FB pixel TP pixel
Skvělé sci-fi pro dospělé je tady! Trailer seriálové Duny je naprosto fenomenální © Max

Skvělé sci-fi pro dospělé je tady! Trailer seriálové Duny je naprosto fenomenální

Streamovací služba Max představila nejnovější upoutávku na nový seriál ze světa Arrakisu Duna: Proroctví. A po prvních upoutávkách, které se trikově ještě hodně držely zkrátka, přichází velkolepý trailer, který nešetří intrikami, rozšiřováním mytologie a velkolepými záběry.

Filmové novinky 18. 10. 2024 15:50 | Filmové novinky

Už 18. listopadu se fanoušci Duny Franka Herberta konečně dočkají seriálového zpracování, které doplní úspěšné velkofilmy Denise Villeneuva. Duna: Proroctví nás zavede do historie světa okolo Arrakisu a detailněji představí řád Bene Gesserit a jeho manipulace napříč panujícími rody. Jako diváci budeme sledovat mocné intrikánky při snaze dostat se do jednotlivých rodů a nakonec si uzurpovat maximální možnou moc při tvorbě Kwisatz Haderacha, mesiášské figury, jež má ovládnout celou galaxii. Seriál je zasazen do období po obří válce, která způsobila technologickou zkázu a v podstatě byla určitým restartem napříč vesmírem Duny. Hlavními tvářemi seriálu budou členové rodiny Harkonnenů Griffin a Valya, kteří se snaží obnovit rodinné dědictví.

Nový seriál vychází z knihy Sesterstvo Duny od Briana Herberta a Kevina J. Andersona, přičemž vznik seriálu nebyl vůbec jednoduchý. Seriál nabídne šest epizod a poslouží jako minisérie rozšiřující svět Duny založený na vizuálním ztvárnění režiséra Denise Villeneuva. Ten měl původně točit první dvě epizody, kvůli své práci na filmové Duně však nebyl schopný svému závazku dostát. Otěže tudíž převzal tvůrce Černobylu Johan Renck, který se však podle zákulisních informací výrazně odkláněl od Villeneuvova pojetí a byl odejit. Seriál tak dotáčela Anna Foerster.

V hlavních rolích uvidíme Emily Watson jako Valyu, Marka Stronga jako Císaře Javicca Corrina a chybět nebude ani Travis Fimmel, Jade Anouka, Chris Mason nebo Olivia Williams. Zatímco předchozí upoutávky na trikové záběry ještě docela šetřily, nejnovější trailer už přichází s plnou palbou lahodných záběrů, které doplňují temnou atmosféru a vysokou míru intrik ve vesmíru.

Zdroj: Max

Reklama
Nejdražší sci-fi Netflixu v prvním akčním traileru. Válka s roboty zdevastovala svět
Nejdražší sci-fi Netflixu v prvním akčním traileru. Válka s roboty zdevastovala svět
17.10.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Netflix konečně odhalil první upoutávku na očekávaný spektákl od režisérů Joea a Anthony Russoových. Ti nás zavedou do alternativní Ameriky, která přežila válku s roboty, jež v podstatě zničila svět a narušila mezilidské vztahy. Nákladný snímek vyšel Netflix na více než 300 milionů dolarů.

Bibli cituje i po 30 letech! Samuel L. Jackson znovu zarecitoval slavný verš z Pulp Fiction
Bibli cituje i po 30 letech! Samuel L. Jackson znovu zarecitoval slavný verš z Pulp Fiction
17.10.2024 11:20:00 | Filmové novinky

Herecká legenda Samuel L. Jackson k 30. výročí novodobé klasiky Pulp Fiction na svém instagramovém profilu znovu zarecitovala slavný biblický verš Ezechiel 25:17, který z jeho postavy udělal ikonu.

Netflix natočil vlastní Telefonní budku. Napínavý letištní thriller má skvělý trailer
Netflix natočil vlastní Telefonní budku. Napínavý letištní thriller má skvělý trailer
16.10.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Myslíte si, že se odbavovací kontrola na letišti celý den kope do zadku? O opaku vás přesvědčí nový thriller Příručák, jenž jako by z oka vypadl legendární Telefonní budce. Místo Colina Farrella nás tentokrát napne Taron Egerton.

Nová fantasy ohromuje v krásném traileru. Hlavní příšerka je roztomilejší než Baby Yoda
Nová fantasy ohromuje v krásném traileru. Hlavní příšerka je roztomilejší než Baby Yoda
16.10.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Studio A24 odhalilo první upoutávku na přenádhernou dobrodružnou fantasy The Legend of Ochi, která ohromuje nejen krásnou kamerou, ale i ústředním stvořením, které vyzývá na souboj v roztomilosti i takové ikony jako Gizmo nebo Baby Yoda.