dystopické sci-fi s roboty i epická fantasy. Netflix láká v traileru na největší únorové hity
02.02.2024 14:10:00 | Filmové novinky

Netflix ve své únorové upoutávce láká na nejzajímavější novinky měsíce. Těšit se můžeme na akční sci-fi, romantické komedie nebo nový rodinný animák od studia Dreamworks. Největším hitem bude ale určitě hraná verze fantasy Avatar: Legenda o Aangovi.

Mission: Impossible 7 na Netflixu v Česku nebude. Dostane exkluzivní uvedení
Mission: Impossible 7 na Netflixu v Česku nebude. Dostane exkluzivní uvedení
01.02.2024 19:40:00 | Filmové novinky

Mission: Impossible s podtitulem Odplata konečně míří online v rámci předplatného. Pro uživatele Netflixu a dalších SVOD streamovacích služeb však přichází smutná zpráva, že titul bude exkluzivně dostupný pouze na jediné platformě. Titul však bude dále dostupný ke koupi v rámci TVODu.