FB pixel TP pixel
Šéf Disneyho zkritizoval Marvel. Chystá změny a inspiruje se HBO © Marvel Studios

Šéf Disneyho zkritizoval Marvel. Chystá změny a inspiruje se HBO

Disneyho CEO Bob Iger se rozpovídal o budoucích krocích společnosti. Řeč přišla no nové Star Wars filmy i přehršel marvelovek. Iger nevynechal ani streamovací službu Hulu či svůj odchod do penze.

15. 3. 2023 15:45 | Streaming novinky

Iger se na výroční konferenci Tech, Media & Telecom 2023 vyjádřil hned k několika tématům. Jedním z těch nejdůležitějších je například přístup společnosti Disney k novým projektům. Podle Igera by měla společnost v budoucnu klást daleko větší důraz na kvalitu než na kvantitu. To do jisté míry souvisí s finanční náročností některých projektů. Disney totiž usiluje o snížení nákladů na výrobu svých filmů a seriálů. „Mám radost z podpory, které se mi od tvůrců obsahu naší společnosti dostává,“ řekl Iger a dodal, že „klíčem ke snížení nákladů je nutnost pochopit, kolik obsahu je skutečně potřeba.“

Marvel by měl omezit pokračování

V návaznosti na to také zmínil pečlivé studování hospodaření společnosti Hulu. Zmíněnou streamovací službu vlastní Disney ze 2/3 a Iger přiznal, že nyní je velmi nevyzpytatelná doba, a proto je potřeba si větší investice opravdu dobře rozmyslet a zamyslet se nad jejich důsledky. Dalším atraktivním tématem, které Iger načal, jsou marvelovky. I u těch podle ředitele dojde v budoucnu k velkým změnám. Hlavním problém, který vidí, jsou mnohdy až zbytečná pokračování. Iger totiž poznamenal, že Marvel má spoustu hrdinů, kteří nám mají co nabídnout a že současné MCU se možná až příliš spoléhá na pokračování již představených postav. „Opravdu potřebujeme třetí a čtvrtý díl, anebo nastal čas pro nové hrdiny?“ řekl Iger a dodal, že během nastávajících pěti let uvidíme spoustu novinek, včetně dalších dvou dílů Avengers. Ani ty se nevyhnou změnám a představí nám kupu nových hrdinů.

Ohledně Star Wars je Disney opatrný

Pozornosti neunikla ani další oblíbená série, a sice Star Wars. Podle Igera s touto značkou nakládá Disney velmi opatrně. „Natočili jsme tři filmy, kterými jsme rozšířili ságu George Lucase. Všechny vydělaly hodně peněz – popravdě řečeno opravdu hodně. Natočili jsme i dva samostatné příběhy – Rogue One a Solo. První si vedl docela dobře, zatímco Solo nás trochu zklamal. To nás donutilo dát si menší pauzu a zamyslet se nad tím, zda takto rychlý přístup není příliš agresivní. Stále ale na nových Star Wars filmech pracujeme. Až tedy nějaký natočíme, chceme si být jistí, že je to opravdu ten pravý. Jsme velmi opatrní.“ Dle Igera žijeme v době, kdy je obsahu až přehršel a divák tak hledá něco, co je jiné. To podle něj stále splňují i značky jako Star Wars, Marvel či oblíbené disneyovky a pixarovky. Důležitá je ale také kvalita, kterou se lze, dle jeho slov, také odlišit.

Ředitel Disney zmínil jako příklad konkurenční společnost HBO: „Myslím, že svého času to dokázalo HBO, kdy velký rozdíl dělala nabídka kvalitního obsahu, nikoliv jeho množství. A jelikož streamovací služby vyžadují přehršel obsahu, je na místě si položit otázku, zda je to tak správně, anebo je lepší být více prozíravý. Zkrátka být vybíravější ohledně toho, co vyrobíme a soustředit se tak na kvalitu, nikoliv na množství.“ Co se dvaasedmdesátiletého ředitele týče, prioritou číslo jedna je pro něj odchod do penze. „Nástupnictví je v podstatě momentálně mým největším úkolem,“ prozradil Iger a dodal, že jeho cílem je odejít do penze za dva roky s tím, že společnost bude mít jasný směr do budoucna. Připomeňme, že Iger měl být už dávno v důchodu, tragické vedení společnosti jeho nástupcem Bobem Chapekem však bývalého šéfa přivedlo zpět do pozice CEO, kde je nyní pouze dočasně.

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Sledovanost The Last of Us rozdrtila i Rod draka. Úspěšnější je jen jediný seriál
Sledovanost The Last of Us rozdrtila i Rod draka. Úspěšnější je jen jediný seriál
15.03.2023 15:00:00 | Streaming novinky

Seriál The Last of Us již od svého začátku předváděl působivá čísla sledovanosti, která navíc neustále rostla a vygradovala posledním dílem první řady. Počtem unikátních diváků navíc herní adaptace porazila i loňský fantasy hit Rod draka.

Avatar 2 bude konečně online. Na Disney Plus ho ale (zatím) nenajdete
Avatar 2 bude konečně online. Na Disney Plus ho ale (zatím) nenajdete
13.03.2023 16:00:00 | Streaming novinky

Sci-fi blockbuster Avatar: The Way of Water řádí v kinech již 13. týden, kde si zatím stihl vydělat úžasných 2,29 miliard dolarů. Disney nyní konečně uvedl datum, kdy Cameronův biják dorazí na stream. Předplatitelé Disney+ z toho nebudou mít radost.

Disney zvažuje streamovací obchod roku. Marvel by mohl získat práva na důležité hrdiny
Disney zvažuje streamovací obchod roku. Marvel by mohl získat práva na důležité hrdiny
06.03.2023 14:55:00 | Streaming novinky

Ve finančních a mediálních kruzích v poslední době vyvstává stále častěji otázka, co si počne Disney se svou druhou streamovací platformou Hulu. Analytik Wall Streetu prý zná odpověď.

Česká televize začala rozprodávat filmy a seriály. Spojuje se s konkurencí
Česká televize začala rozprodávat filmy a seriály. Spojuje se s konkurencí
28.02.2023 15:45:00 | Streaming novinky

Česká televize se kvůli nenavyšování koncesionářských poplatků a aktuální neutěšené ekonomické situaci dostává do vážných problémů. Po prvotních spořivých krocích přichází snaha licencovat exkluzivní obsah konkurentům.