FB pixel TP pixel
Nekonečná ZOO na Primě končí. Nahradí ji komedie, která musí uspět © FTV Prima

Nekonečná ZOO na Primě končí. Nahradí ji komedie, která musí uspět

Televize Prima končí s jedním ze svých velmi úspěšných seriálů. Projekt ZOO v hlavní roli s Evou Burešovou se po dvou letech dostal do cílové rovinky a vše skončí na pozitivní notu. Otázkou zůstává, zda uspěje náhradní seriál.

Filmové novinky 16. 10. 2024 16:20 | Filmové novinky

Seriál Zoo se na obrazovkách Primy objevil v lednu roku 2022 a obratem se stal stálicí televizních obrazovek. Televize Prima ho uváděla pravidelně vždy v úterý a ve čtvrtek a dokázala si držet nemalé množství diváků, které v prvních řadách sahalo přes milion sledujících. Od třetí řady však šla čísla dolů. I pro to, že konkurenční Nova vyrukovala s konkurenčním rodinným projektem Jedna rodina. Přesto si ZOO dokázala čelní příčky sledovanosti pravidelně držet pro sebe. Otázkou zůstává, jaká bude situace nyní.

Konec ZOO

Již ve čtvrtek 17. října totiž seriál ZOO minimálně prozatím skončí, a to trojitou veselkou – Viky, Isabela a Tereza totiž půjdou společně k oltáři, kde na ně čekají jejich drahé polovičky. Televize sice podle všeho plánuje nepřímé pokračování, minimálně na chvíli však ZOO své brány zavře. Ostatně seriál mohl skončit již během léta, televize si však posledních pár epizod nechala ještě na část podzimního vysílacího schématu.

Nyní ZOO nahradí nový seriál Kamarádi s podtitulem Přátelství je někdy víc než láska. V hlavních rolích se objeví Anastasia Chocholatá, David Gránský a Jan Komínek a samozřejmě půjde o další vztahovku, která se bude soustředit na život na venkově. Kamarádi se dočkají logicky stejného nasazení jako ZOO, tj. v hlavním vysílacím čase vždy v úterý a ve čtvrtek. První epizodu již mohli vidět diváci na Prima+, fanoušci lineáru se poprvé dočkají 22. října.

Televize Prima samozřejmě doufá, že se podaří ZOO adekvátně nahradit a Kamarádi se stanou hitem. Nedávná historie však ukazuje, že uspokojit české diváky není jednoduché. Selhaly kupříkladu Dobré zprávy, které chtěly vztahový koncept přenést do prostředí samotné televize. Z dalších neúspěchů zmiňme historickou telenovelu Eliška a Damián, která má natočenou i druhou řadu, o níž se netuší, zda bude vůbec odvysílaná, a také projekt Lež na pláži, který měl také přesáhnout hranici jedné řady. Kromě ZOO se Primě v poslední době povedlo jen zařazení seriálu Sedm schodů k moci a také návrat seriálu Polda s Davidem Matáskem. Pakliže Kamarádi neuspějí, půjde na Primě o velký problém. Ostatně o důležitosti udržení úterní a čtvrteční sledovanosti mluvil v rozhovoru pro Mediaguru i ředitel televize Marek Singer.

Zdroj: FTV Prima / Mediaguru

Nové sci-fi má příšery i Kapitána Nema. Trailer odhaluje dobrodružství, které Disney zavrhl
Nové sci-fi má příšery i Kapitána Nema. Trailer odhaluje dobrodružství, které Disney zavrhl
15.10.2024 18:15:00 | Filmové novinky

Verneovky ještě nevymřely. Přesvědčit se o tom můžete v novém traileru na seriál Nautilus, který – jak název naznačuje – vypráví příběh Kapitána Nema a jeho ikonického podmořského plavidla. Čeká nás lavina dobrodružství a samozřejmě i podvodní monstra.

Nový Vetřelec je konečně online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
Nový Vetřelec je konečně online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
15.10.2024 17:20:00 | Filmové novinky

Fanoušci vetřelčí série mohou slavit. Nejnovější návrat legendární franšízy se totiž po úspěšné cestě kiny vydává konečně do míst, kde se rozhodně nemusíte bát křičet. Vetřelec: Romulus je totiž aktuálně dostupný online pro přehrávání i u vás doma. Dokonce je i dostupný v rámci jednoho předplatného.

Nový John Wick je naprostá katastrofa. Režisér byl odstaven, přetočila se většina filmu
Nový John Wick je naprostá katastrofa. Režisér byl odstaven, přetočila se většina filmu
15.10.2024 16:50:00 | Filmové novinky

Jak známo, očekávaný spin-off Johna Wicka s názvem Ballerina se kvůli dotáčkám o rok opozdí. Nové informace však odhalují, že tyto přetáčky pod taktovkou Chada Stahelskiho byly mnohem rozsáhlejší, než se původně předpokládalo.

Nejlepší sci-fi současnosti je zpátky. Skvělý trailer odhaluje zničený svět a povstání
Nejlepší sci-fi současnosti je zpátky. Skvělý trailer odhaluje zničený svět a povstání
14.10.2024 17:25:00 | Filmové novinky

Výtečné sci-fi společnosti Apple se vrací už po roce od odvysílání první řady. Znovu se podíváme do ochranného Sila, kde zbytky lidstva doufají v lepší zítřky. Venkovní prostor však možná není tím, čím se zdá být.