FB pixel TP pixel
6 důvodů, proč je Chris Hemsworth doopravdy boží © Netflix / Marvel Studios / Columbia Pictures

6 důvodů, proč je Chris Hemsworth doopravdy boží

Znáte ho jako božského Thora nebo nekompromisního Tylera Rakea z Vyproštění. Chris Hemsworth ale není jen akčním a komiksovým hrdinou. Respektive, nejedná se o jediné důvody, proč ho mít na seznamu největších hollywoodských sympaťáků.

20. 6. 2022 16:00 | Zajímavosti

Že miluje svou rodinu, je skvělým otcem, který křepčí se svými ratolestmi a udělá pro ně první poslední, to se o Chrisu Hemsworthovi dávno ví. Stejně tak jej milujeme i pro jeho smysl pro humor a jeho vzhled. Australský rodák málem ale asgardského boha neztvárnil a objevil se místo toho jako jeden z mutantů v sérii X-men. Hemsworth je zkrátka mnohem víc než jen Thorem a my jsme pro vás vybrali šest důvodů, proč jej mít ještě raději.

Má opravdové pohybové nadání

Dávno před tím než pro Melbournského rodáka znamenala choreografie především precizní nácvik pěstních úderů a úhybných manévrů, podíval se na zoubek tomu, co si pod pojmem choreografie představí většina z nás - tanec. V roce 2006 se zúčastnil australské verze populární show Dancing with the stars u nás běžící pod názvem Stardance a jeho cesta soutěží byla asi podobně spanilá, jako Thorův dějový oblouk ve třetím dílu. Ze dna pěkně téměř až na vrchol. V prvním dílu byl totiž za pouhou horou svalů a opravdovým dřevákem, který skončil poslední. Ke konci soutěže se však už držel na předních příčkách. Skvěle nám tak ukazuje, že nikdo není dokonalý a vždy je čas se něco nového naučit.

Má silné sociální cítění

Mnoho hollywoodských hvězd podporuje různé charitativní organizace a pravidelně navštěvuje nemocné děti či osamělé seniory. Prostřední z trojice bratrů Hemsworthů je světoznámý filantrop a není těžké pochopit proč. Jeho otec totiž dlouhá léta působil jako sociální pracovník, empatii a sociální cítění tak musí mít celá rodina v krvi. Za své zásluhy a pomoc ostatním se stal členem Řádu Austrálie, jímž Královna oceňuje nejzasloužilejší členy Commonwealthu.

Není žádný boomer

Nejenže je představitel Thora velice angažovaný v oblasti charity, ani práva žen a životní prostředí mu nejsou cizí. Hemsworth se dlouhodobě zasazuje o rovnoprávnost žen a mužů především ve filmovém průmyslu, výrazně například ocenil krok Critic’s Choice Awards směrem k rovnoprávnosti mezi pohlavími. Jeho domovina je zároveň jednou z nejvíce zasažených zemí globálním oteplováním vzhledem k poloze ozonové díry, Hemsworth se proto dlouhodobě zasazuje o udržitelnější planetu. Především se snaží o prosazení vyčištění oceánů od plastů, což mu z pozice surfaře leží na srdci opravdu nejvíce.

Ví, že zdraví není jen o fyzické stránce

Pro roli asgardského boha musel Hemsworth přibrat více než deset kilo svalů a od té doby si, i přes Thorovu tučnější fázi, výbornou fyzičku zachovává. Sám moc dobře ví, že cesta k vytouženému pekáči buchet vede přes správnou kombinaci jídla a tréninku. Nedávno se rozhodl, že svou cestu a klíč k úspěchu bude sdílet i s celým světem a vyvinul fitness aplikaci s názvem Centr, kde za poměrně rozumnou cenu naleznou předplatitelé nespočet tréninkových tutoriálů, výživových plánů a receptů. Zdatný Australan ale ví, že zdraví není jen fyzické, ale i mentální, a tak se zaměřuje též na zklidňující dechové techniky a meditaci. Na webu aplikace naleznete spoustu dojemných příběhů o tom, jak Thorova cesta změnila život i jiným smrtelníkům.

