FB pixel TP pixel
Seriál o Obi-Wanovi se masivně přepisoval. Změnou prošel i hlavní padouch © Lucasfilm

Seriál o Obi-Wanovi se masivně přepisoval. Změnou prošel i hlavní padouch

Renomovaný server The Hollywood Reporter přišel se zajímavými informacemi ohledně produkce seriálu Obi-Wan Kenobi. Ten byl původně mnohem temnější a také v něm vystupoval jiný záporák. Lucasfilm ale veškeré spekulace popírá.

18. 4. 2022 10:30 | Zajímavosti

Obi-Wan Kenobi. Legendární mistr Jedi a jedna z nejoblíbenějších postav originální i prequelové trilogie Star Wars. I když se objevil ve všech šesti původních filmech, ať už v podání Aleca Guinnesse nebo Ewana McGregora, fanoušci se neustále dožadují dalších a dalších příběhů, ve kterých se starý Ben opět octne v centru dění. Po sérii spekulací o filmovém dobrodružství Obi-Wana Kenobiho nakonec roku 2019 Kathleen Kennedy potvrdila, že se Ewan vrátí a oblékne znovu ikonické roucho. Sám McGregor o svém návratu několik let mlčel, následně se ale s chutí pustil do práce. A jak to tak vypadá, jeho jediský mistr měl původně nastoupit na značně temnější cestu za vykoupením a návratem k víře ve vesmírnou Sílu.

První nástřel: Záporák Maul

Seriál o Obi-Wanovi se masivně přepisoval. Změnou prošel i hlavní padouch © Disney XD

Server The Hollywood Reporter přišel s informací, že na samém počátku produkce seriálu Obi-Wan Kenobi se počítalo s jiným scénářem. Ten nachystal talentovaný Hossein Amini a plánoval v něm představit Kenobiho jako zlomeného muže, který na písčitém Tatooinu dohlíží na dospívání Luka Skywalkera, působí ale úplně jiným dojmem než v prequelové trilogii. Když ale na Tatooine dorazí padlý sithský lord Maul, musí Kenobi vyjít ze stínů a chránit mladého Skywalkera proti temné hrozbě.

Propojení s filmem Solo

Maul, dávný Kenobiho nepřítel hnaný hněvem a touhou po pomstě, zdánlivě zahynul na sklonku Skryté hrozby, znalí diváci ale ví, že v rámci seriálu Star Wars: Klonové války od Davea Filoniho se triumfálně vrátil na scénu. Padlý Lord ze Sithu dokonce přijal za učně svého bratra Savage a společně ovládli zločinecké syndikáty po celé galaxii. Maul následně ovládl i Mandalore a na sklonku klonových válek toužil po zničení Skywalkera a zastavení plánů svého bývalého mistra Dartha Sidiouse.

Seriál o Obi-Wanovi se masivně přepisoval. Změnou prošel i hlavní padouch © Lucasfilm

Po konci seriálu The Clone Wars jsme Maula viděli v druhé a třetí sérii Star Wars Povstalci, kde zabil dva inkvizitory a snažil se ovládnout Ezru Bridgera. V epizodě Twin Suns se pak vydal na Tatooine a zemřel v boji s Benem Kenobim. Fanoušci se ale Maula dočkali i na konci snímku Solo, kde se ukázalo, že stále ovládá syndikát Crimson Dawn. A právě na tuto závěrečnou scénu filmu měl navazovat seriál Obi-Wan Kenobi, jenž měl vyplnit mezeru mezi Solem a Rebels.

Jenže, v takovém případě by nedával smysl závěrečný souboj obou dvou věčných rivalů z konce Rebels. Navíc, Favreau i Filoni se obávali, že samostatné putování Kenobiho a ochrana Luka Skywalkera by moc připomínalo jejich Mandaloriana. Proto se aktuálním hlavním tvářím v čele Lucasfilmu Aminiho scénář moc nezamlouval.

