FB pixel TP pixel
Marvel přichází s velkou změnou. Představil odnož brutálních seriálů bez napojení na Avengers © Marvel Studios

Marvel přichází s velkou změnou. Představil odnož brutálních seriálů bez napojení na Avengers

Komiksový gigant Marvel v pátek odhalil první trailer na chystaný seriál Echo, který mnoho diváků překvapil krvavým přístupem ve stylu marvelovek od Netflixu. Nyní Marvel potvrdil, že vyráží novým směrem.

Filmové novinky

Když Marvel v pátek 3. listopadu představil nový seriál Echo, který se neštítil návratu na pouliční úroveň zločinu plnou krve, špíny a drsných výjevů, kdekdo byl zaskočený. Vždyť Echo byla původně oznámena po seriálu Hawkeye, který byl vysloveně rodinnou vánoční zábavou. A ačkoli Marvel předem hlásal, že do Echo začlení i postavu Daredevila, málokdo čekal, že dostaneme podívanou, na níž jsme byli zvyklí spíše na Netflixu. Nyní ale Marvel potvrzuje, že novou strategií je nabídnout odnož seriálů, u kterých nebudete muset znát předchozí filmy z Marvel Cinematic Universe a ani nemusíte mít rádi jejich humor nebo důraz na trikový spektákl a generické příběhy.

Co je Marvel Spotlight?

Marvel oznámil novou značku Marvel Spotlight, pod níž budou vycházet projekty, které nebudou nutně napojené na širší události MCU a pro jejich sledování nebude podle zástupců Marvelu nutné zdát předchozí události Avengers a dalších hrdinů. Echo má být první vějičkou, v budoucnu sem mají přibývat další hrdinové, kteří se pohybují spíše na úrovni pouličních gangů a neřeší galaktické ohrožení jako Strážci galaxie nebo Thor. Marvel dokonce představil speciální fanfáru, která bude tyto projekty doprovázet a kterou opět složil Michael Giacchino. Název Marvel Spotlight vychází z názvu antologické komiksové série z roku 1971, která sloužila k tomu, aby představovala nové postavy a čtenáři tak nebyli vázáni na předchozí dobrodružství populárních hrdinů.

Marvel tak chce očividně zabít více much jednou ranou. Spotlight jednoduše řeší výtky, že Marvel Studios tvoří pouze nekonečně provázaný vesmír projektů, který se nedá usledovat a do něhož se nováčkům těžko naskakuje. Zároveň Marvel tímto krokem odděluje krvavější a brutálnější projekty, které nechce mít napojené na filmový mainstream svých blockbusterů. A v neposlední řadě dochází k jasné snaze více diverzifikovat i samotné projekty, které mohou cílit na různé skupiny diváků a přilákat potenciálně nové či staré fanoušky, kterým trochu dospělejší přístup v poslední době chyběl. Vždyť i papírově brutálnější náměty jako Moon Knight končily kvůli napojení do MCU značně bezkrevně a takový Daredevil byl v She-Hulk parodií sebe sama. Tak snad tyhle změny k něčemu budou.

Zdroj: Deadline

Historický spektákl příštího roku ožívá. První trailer Šóguna má intriky i velkolepou řež
Historický spektákl příštího roku ožívá. První trailer Šóguna má intriky i velkolepou řež
05.11.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Jeden z nejočekávanějších seriálů příštího roku se představuje v prvním traileru. Historické drama Šógun je adaptací populárního best-selleru Jamese Clavella, který vychází ze skutečných událostí a nabídne jedinečný pohled na feudální Japonsko.

Krev, špína a Daredevil. Nový seriál Marvelu se vrací k násilí z Netflixu a nebude exkluzivní
Krev, špína a Daredevil. Nový seriál Marvelu se vrací k násilí z Netflixu a nebude exkluzivní
03.11.2023 18:10:00 | Filmové novinky

Pokud jste si oblíbili seriály Marvelu jako Daredevil, Jessica Jones nebo Luke Cage, které byly dostupné na Netflixu a dnes jsou ke zhlédnutí na Disney Plus, určitě vás potěší, že se Marvel konečně odhodlal vrátit k násilnému pojetí těchto projektů a opustit svět dětské omalovánky.

Indiana Jones 5 konečně na Disney Plus. Dostane i exkluzivní přídavek
Indiana Jones 5 konečně na Disney Plus. Dostane i exkluzivní přídavek
03.11.2023 17:10:00 | Filmové novinky

Tak jsme se konečně dočkali a dlouhé měsíce vyčkávání na online premiéru snímku Indiana Jones a nástroj osudu na Disney Plus je už téměř u konce. Streamovací služba studia Disney totiž konečně potvrdila datum premiéry. Nakonec je o něco dříve, než jsme odhadovali, navíc dostaneme i speciální bonus.

Je Marvel mrtvý? Lokiho sledovanost se propadla o desítky procent
Je Marvel mrtvý? Lokiho sledovanost se propadla o desítky procent
03.11.2023 16:00:00 | Filmové novinky

I když fanoušci i kritici hodnotí novou řadu Lokiho pozitivně, klesající zájem diváků o novinky od Marvelu pokračuje. A ani bůh lsti a falše nedokázal tento trend zvrátit. Podle právě zveřejněných čísel totiž sledovanost nové řada výrazně spadla.