Miluje šití

Všichni a všechny velmi oceňujeme, když je naše drahá polovička zručná. A Chris opravdu ví, co dělat se svýma rukama. Mnoho celebrit má trochu obskurní koníčky a mnoho z nich spadá to sféry domácího kutilství, představitel Thora má ale opravdu výjimečnou, ale opravdu dost užitečnou zálibu - šití. Již od malička jej to táhlo k šicímu stroji a nedostupnost všech možných kousků oblečení dala vzniknout lehce úsměvné vášni. Za svého velké oblibence pak považuje především křížkový steh. Zavidíme Elsa Pataky, jak super musí mít záclony.

Na filmy má vkus a nestydí se za něj

Ne všichni herci mají vybraný filmový vkus. S Chrisem Hemsworthem bychom si ale nějaký filmový maraton docela s chutí dali. Mezi jeho nejoblíbenější snímky se řadí např. skvělá osmdesátková fantasy romance Princezna Nevěsta a představitelka Pomněnky Robin Wright Penn byla od dětství jeho velkou láskou.

Zdroj: Autorský text

 13 367 zobrazení   2 492 se líbí
Beata Mrazíková
Filmový vkus má pokřivený aktivním pohybem ve filmovém průmyslu, radost tak navzdory špatným marketingovým kampaním a hrozně nasazeným postsynchronům přináší především nekonečný přival reality shows a festivalové lahůdky. Kdyby se ztratily peníze ze světa, stále jí můžete platit v arašídových košíčcích a batátových hranolkách.
Nejen souboj s Vaderem! Třetí epizoda Obi-Wana nabídla víc, než si myslíte
Nejen souboj s Vaderem! Třetí epizoda Obi-Wana nabídla víc, než si myslíte
07.06.2022 13:00:00 | Zajímavosti

Minisérie o Obi-Wanu Kenobim je z poloviny za námi a nabídla jeden ze svých vrcholů. Ohlédněme se za ním s dalšími easter eggy a perličkami, jež seriál nabídl. I tentokrát je jich totiž požehnaně.

10 důvodů, proč (ne)milovat Johnnyho Deppa
10 důvodů, proč (ne)milovat Johnnyho Deppa
06.06.2022 13:00:00 | Zajímavosti

Pirát, podivín a miláček davu. Ať už si myslíte o Johnnym Deppovi cokoliv, jedno se mu upřít nedá. Svým záhadným charismatem láká a baví fanynky a fanoušky bez rozdílu věku. A jelikož se jedná o jednu z nejambivalentnějších postav Hollywoodu, vybrali jsme pro vás pětici důvodů, proč ho zbožňovat a proč naopak moc ne. Na jakou stranu se postavíte vy?

10 důvodů, proč absolutně (ne)milovat Toma Cruise
10 důvodů, proč absolutně (ne)milovat Toma Cruise
30.05.2022 9:00:00 | Zajímavosti

Milujeme ho a nenávidíme zároveň, je legendou i jedním z největších podivínů Hollywoodu… a ve svých skoro šedesáti letech nás nepřestává překvapovat. Tom Cruise je muž mnoha tváří a my jsme pro vás vybrali 10 důvodů, proč si tohohle prťavého herce (ne)zamilovat.

Megarozbor Obi-Wana Kenobiho: Co všechno jste přehlédli v prvních epizodách?
Megarozbor Obi-Wana Kenobiho: Co všechno jste přehlédli v prvních epizodách?
29.05.2022 12:30:00 | Zajímavosti

Nejočekávanější seriál posledních několika let má za sebou premiérové dva díly. A jelikož tvůrci rozehráli epický příběh propojující prequelovou a originální trilogii, logicky jsme se dočkali celé řady odkazů a pomrknutí na nejrůznější předcházející projekty. Pojďme si oba díly rozebrat.