FB pixel TP pixel
Eternals: Co znamenají potitulkové scény pro budoucnost Marvelu? © Marvel Studios

Eternals: Co znamenají potitulkové scény pro budoucnost Marvelu?

Eternals vnesli do marvelovského sdíleného univerza svěží vítr a úplně odlišný příběh, než na jaký jsme bývali zvyklí. Asi největší poprask pak vyvolaly jejich dvě potitulkové scény. Pojďme si je probrat a omrknout, co nás čeká dále.

Filmové novinky

Eros/Starfox a Pip Trol

První potitulková scéna sleduje skupinu Eternals pod vedením Theny, kterak cestuje v lodi Domo v domnění, že nalezne další příslušníky své prastaré mocné rasy. Když Thena rozmlouvá s Druigem a Makkari o Arishemovi, aktivuje se na lodi portál, kterým do ní vstoupí Tro Pip. Toho následuje Thanosův bratr Eros z Titanu, kterého celé galaxie znají coby Starfoxe. Tihle dva pak Eternals prozradí, že ví, kde přesně další členy rasy hledat. A taky něco málo tuší o Arishemovi, takže může být Eternals k užitku.

Eternals: Co znamenají potitulkové scény pro budoucnost Marvelu? © Marvel Studios

Eros patří mezi populární hrdiny marvelovského vesmíru a v komiksu jej v roce 1973 poprvé představil Jim Starlin, tedy spisovatel, který stvořil i Thanose. Starfox pochází ze Saturnova měsíce Titanu a patří mezi zdejší odnož Eternals, která se zde usídlila po občanské válce mezi bratry Kronem a Uranem. Jeho otcem byl Kronův syn A'lars, matkou Sui-San. Coby princ z Titanu se pak proslavil porážkou jistého vesmírného vládce Mystery Planet Dark Rogera, kterého Pip ve filmu nazval Black Rogerem. Eros se objevil v celé řadě komiksů a byl i členem Avengers, z novějších dobrodružství připomeňme mimořádně úspěšnou sérii Thanos z pera Jeffa Lemira. Na závěr se pak sluší dodat, že ho uvidíme i v dalších snímcích a seriálech z MCU. A vrátí se i jeho představitel Harry Styles.

Eternals: Co znamenají potitulkové scény pro budoucnost Marvelu? © Marvel Comics

Co se týče trola Pipa, tak jeho zrovna ne moc povedenou CGI verzi v Eternals nadaboval herec a komik Patton Oswalt. Ten má za sebou už působení v seriálu Agenti S.H.I.E.L.D. a vidět jsme jej mohli i například ve filmech 22 Jump Street nebo The Circle. Pipa rovněž vymyslel proslulý autor Jim Starlin, v komiksu pak debutoval v roce 1975. Dříve se jednalo o prince z rasy Laxidazianů, postupně ale zmutoval do své současné formy, která připomíná trolla a pozemské satyry. Pip, který je mimo jiné mistrem teleportace, v komiksech spolupracuje s týmem Infinity Watch nebo s mocným Adamem Warlockem. Vzhledem k tomu, že druhý jmenovaný hrdina by měl být veledůležitou postavou v chystaném snímku Strážci galaxie Vol. 3, se dá očekávat, že se jej ještě dočkáme.

Blade

Druhá potitulková scéna se soustředí na postavu Danea Whitmana alias Black Knighta. Ten sleduje mocnou čepel Ebony Blade, meč z dávných časů artušovské Británie. Meč, který je potřísněn krví nevinných, ale začíná Whitmana svádět. Na Danea následně promluví hlas, který se ho ptá, zda je na odkaz dřívějších černých rytířů, mj. i proslulého Percyho ze Scandie, připraven. Už po premiéře spousta fanoušků odhalila, že hlas patří Mahershala Alimu, budoucímu představiteli lovce upírů Bladea. Tuto informaci následně potvrdila i režisérka Chloé Zhao s tím, že konec Eternals předznamenává i Bladeovu sólovku.

Co nás čeká dál?

Eternals: Co znamenají potitulkové scény pro budoucnost Marvelu? © Marvel Studios

Bladeův příchod na scénu předznamenává vynikající story arc v MCU, kterým by mohla být válka tajné skupiny MI13 s upíry, kterou v komiksech sleduje série Captain Britain and MI13. Ta vyšla jako vedlejší produkt k velkému eventu Tajná invaze a tým největších britských hrdinů v čele s Captainem Britain, v němž vystupují i Blade a Black Knight, bojuje proti invazi hraběte Drákuly a dalších upírů na Britské ostrovy. Dočkáme se podobného příběhu i v MCU? Doufáme, že ano. O Captainu Britainovi se mimochodem aktuálně hojně spekuluje a zájem o roli již projevil Henry Cavill.

 1 925 zobrazení   40 se líbí
Chystá se nový seriál Hvězdné brány. Kdo se má vrátit z týmu SG-1?
Chystá se nový seriál Hvězdné brány. Kdo se má vrátit z týmu SG-1?
15.11.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Tvůrce seriálové Hvězdné brány odhalil, že pracuje na pokračování, které naváže na ikonickou sérii SG-1. A počítá s tím, že přivede zpět i milované postavy.

Marvel ukázal první záběry ze seriálů Moon Knight, She-Hulk a Tajná invaze
Marvel ukázal první záběry ze seriálů Moon Knight, She-Hulk a Tajná invaze
12.11.2021 19:00:00 | Filmové novinky

Marvel na oslavu dvouletého výročí služby Disney+ ukázal i první záběry z očekávaných seriálů Moon Knight a She-Hulk.

Obi-Wan se znovu utká s Vaderem! Nový Star Wars seriál má první video
Obi-Wan se znovu utká s Vaderem! Nový Star Wars seriál má první video
12.11.2021 18:30:00 | Filmové novinky

Nejoblíbenější Jedi Star Wars univerza se vrací v novém seriálu streamovací služby Disney Plus. A hlídáním Luka Skywalkera se moc zdržovat nebude.

Predátor se vrací a bude pouze online. Víme, o čem bude
Predátor se vrací a bude pouze online. Víme, o čem bude
12.11.2021 18:00:00 | Filmové novinky

Série Predátor se pokusí znovu probudit k životu. Nový film už ale neuvidíme v kinech, ale pouze v online prostoru.