FB pixel TP pixel
Fakjů pane učiteli je zpět! Trailer hitové komedie láká na sprostou fantasy © Constantin Film

Fakjů pane učiteli je zpět! Trailer hitové komedie láká na sprostou fantasy

Režisér Bora Dagtekin si dal několik let od filmů pauzu, nyní je ale zpět s novým příběhem ze světa sprosté komedie Fakjů pane učiteli. Zekiho Müllera tentokrát v hlavní roli nahradí jeho oblíbená žákyně Chantal.

Filmové novinky

Režisér a scenárista Bora Dagtekin v roce 2013 neskutečně zabodoval především v německých zemích s komedií Fakjů pane učiteli, která se nakonec rozrostla na celou trilogii. Kvalita sice s každým dalším dílem klesala nehledě na charisma Elyase M'Bareka, stěžejnímu tvůrci to ale mohlo být jedno, protože celá série utržila v Evropě více než 225 milionů dolarů. Dagtekin následně natočil snímek Téměř dokonalá tajemství, který byl adaptací italské pecky Naprostí cizinci, a pak si dal na 5 let od filmů pauzu. A nyní se vrací k Fakjů pane učiteli.

Respektive vrací se částečně, protože nový příběh již nebude o Zekim Müllerovi a jeho osobním růstu z kriminálníka v učitele s extrémními metodami, ale o jeho žačce Chantal v podání Jelly Haase. Ta se po škole snaží být influencerkou a moc jí to nejde. Když pak před zdánlivě obyčejným zrcadlem vysloví své tajné přání, je společně se svou spolužačkou Zeynep přenesena do pohádkového světa bratří Grimmů. Jenže stejně jako si Dagtekin hodně upravil Shakespeara, výrazný twist si přichystal i pro temné německé pohádky.

Výsledkem je ztřeštěný fantasy spin-off, který soudě podle německého traileru hýří speciálními efekty, zatímco si zachovává svůj obhroublý humor. Dosud není známo, jestli se tohohle navázání na dnes již kultovní německou komedii, které v Česku k popularitě mocně pomohl nekompromisní český dabing, dočkáme i u nás. V německých zemích jde ale každopádně o hit Velikonoc, největší úspěch tamní kinematografie v tomto období a také nejlepší start lokálního filmu od Téměř dokonalých tajemství. V kombinaci Německa, Švýcarska a Rakouska vidělo snímek už 930 tisíc lidí, takže by se nikdo nemohl divit, kdyby tahle komediální série rozhodně pokračovala hned několika dalšími díly.

Zdroj: Deadline / Constantin Film

Netflix láká v traileru na největší dubnové hity. Ve výběru jsou poprvé i Češi
Netflix láká v traileru na největší dubnové hity. Ve výběru jsou poprvé i Češi
02.04.2024 15:20:00 | Filmové novinky

Netflix ve své pravidelné upoutávce láká na své největší dubnové hity. Streamer do klipu zařadil dvě české komedie, pokračování epické sci-fi, nové drama od tvůrce Koruny nebo čerstvou adaptaci slavného thrilleru.

Největší peklo Primy od Elišky a Damiána. Lež na pláži je zasloužený propadák
Největší peklo Primy od Elišky a Damiána. Lež na pláži je zasloužený propadák
02.04.2024 11:40:00 | Filmové novinky

Televize Prima zahájila jarní sezónu vysloveně katastrofálně. Po propadácích Česko na grilu a Vytoč mého agenta, které masivně ztrácí diváky, odstartoval bídně i nový seriál zaměřený na mladší publikum Lež na pláži. Ten tak navazuje na neúspěch Zalez do spacáku s Tomášem Klusem. Seriálu samozřejmě vůbec nepomáhá strašlivá nekvalita scénáře, mdlá režie, mizerní herci a zápletka, vedle které byl seriál Eliška a Damián skvělou zábavou.

Opice vládnou světu a loví lidi. Nový trailer Planety opic odhaluje velkolepou apokalypsu
Opice vládnou světu a loví lidi. Nový trailer Planety opic odhaluje velkolepou apokalypsu
01.04.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Už 9. května se podívá do kin nový snímek ze série Planeta opic, který má ambice odstartovat celou trilogii navazující na příběh prvního inteligentního primáta Caesara. Projekt režiséra Wese Balla nyní dostal exkluzivní IMAX trailer, který odhaluje napínavý lov lidí.

Henry Cavill je skutečným hrdinou. Hereckého kolegu zachránil před utonutím
Henry Cavill je skutečným hrdinou. Hereckého kolegu zachránil před utonutím
29.03.2024 11:20:00 | Filmové novinky

Henry Cavill je hrdinou nejen ve fikčních světech, ale i v reálném životě. Při natáčení dobové špionážní novinky The Ministry of Ungentlemanly Warfare zachránil svého hereckého kolegu před možným utonutím.