Vader na scéně

Seriál o Obi-Wanovi se masivně přepisoval. Změnou prošel i hlavní padouch © Lucasfilm

Scénář proto přepsal Joby Harold a režisérka Deborah Chow přivítala v obsazení i Haydena Christensena. Zákeřný lord Darth Vader tak nahradil Maula jako ústřední padouch celého seriálu. Obi-Wan by tedy v novém projektu měl stanout ve dvou soubojích proti bývalému učni a s definitivní platností zjistit, že pod černou obsidiánovou maskou je právě ohořelý Anakin. Christensen, který potvrdil, že nedostal nabídku na účinkování v Rogue One, se do role vrátil s chutí a měli bychom jej vidět v bactových nádržích a také ve flashbacích.

Současný stav

Harold do seriálu vedle Vadera přidal jako padouchy i imperiální inkvizitory. Tito temní válečníci se vyskytovali už v původním Star Wars kánonu (dnešní Legends), do toho disneyovského pak pronikli díky seriálu Povstalci. V Obi-Wanově seriálu tak uvidíme Nejvyššího inkvizitora v podání Ruperta Frienda, Pátého bratra (paradoxně jednoho z inkvizitorů, jehož Maul zabil), kterého ztvární Sung Kang, a dvě inkvizitoří sestry. Filoni hraný debut svých dvou postav údajně posvětil.

Co na to Lucasfilm?

Jak se k leakům a zprávám o Maulovi postavilo vedení Lucasfilmu? To samozřejmě vše popírá, i když o problémech s Aminiho scénářem se již dříve mluvilo a jednalo se o jeden z důvodů, proč se vznik seriálu odkládal. Oficiální pravdu se tedy nejspíše nikdy nedozvíme. Za nás je ale rozhodně dobře, že se nakonec Maula seriálu nedočkáme.

Zdroj: The Hollywood Reporter

 3 442 zobrazení   270 se líbí
Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Příšerný konec Morbia ničí multivesmír Marvelu. Co znamená pro další Spider-Many?
Příšerný konec Morbia ničí multivesmír Marvelu. Co znamená pro další Spider-Many?
10.04.2022 12:00:00 | Zajímavosti

Morbius se po letech odkladů konečně dostal do kin a přes finanční úspěch sbírá spíše negativní recenze. Fanoušky rozohnily hlavně dvě titulkové scény, ve kterých vystupuje starý známý Vulture v podání Michaela Keatona. Obě totiž svým způsobem popírají marvelovské multiverzum.

8 důvodů, proč je Jared Leto neskutečný podivín
8 důvodů, proč je Jared Leto neskutečný podivín
05.04.2022 17:40:00 | Zajímavosti

Některých herců se nemůžeme nabažit, jiné hvězdy Hollywoodu naopak vystupují z davu a ukazují na odlišný přístup k vlastní slávě. Jedním z nich je určitě Jared Leto a my přinášíme osmičku důvodů, proč se nám stoprocentně nepřirostl k srdci. Přesto se však domníváme, že se ho rozhodně vyplatí sledovat.

17 detailů z traileru seriálu Obi-Wan Kenobi: Kdo jsou tajemní Inkvizitoři?
17 detailů z traileru seriálu Obi-Wan Kenobi: Kdo jsou tajemní Inkvizitoři?
14.03.2022 13:00:00 | Zajímavosti

Obi-Wanův seriál se okamžitě stal nejočekávanější novinkou letošního roku. První díl dorazí na Disney+ 25. května, přesně pětačtyřicet let po premiéře Nové naděje. Teaser trailer velice příjemně navnadil a ukázal celou řadu easter eggů ze světa Star Wars.

40 největších easter eggů z nového Batmana s Pattinsonem
40 největších easter eggů z nového Batmana s Pattinsonem
08.03.2022 16:50:00 | Zajímavosti

Jeden z letošních nejočekávanějších filmů konečně dorazil do kin a nabídl diametrálně odlišnou podívanou než jakýkoli jiný předchozí netopýří snímek. Vedle toho jsme se dočkali desítek pomrknutí na komiksové fanoušky. Pojďme se podívat na ty nejvýznamnější easter eggy, které si pro nás Matt Reeves připravil.