FB pixel TP pixel
Zapomeňte na Pitta a Jolie. Noví Pan a paní Smithovi patří mezi nejlepší seriály roku © Amazon Studios

Zapomeňte na Pitta a Jolie. Noví Pan a paní Smithovi patří mezi nejlepší seriály roku

Nová seriálová verze Pan a paní Smithovi je již dostupná online a oproti očekávání jsou pro diváky dostupné již všechny díly. Důvodů ke sledování je spousta. Recenze totiž slibují jeden z nejlepších zážitků letošního roku z hlediska streamovací nabídky.

Filmové novinky

Po osmnácti letech od premiéry filmu s Bradem Pittem a Angelinou Jolie se do nové interpretace příběhu o dvou tajných agentech tvořících manželský pár pustil Amazon. Hlavní role pana a paní Smithových tentokrát ztvárnili Donald Glover a Maya Erskine a na rozdíl od filmu z roku 2005, kde manželé netuší, že druhý z nich je agentem, se Glover a Erskine přihlásí do tajné organizace jako špióni a manželství jim slouží jako krytí. Jde tak spíše o návrat k seriálovému konceptu z roku 1996.

Dostupné jsou všechny díly

Novinka Amazonu je již dostupná online a tentokrát streamovací služba Prime Video zvolila pro ni netradiční způsob uvedení a místo jedno dílu týdně servíruje kompletní první řadu. Již nyní si tak můžete užít všech osm epizod, které recenzenti označují za to nejzábavnější, co lze aktuálně ve streamingu vidět. Seriál Mr. & Mrs. Smith má aktuálně na serveru Rotten Tomatoes 89 procent pozitivních reakcí při vysoce nadprůměrném hodnocení 7,7 bodů z 10. Hodnocení se samozřejmě nevyhnou srovnání s filmem Pán a Paní Smithovi s Bradem Pittem a Angelinou Jolie, všechna však upozorňují na to, že nový seriál je v podstatě něco úplně jiného. Stejně jako někdejší filmový hit jde především o produkt svojí doby, takže zatímco Pitt s Jolie servírovali stylovou akční podívanou nabitou vášní a elegantní choreografií, novinka je mnohem více vztahovkou, která sází na realismus, psychologii a dokonale těží vzájemnou chemii mezi svými protagonisty. A zatímco film byl vlastně jen povrchní jednohubkou, nová seriálová verze logicky může jít vzhledem ke stopáži mnohem hlouběji do psychologie a vzájemného vztahu svých hrdinů.

Mr. & Mrs. Smith je podle kritiků vzácnou ukázkou rebootu značky, který ji dokáže vyvinout novým směrem a zároveň ctí originál. Je napsaný lehkou rukou, s vtipem a nadhledem, zároveň ale dokáže být ve správných chvílích vážnou podívanou a tnout do živého. Vzniká tak ideální (byť ne vždy dokonale fungující) kombinace mezi romantickou komedií a syrovým špionážním dramatem, jež je permanentně zábavné sledovat i proto, že nabízí povedené vedlejší postavy v podání Sarah Paulson, Paula Dana či Johna Turturra. Chválu sbírá především šestá epizoda, v níž Sarah Paulson podává jeden z nejlepších hostujících výkonů letošní seriálové sezóny a hrdinové konečně čelí problémům ve vztahu, kterým se dlouhodobě snaží vyhnout. A seriál tento konflikt řeší dle recenzí vtipněji než v předchozích epizodách.

Kritici se shodují, že s každou další epizodou je seriál lepší a propracovanější, a je z něj patrný silný scenáristický tým, který se vyzná v žánrových mantinelech a často je dokáže využít a převrátit s osvěžujícím účinkem. Chválí se i minimalistická kamera a v dnešním filmovém i televizním světě neobvyklý nezájem o budování širšího špiónského světa. Seriál nikdy neztratí fokus na své dvě hlavní postavy a jejich příběh. I když to kolem nich čas od času pořádně bouchá. Z recenzí tak logicky vyplývá, že kdo čekal zábavu ve stylu stejnojmenného filmu, ten bude logicky zklamaný. Ti ostatní se budou skvěle bavit.

Zdroj: Rotten Tomatoes / Amazon Prime Video

Reklama
Film, který svět neviděl. Režisér Warcraftu točí akční sci-fi s revoluční technologií
Film, který svět neviděl. Režisér Warcraftu točí akční sci-fi s revoluční technologií
02.02.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Režisér Duncan Jones se zapsal do paměti fanoušků sci-fi díky rafinovaným minimalistickým peckám Moon nebo Zdrojový kód, pak natočil epickou adaptaci herní fantasy Warcraft. Nyní se vrací a jeho nový film slibuje podívanou, kterou zatím nikdo nenatočil.

Dystopické sci-fi s roboty i epická fantasy. Netflix láká v traileru na největší únorové hity
Dystopické sci-fi s roboty i epická fantasy. Netflix láká v traileru na největší únorové hity
02.02.2024 14:10:00 | Filmové novinky

Netflix ve své únorové upoutávce láká na nejzajímavější novinky měsíce. Těšit se můžeme na akční sci-fi, romantické komedie nebo nový rodinný animák od studia Dreamworks. Největším hitem bude ale určitě hraná verze fantasy Avatar: Legenda o Aangovi.

Mission: Impossible 7 na Netflixu v Česku nebude. Dostane exkluzivní uvedení
Mission: Impossible 7 na Netflixu v Česku nebude. Dostane exkluzivní uvedení
01.02.2024 19:40:00 | Filmové novinky

Mission: Impossible s podtitulem Odplata konečně míří online v rámci předplatného. Pro uživatele Netflixu a dalších SVOD streamovacích služeb však přichází smutná zpráva, že titul bude exkluzivně dostupný pouze na jediné platformě. Titul však bude dále dostupný ke koupi v rámci TVODu.

Oblíbený MasterChef si dá na Nově pauzu. Televize zkusí drsnější formát
Oblíbený MasterChef si dá na Nově pauzu. Televize zkusí drsnější formát
01.02.2024 18:40:00 | Filmové novinky

Televize Nova si dá na chvíli pauzu od extrémně populární a diváky milované kulinářské reality show MasterChef. Fanoušci kuchařských show ale nemusí smutnit, Nova se vrhne do nového a drsnějšího formátu.