FB pixel TP pixel
Duna 2 bude a na premiéru nebudeme čekat dlouho. V možnostech je i trojka © Warner Bros.

Duna 2 bude a na premiéru nebudeme čekat dlouho. V možnostech je i trojka

Pokračování velkofilmu Duna, který momentálně bere kina útokem, dostal zelenou. Produkční společnost Legendary Pictures to oznámila v úterý prostřednictvím svého twitterového účtu. Zmíněná společnost mimo jiné stojí za prvním dílem a vlastní práva na knižní předlohu.

Filmové novinky

Co se týče studia Warner Bros., tak ani to nezůstane stranou. Studio druhý díl Duny finančně podpoří a opět jej pošle do distribuce. Změna nastane pouze v uvedení filmu. V tomto případě se očekává, že druhý díl bude uveden pouze a jen v kinech, nikoli souběžně na streamovací službě HBO Max, jak je tomu nyní. Logicky se totiž čeká, že v době uvedení pokračování již nebude pandemie covidu-19 relevantní a nebude tudíž nutný model online-kino nutný.

Na pokračování by se kupodivu nemělo čekat bůhvíjak dlouho. Očekává se, že by Duna: Část 2 mohla dorazit již 20. října roku 2023. Tedy hned 2 roky po letošní premiéře, kdy snímek za otvírací víkend utržil slušných 41 milionů amerických dolarů. To je pro studio Warner Bros. zatím nejúspěšnější otvírák roku 2021 a také známka toho, že diváci stojí o to vidět tento velkofilm na velkém plátně. Filmu se dařilo i za hranicemi Spojených států a celosvětové tržby tak činí více jak 225 milionů amerických dolarů.

Padlý mesiáš

Přesto, že bylo pokračování potvrzeno až nyní, režisér snímku, Denis Villeneuve, měl o dvojce jasno už dávno. Již před premiérou filmu avizoval, že jeho adaptace románů Franka Herberta bude mít dvě části. Ostatně i na začátku filmu můžeme zahlédnout ambiciózní název „Duna: Část 1“. Vzhledem k tržbám by přitom mohly ožít i Villeneuveovy představy z rozhovorů těsně před uvedením filmu do kin. Režisér totiž začal zmiňovat i skutečnost, že prvním románem samozřejmě série v knihách neskončila a příběh Paula Atreida pokračoval v knize Spasitel Duny, kde se z hrdiny prvního románu stává tragická postava a utopický vládce. Warneři rovněž předpokládají, že by další příběhy, které již nevypráví přímo o Paulovi, mohli zpracovat v televizní podobě pro streamovací službu HBO Max.

 5 765 zobrazení  
Vader se vrátí v dalším Star Wars seriálu. Vrátí se i Hayden Christensen
Vader se vrátí v dalším Star Wars seriálu. Vrátí se i Hayden Christensen
26.10.2021 12:00:00 | Filmové novinky

Seriál o jedné z nejoblíbenějších postav celé ságy Star Wars, která v hrané podobě impozantně debutovala v Mandalorianovi, dostává reálnější obrysy. A zdá se, že bez flashbacků s "mistrem" Skywalkerem se neobejdeme. Hayden Christensen totiž po Obi-Wanovi míří do dalšího hvězdného projektu!

PRVNÍ RECENZE: Eternals jsou nečekaný experiment. Reakce jsou rozpolcené
PRVNÍ RECENZE: Eternals jsou nečekaný experiment. Reakce jsou rozpolcené
25.10.2021 13:00:00 | Filmové novinky

Premiéra marvelovské komiksárny Eternals je již za dveřmi a vybraní publicisté ji měli možnost zhlédnout. Jak se jim nová týmovka líbila a co říkají na odvážný tah Marvelu, který na pozici režisérky angažoval oscarovou Chloé Zhao?

Halle Berry jako ženský Rocky? Trailer Netflixu vás vezme do světa UFC bojů
Halle Berry jako ženský Rocky? Trailer Netflixu vás vezme do světa UFC bojů
22.10.2021 12:00:00 | Filmové novinky

Oscarová Halle Berry bude na Netflixu zápasit ve sportovním dramatu Modřiny, ve kterém se ujala nejen hlavní role, ale dokonce jej i režírovala.

Našlapaný trailer na dobrodružnou akci Red Notice ukazuje bombu od Netflixu
Našlapaný trailer na dobrodružnou akci Red Notice ukazuje bombu od Netflixu
21.10.2021 20:30:00 | Filmové novinky

Dwayne Johnson, Ryan Reynolds a Gal Gadot se sejdou ve filmu, který vypadá víc jako Uncharted než samotné Uncharted!