FB pixel TP pixel
Disney chce streamovat s reklamami. Výhodu budou mít rodiny s dětmi © Marvel Studios

Disney chce streamovat s reklamami. Výhodu budou mít rodiny s dětmi

Společnost Disney konečně odhalila podrobnosti o tom, jak bude fungovat nová varianta levnějšího plánu její streamovací služby Disney+, která bude podporovaná reklamou.

26. 5. 2022 11:20 | Streaming novinky

Disneyho konkurence v USA už většinově nasadila vedle klasického předplatného i tarify podporované reklamou, a protože i u Disneyho slíbili, že podobné předplatné nabídnou, čekali jsme, kdy přijde s detailnějšími informacemi. Ty právě Disney sdělil ve zprávě inzerentům. Nový tarif tak bude spuštěn nejprve ve Spojených státech a to na konci letošního roku. V mezinárodním měřítku pak bude tento plán k dispozici v průběhu roku 2023, konkrétní data spuštění však zatím nebyla oznámena. Zákazníci, kteří si zvolí nový levnější plán, prý budou vystaveni nejvýše čtyřem minutám reklam za hodinu, což je méně než nabízí například konkurent Peacock s pěti minutami na hodinu, či dokonce Disneym vlastněné Hulu, které v jedné hodině vysílá devět až dvanáct minut reklam.

Navíc pokud bude používaný profil Disney+ spojen s dítětem, nebudou se přehrávat žádné reklamy. Disney dokonce odstraní reklamy z pořadů zaměřených na předškolní publikum, i když uživatel nemá dětský profil. Z logiky věci je pak jasné, že na Disney+ se nebudou moci v reklamě propagovat alkohol a tabák a také nebudou povoleny žádné politické spoty. Diváci také nebudou na Disney+ vystaveni reklamám na konkurenční streamovací služby a televizní programy. Cena nového tarifu známa dosud není, ale dosavadní předplatné na úrovni 7,99 dolarů za měsíc (u nás se začne na 199 korunách měsíčně) by se prozatím měnit nemělo. Disney nové informace vydal v době kdy i největší konkurent Netflix oznámil, že se chystá přidat podobný levnější plán.

Zdroj: TV Line

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nový šéf HBO po rušení seriálů kritizuje i propadák hollywoodské legendy
Nový šéf HBO po rušení seriálů kritizuje i propadák hollywoodské legendy
25.05.2022 10:00:00 | Streaming novinky

Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav hodlá svému studiu ušetřit peníze za každou cenu a pravděpodobně mu není nic svaté. Nyní si na kobereček pozval filmové vedení a žádal vysvětlení, proč dalo zelenou vzniku propadáku Clinta Eastwooda.

Výsledek seriálové čistky přehledně: Co všechno už zrušil nový vlastník HBO?
Výsledek seriálové čistky přehledně: Co všechno už zrušil nový vlastník HBO?
22.05.2022 12:00:00 | Streaming novinky

Na americké stanici The CW, která přeprodává svou produkci Netflixu či HBO, se konal velký třesk a mnoho seriálů ze dne na den skončilo. Které seriály již další řady nedostanou a jaké byly důvody jejich zaříznutí?

Reklamy na Netflixu se blíží. Streamer odhalil své plány
Reklamy na Netflixu se blíží. Streamer odhalil své plány
19.05.2022 9:00:00 | Streaming novinky

Máte rádi Netflix bez reklam? Tak to pro vás máme špatnou zprávu. Podle deníku New York Times řekl Netflix svým zaměstnancům, že levnější varianta jejich platformy s reklamami by mohla dorazit do konce letošního roku. Společnost tak reaguje na prudký pokles vlastních akcií a rostoucí sílu konkurence.

Nespokojení zaměstnanci Netflixu narazili. Vedení jim poslalo jasný vzkaz
Nespokojení zaměstnanci Netflixu narazili. Vedení jim poslalo jasný vzkaz
16.05.2022 13:00:00 | Streaming novinky

Část zaměstnanců Netflixu se před nedávnem ohradila vůči některým komediálním pořadům, které se na streamovací stanici objevily, a žádala jejich stažení. Streamovací gigant na tyto protesty důrazně zareagoval.