FB pixel TP pixel
Česká televize začala rozprodávat filmy a seriály. Spojuje se s konkurencí © Česká televize / Bionaut

Česká televize začala rozprodávat filmy a seriály. Spojuje se s konkurencí

Česká televize se kvůli nenavyšování koncesionářských poplatků a aktuální neutěšené ekonomické situaci dostává do vážných problémů. Po prvotních spořivých krocích přichází snaha licencovat exkluzivní obsah konkurentům.

28. 2. 2023 15:45 | Streaming novinky

Tuzemská streamovací služba Voyo dnes velmi překvapila své předplatitele, když na úvodní stránku nabídky vložila novou kategorii Znáte z České televize. Ta nabízí vybrané filmy a seriály z produkce veřejnoprávní televize, která je samozřejmě pro Voyo a jeho domáckou TV Nova konkurencí. Jmenovitě jde o tituly Kukačky, Zločiny Velké Prahy, Herec, První republika, Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Zdá se však, že by titulů mělo do budoucna přibývat. Česká televize se totiž s Voyo dohodla na dlouhodobé spolupráci, kdy platí, že bude Voyo licencovat své filmy a seriály, zároveň si však zachová možnost jejich uvádění v rámci iVysílání.

Česká televize začala rozprodávat filmy a seriály. Spojuje se s konkurencí © Voyo

Co by se mohlo jevit jako netradiční a možná i iracionální krok v domě streamovacích válek, je naopak velmi logické. Česká televize se totiž doposud do boje mezi Netflixem, Voyo, primou+ a dalšími službami moc nezapojovala a vzhledem k současné ekonomické situaci ani nemá pro podobné tažení prostředky. Naopak potřebuje po škrtech uvnitř Kavčích hor nové prostředky získávat a licencování titulů je vcelku logický krok. Obzvlášť v momentě, kdy řada z uváděných titulů není v denním hledáčku diváků. Jedná se de facto o podobný přístup, který v uplynulých měsících zvolilo HBO, jež se postupně zbavuje titulů, které neměly adekvátní sledovanost a nebyly exkluzivním lákadlem pro nové předplatitele. Pro Voyo se naopak jedná o zajímavou akvizici, neboť dále rozšíří svůj lokální obsah a bude moci ještě více konkurovat Netflixu. Ten v posledních měsících také uvedl dva seriály, které dříve byly uváděné Českou televizí - Svět pod hlavou a První republika. Druhý zmíněný seriál má nyní i Voyo, přičemž od stejných tvůrců si nechalo vyrobit i novinku Zlatá labuť.

Zdroj: Mediář

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
HBO má velký problém s růstem předplatitelů. Na konkurenci výrazně ztrácí
HBO má velký problém s růstem předplatitelů. Na konkurenci výrazně ztrácí
24.02.2023 11:00:00 | Streaming novinky

Poslední z velkých streamovacích hráčů má za sebou pravidelné kvartální hlášení. Jak už jsme si poslední dobou zvykli, HBO Max, respektive celá mateřská skupina Warner Bros Discovery, stále hlásí velké finanční problémy. Pomalý byl také nárůst předplatitelů. Warneři proto oznámili jednu zásadní novinku, která potěší fanoušky Pána prstenů.

Netflix masivně zlevňuje v půlce světa. Využívá zdražující konkurence
Netflix masivně zlevňuje v půlce světa. Využívá zdražující konkurence
23.02.2023 9:50:00 | Streaming novinky

Bez větších fanfár, ale se širokým pokrytím začal Netflix ve 100 zemích světa nabízet podstatně levnější předplatné. Rozhodl se tak kvůli konkurenci, chystanému tarifu bez reklam a nebo kvůli sdílení účtů?

Voyo masivně roste a hlásí 500 000 předplatitelů. Dotahuje se na Netflix
Voyo masivně roste a hlásí 500 000 předplatitelů. Dotahuje se na Netflix
22.02.2023 11:40:00 | Streaming novinky

Tuzemská streamovací služba Voyo ohlásila další skokový růst základny předplatitelů. Aktuálně by měla mít 500 000 předplatitelů v Česku a na Slovensku, čímž se už hodně těsně přibližuje Netflixu. Další služby se ale rozhodně nevzdávají.

Trailer 7. dílu The Last of Us odhaluje zlomový okamžik v životě Ellie
Trailer 7. dílu The Last of Us odhaluje zlomový okamžik v životě Ellie
20.02.2023 15:30:00 | Streaming novinky

Trailer k následující epizodě populárního seriálu na motivy ještě populárnější hry představuje další fanouškům dobře známou postavu. Znamená to jediné – konečně se dozvíme pozadí Ellie i to, jak přišla na to, že je ve skutečnosti vůči cordycepsu imunní.