FB pixel TP pixel
Krvavá pramatka fantasy v nekompromisním traileru. Epická sága vznikala v Česku © Constantin Film

Krvavá pramatka fantasy v nekompromisním traileru. Epická sága vznikala v Česku

Epických fantasy nikdy není dost a jak ukazuje popularita netflixovských Vikingů nebo Rodu draka, stále je o tenhle žánr zájem. Nemusí se však jednat jen o projekty z Hollywoodu, i u nás v Evropě dokážeme natočit pořádnou řež, jak ukazuje i nejnovější upoutávka na adaptaci ságy o Nibelunzích Hagen. Ta se dokonce točila v Česku.

Filmové novinky 15. 7. 2024 13:40 | Filmové novinky

Sága o Nibelunzích se dá považovat za jednu z pramáti fantasy žánru, jejíž nejslavnější filmová adaptace se datuje celé století do roku 1924, kdy se jí ujal německý mistr Fritz Lang (mj. autor legendární Metropolis). Novou adaptaci plnou krve a násilí má na svědomí německá společnost Constantin Film, která velkou část projektu natáčela v Česku a netroškařila. Dočkáme se totiž nejen seriálového zpracování hodného robustní předlohy, ale též i zkrácené kinoverze, která se nyní představuje v syrovém traileru.

Hagen by měl epickou ságu pojmout očima stejnojmenného válečníka z Tronje, který byl dle staré legendy spojencem samotných božstev. Nebudeme ochuzeni ani o legendárního drakobijce Siegfrieda, princeznu-válečnice Kriemhildu či královnu Valkýr Brunhildu. Trailer slibuje epickou řež a nejvíce připomíná právě výše zmiňované Vikingy a místy i Eggersova temného Seveřana. V hlavních rolích uvidíme Gijse Nabera jako Hagena, Jannise Niewöhnera jako Siegfrieda, Lilju van der Zwaag jako Kriemhildu a Rosalinde Mynster jako Brunhildu. O režii se postarají Cyrill Boss a Philipp Stenner, tvůrci chváleného kriminálního thrilleru Průsmyk (Der Pass), který v loňském roce uvedl již svou třetí řadu.

Do kin se filmová verze podívá v Německu 17. října, u nás zatím premiéra není ohlášena. Seriál zatím též nemá českého vysílatele, ale troufáme si říct, že se jej snad na obrazovkách dočkáme.

Zdroj: Constantin Film

Trailer Gladiátora 2 naštval fanoušky. Sestříhali verzi s legendární hudbou a je to pecka
Trailer Gladiátora 2 naštval fanoušky. Sestříhali verzi s legendární hudbou a je to pecka
14.07.2024 12:50:00 | Filmové novinky

První upoutávka na očekávaný návrat spektáklu Gladiátor doslova ovládla internet. Ne všichni jsou ale z filmu, který navazuje na osud Maxima, nadšení. Divákům na upoutávce vadí hned několik věcí. A nejde ani tak o to, že si Ridley Scott opět ohne historii.

Nejlepší Marvel od Avengers: Deadpool 3 ukázal 37 minut z filmu. Diváci tvrdí, že nejsme připraveni
Nejlepší Marvel od Avengers: Deadpool 3 ukázal 37 minut z filmu. Diváci tvrdí, že nejsme připraveni
14.07.2024 12:00:00 | Filmové novinky

Nejočekávanějším blockbusterem letošního léta je bezpochyby třetí Deadpool. Nejen proto, že je v podání Ryana Reynoldse sám o sobě populární postavou, ale též kvůli tomu, že by mohl překlenout MCU a universum X-Menů. Rozhodně je na co se těšit, což naznačují i nejnovější ohlasy.

Nečekaná válečná jatka ukáží peklo zákopů. Trailer má hrůzy bitev za pouhých 10 milionů dolarů
Nečekaná válečná jatka ukáží peklo zákopů. Trailer má hrůzy bitev za pouhých 10 milionů dolarů
12.07.2024 17:45:00 | Filmové novinky

První světová válka je ve filmech rozhodně mnohem méně populární než její „druhá“ následovatelka. To ale neznamená, že nemohou vznikat skvělé či alespoň zajímavé filmy ze zákopů, jak napovídá i nenápadná novinka. Tu tvůrci pořídili za překvapivě mrzké peníze.

Zaklínačův zrušený seriál ožívá. Netflix uvede osekanou verzi Potkanů
Zaklínačův zrušený seriál ožívá. Netflix uvede osekanou verzi Potkanů
12.07.2024 17:15:00 | Filmové novinky

Natáčení čtvrté řady Zaklínače je v plném proudu, ale osud seriálového prequelu o zlodějské bandě Potkani zůstává nejistý. Projekt, který původně vznikal jako limitovaná série, prý vyjde jako samostatný film nebo bude integrován do čtvrté řady. Jaké jsou plány Netflixu?