FB pixel TP pixel
Disney se chystá na karanténu: Testuje funkci společného streamování © TMDB

Disney se chystá na karanténu: Testuje funkci společného streamování

Korporát Disney bedlivě sleduje svou konkurenci a rozhodl se pro svůj streamovací kanál implementovat oblíbenou funkci společného sledování filmů a seriálů různými účty z rozličných koutů země, které jsou již k dispozici na Netflixu či Amazonu.

Streaming novinky

Jak jsme vás již dříve informovali, protože kvůli pandemii přicházíme o společné kinozážitky, rozhodli se je v domácím prostředí suplovat buď fanoušci (Netflix) nebo rovnou samotné streamovací společnosti (Hulu či Amazon), a umožňují svým předplatitelů společné sledování svých pořadů. Ke sledování Netflixu můžete využít rozšíření prohlížeče Chrome, pojmenované jako Netflix Party, Amazon jej pak ve své streamovací videoslužbě Prime Video nazval Watch Party a Disney, jak to vypadá z testovacích screenů, mu dá jméno “Groupwatch”. Novinková funkce se právě testuje na vybraných účtech v Kanadě a stejně jako u konkurence by měla umožnit předplatitelům služby vytvářet soukromé watch party, tedy společné koukání na filmy a seriály z různých míst s možností jejich komentování pomocí chatu.

Disney se chystá na karanténu: Testuje funkci společného streamování © TMDB

Jak mluvčí Disneyho potvrdil serveru Verge, datum spuštění Groupwatche ještě není stanoveno, ale společnost by jej ráda implementovala do běžných účtů během podzimu a neměla by být omezena teritoriálně jen pro USA, jako to nyní omezuje Prime Video. Screeny také odhalily, že v tuto chvíli se bude moci najednou připojit maximálně šest účtů, pro srovnání: Hulu jich nabízí osm a Amazon dokonce úchvatných sto. Pro Disney+ to tak bude již druhá větší funkce spuštěná tento rok. Tou první byl tzv. Premier Access, který dovolil sledovat premiéru Mulan za dodatečný poplatek 29.99 dolarů.

 310 zobrazení   7 se líbí
Disney má problém: Prodeje Mulan na Disney+ neoslnily
Disney má problém: Prodeje Mulan na Disney+ neoslnily
09.09.2020 | Streaming novinky

Koronavirová pandemie pro letošek významně hnula s celým filmovým trhem, situace v kinech se lepší jen pomalu, a tak se Disney rozhodl k risku a s remakem Mulan zkouší nový model distribuce. Vyplatí se mu?

Netflix tahá eso z rukávu: Filmy a seriály zdarma pro každého
Netflix tahá eso z rukávu: Filmy a seriály zdarma pro každého
01.09.2020 | Streaming novinky

Kdepak žádný Apríl. Netflix zas a znovu potvrzuje, že je marketingově velmi zručný a toto není žádný výjimka. Streamingová služba nově nabízí úplně komukoliv nezávazně a zdarma přístup k některým svým filmům a seriálům. Žádný měsíční trial, žádné zadávání mailu. Kliknete a koukáte odkudkoliv.

Netflix myslí náhodné přehrávání vážně. Funkci široce testuje
Netflix myslí náhodné přehrávání vážně. Funkci široce testuje
20.08.2020 | Streaming novinky

Nedávno jsme informovali, že Netflix koketuje s novou funkcí, která vypomůže uživatelům od nerozhodného tápání spojeného s výběrem správného titulu, a vybere film či seriál za něj. Širší mezinárodní testování ukazuje, že bychom se “shuffleu” mohli dočkat už brzy všichni.

Další film míří z kin na Netflix. Disney se zbavil posledního filmu od Foxu
Další film míří z kin na Netflix. Disney se zbavil posledního filmu od Foxu
06.08.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Snímek Woman in the Window, který již dvakrát zrušil svou plánovanou kinopremiéru, se nakonec do temných sálů nepodívá. Od Disneyho jej totiž odkoupil Netflix. Rodinnému studiu se film nehodil do koncepce.