FB pixel TP pixel
Další propadák na Primě. Nový pořad s Pergnerovou nikoho nezajímá © FTV Prima

Další propadák na Primě. Nový pořad s Pergnerovou nikoho nezajímá

Žádné překvapení se nekoná. Odpověď televize Prima na úspěšný Love Island na konkurenční Nově vůbec nevyšla a nová vztahová reality show končí v zapomnění dříve, než vůbec pořádně začala. Potvrzuje se tak velmi slabý podzimní programový line-up, který příliš nezachraňuje i relativní úspěch návratu kriminálky s Prachařem a Sandevou.

České novinky 29. 8. 2024 18:20 | České novinky

Televizi Prima se nástup podzimního vysílání zatím příliš nedaří. Pondělí televize ze Strašnic víceméně rovnou vzdala, když začala místo velké novinky uvádět stařičkého Malého pitavala následovanoého dabovanou Kriminálkou Kraj. Ani jeden ze seriálů se samozřejmě vůbec nemá šanci uchytit proti dravé konkurenci především ze strany Novy, která obrazovky válcuje jednak novými epizodami Kriminálky Anděl a samozřejmě i opakováním populárních Specialistů. Z nových pořadů se navíc vůbec nechytila odpověď na populární Love Island v podobě pořadu Honeymoon - líbánky k nepřežití.

Pergnerová netáhne

S tím se na obrazovky Primy vrací Tereza Pergnerová, která na stanici před lety slavila úspěch s VyVolenými. Vztahovka z tropického ostrova však diváky příliš nezajímá a sledovanost se pohybuje dalece pod výsledky, které by si stanice přála. Stačí se podívat 3 roky zpět, kdy na Nově startoval Love Island, který v kategorii 15-54 let zaujal 29,08 % diváků. Přetočme hodiny do současnosti a v datech sledovanosti není po Honeymoon ani vidu, ani slechu. Pakliže bychom se odrazili od dat ATO-Nielsen, které zveřejňuje server Mediaguru, dospěli bychom na základě průběžných denních výsledků k tomu, že Honeymoon musí sledovat méně než 170 000 diváků při podílu pravděpodobně pod 10 procenty.

Ostatně výmluvné je, že nový pořad nesbírá na filmových databázích prakticky žádná hodnocení (a i ten zbytek je hlavně negativní), přičemž ani samotná televize se výsledky hojně promovaného pořadu raději nepochlubila. Což se děje obvykle pouze v případě, že v rámci záplavy nejrůznějších kategorií dat sledovanosti nedokážete najít alespoň jedinou pozitivní věc z ranku „pořad uspěl alespoň u mladších ročníků.“ Televize Prima se mimochodem čerstvě pochlubila sledovaností prvního dílu druhé řady seriálu Dvojka na zabití, který skončil na prvním místě středečního večera s 610 tisíci diváky a podílem necelých 20 procent. Což je sice hezké, ale před třemi lety, kdy Prima nasadila řadu první, seriál dosahoval o deset procent lepšího sharu a sledovanost sahala k milionu. Může sledovanost zasahovat konec prázdninového období a půjdou čísla ještě nahoru? Programové oddělení musí doufat, že ano, protože pakliže sledovanost v dalším týdnu klesne, budou výsledky značně za očekáváním. A to navzdory tomu, že konkurence je ve středu také nepříliš úspěšná. Kupříkladu pořad Hell`Kitchen Česko zatím zůstal pod půlmilionem diváků a ani zdaleka nedosahuje úspěchu MasterChefa.

Zdroj: FTV Prima / Mediaguru / iDnes

Zapomeňte na MasterChefa. Kašpárkova Pekelná kuchyně odstartovala
Zapomeňte na MasterChefa. Kašpárkova Pekelná kuchyně odstartovala
28.08.2024 19:00:00 | České novinky

MasterChef si dává pauzu a na jeho místo nastupuje další populární kulinářský formát. V jeho středu stojí Radek Kašpárek, který se pokusí najít nejlepšího kuchaře do své nové restaurace. Šťastný výherce si však nejprve musí projít doslova peklem.

Megahit Novy Jedna rodina je zpátky. Rodinné štěstí naruší nečekaná dramata
Megahit Novy Jedna rodina je zpátky. Rodinné štěstí naruší nečekaná dramata
26.08.2024 20:00:00 | České novinky

Oblíbená vztahovka Jedna rodina se vrací a diváci se mohou těšit na novoty. Dorazí novorozené miminko, soukromý detektiv, rázná primářka kliniky nebo staronové lásky. Hrdinové to zkrátka stále nebudou mít jednoduché.

Velké finále seriálu ZOO je tady. Prima už chystá nástupce, Burešová se nudit nebude
Velké finále seriálu ZOO je tady. Prima už chystá nástupce, Burešová se nudit nebude
19.08.2024 19:00:00 | České novinky

Léto je definitivně u konce a to znamená jediné. Návrat na obrazovky slaví úspěšné tituly všech televizí a na Primě nemůže chybět telenovela ZOO. Ta baví diváky od roku 2022 a nyní přichází její konec. Kde diváci uvidí Evu Burešovou?

Nabitý podzim na Nově: Změny v Ulici i Na lovu, Kašpárek v kuchyni i nový Čmaňa. Víme, kdy co poběží
Nabitý podzim na Nově: Změny v Ulici i Na lovu, Kašpárek v kuchyni i nový Čmaňa. Víme, kdy co poběží
16.08.2024 19:00:00 | České novinky

TV Nova a streamovací služba Voyo zahajují velkou podzimní nabídku, která vezme útokem nejen obývací pokoje, ale v případě streamovací platformy i počítače či mobilní telefony. Dojde nejen na návraty milovaných seriálů, ale i novinky, které chtějí trhat rekordy sledovanosti.