FB pixel TP pixel
Nová božská fantasy Netflixu v prvním traileru. Zeus krutě zatočí s nevděčným lidstvem © Netflix

Nová božská fantasy Netflixu v prvním traileru. Zeus krutě zatočí s nevděčným lidstvem

Streamovací služba Netflix odhalila první trailer nového očekávaného seriálu od tvůrce The End of the F***ing World, který zpracuje řeckou mytologii a tamní božstva zcela novým, moderním způsobem. V hlavní roli zazáří Jeff Goldblum.

Filmové novinky 25. 7. 2024 17:50 | Filmové novinky

Hollywoodská ikona Jeff Goldblum se v novince KAOS převtělí do kůže olympského boha Dia. Ačkoli však první trailer vyobrazuje vládce řeckého božstva v ikonické podobě v róbě a s bleskem, seriál jako takový hodlá vykročit moderním, realističtějším vyobrazením antických legend. Zeus se tudíž bude lidstvu mstít různými výbuchy sopek, zemětřeseními a požáry, vše přitom bude sledovat ze své luxusní vily na Olympu. Trápit ho však budou i jeho božští příbuzní.

Realistický pohled na božstvo

Seriál hodlá Dia vyobrazit jako drsného a nekompromisního vládce, jenž pro odvedu vůči brblajícím lidem nejde daleko. Stačí trochu povadnout ve víře v božstva a dovolit si vzdor a okamžitě vás stihne krutá odplata. Ostatně sám hlavní představitel popsal svou roli jako komplikovanou, charismatickou a nesmírně krutou. Goldblum přitom chválí tvůrce seriálu Charlieho Covella (The End of the F***ing World), jehož scénář má být neuvěřitelně chytrý, překvapivý, důmyslný a zároveň i dojemný.

Herečka Janet McTeer popisuje seriál jako dílo mnoha podob. Zpočátku vám možná přijde komediální, čím dál více vám ale bude tuhnout úsměv na tváři, protože si začnete uvědomovat božskou moc jeho protagonisty a hrůzy, které může napáchat. A Zeus bude mít všechny důvody své zbraně použít, protože proti němu zpunktuje komplot jím uvězněný Prometheus, který ve snaze svrhnout Dia využije tři dívky, jež vůbec netuší, že jsou součástí něčeho takto ohromného. A aby toho Zeus neměl na krku málo, řešit bude i rodinné problémy se synem Dionýsem a bratry Hádem a Poseidonem. Nový seriál bude mít premiéru 29. srpna.

Zdroj: Netflix

Jeden z nejbrutálnějších filmů roku přichází. Psychopatický klaun řádí v extrémně krvavém traileru
Jeden z nejbrutálnějších filmů roku přichází. Psychopatický klaun řádí v extrémně krvavém traileru
25.07.2024 15:00:00 | Filmové novinky

David Howard Thornton se vrací v roli děsivého zabijáckého klauna ve třetím díle úspěšné hororové série Terrifier. Jak naznačuje právě vydaná upoutávka, opět se shledáme s mlčenlivým a psychopatickým vrahem Artem, který bez váhání zmasakruje každého, kdo se mu postaví do cesty.

Katastrofický megahit Twisters trhá rekordy. Zrodila se nová herecká superstar
Katastrofický megahit Twisters trhá rekordy. Zrodila se nová herecká superstar
25.07.2024 14:40:00 | Filmové novinky

Je to pár dní, co jsme psali o nečekaném kritickém úspěchu katastrofického bijáku Twisters. Letní blockbuster nejen potěšil svou kvalitou, ale nyní trhá i rekordy návštěvnosti.

Náhrada Strážců Galaxie je tu. Trailer slibuje monstra, akci a nekorektní humor
Náhrada Strážců Galaxie je tu. Trailer slibuje monstra, akci a nekorektní humor
24.07.2024 20:35:00 | Filmové novinky

Fanoušci nekorektní akční zábavy se konečně dočkají své náhrady za bláznivé Strážce Galaxie. Studio Lionsgate nyní odhalilo finální upoutávku na svou chystanou adaptaci videohry Borderlands, jež se očividně velmi inspirovala dílem Jamese Gunna pro komiksového obra Marvel. Dokáže ale tahle partička ujetých hrdinů Star Lorda a spol. nahradit?

Romantický megahit Netflixu potvrdil pokračování. O čem budou Bridgertonovi 4?
Romantický megahit Netflixu potvrdil pokračování. O čem budou Bridgertonovi 4?
24.07.2024 19:00:00 | Filmové novinky

Bridgertonovi se řadí mezi nejpopulárnější seriály Netflixu a třetí řada s Penelopou Featherington momentálně drtí konkurenci. Není tedy divu, že se streamovací gigant chystá bohatou knižní sérii těžit dál, jak nám ostatně naznačil v nejnovější ukázce.