FB pixel TP pixel
Kdo by hrál v Avengers, kdyby vznikli v 90. letech © TMDB

Kdo by hrál v Avengers, kdyby vznikli v 90. letech

Zlatý věk filmových komiksů sice přišel až po novém tisíciletí s prvními X-Meny či Spider-Manem. Představte si však na chvíli, že se v Hollywoodu zbláznili a Marvel dospěl k rozhodnutí, že v časech Bladea jako nejlepší marvelovky natočí hvězdnou týmovku Avengers. Za slib následujícího obsazení bychom snad sestrojili stroj času!

Tipy na film Kdo by hrál v Avengers, kdyby vznikli v 90. letech © TMDB

Zdroj: Reddit/@houseofmeat

Kdo by hrál v Avengers, kdyby vznikli v 90. letech © TMDB

Kdo by hrál v Avengers, kdyby vznikli v 90. letech © TMDB

Kdo by hrál v Avengers, kdyby vznikli v 90. letech © TMDB

Thanos – Michael Ironside

V 90. letech by technologie trikových kouzelníků na oživení digitálního Thanose rozhodně nestačila. Marvel by tudíž musel sáhnout po osvědčeném charismaťákovi, jehož přítomnost by od první vteřiny přikovala do sedaček a nenechala vydechnout. Veterán všech drsňáků, Michael Ironside, by byl jasnou volbou, neboť kdo jiný by měl zatápět Avengerům než cápek, co se nebál nahánět Arnolda v Total Recall, málem usekl hlavu Connoru Macleodovi v druhém Highlanderovi a plechovou ruku otestoval na nekonečných armádách brouků z Klendathu ve Hvězdné pěchotě. Rasczak!!!

Gamora – Halle Berry

Abyste chytli Petera Quilla za srdce, nemusíte prokázat nic moc výrazného. Stačí mít bojové dovednosti a atraktivní křivky, kvůli nimž by běžel kamkoli. A nikdo tomuhle popisu koncem 90. let neodpovídal tolik jako Halle Berry, jež s přelomem nového tisíciletí odpálila hvězdnou kariéru Operací Hacker, X-Meny a samozřejmě výroční bondovkou Dnes neumírej. A všech filmech byly její křivky doslova vražedné.

Peter Quill / Starlord – Brendan Fraser

Potřebujete sympatického, leč trochu namyšleného zevláka s maminkovským komplexem? Brendan Fraser se hlásí o slovo. Ostatně variaci na Petera Quilla nám předvedl koncem 90. let v Sommerově dobrodružném hitu Mumie, kde jsme mu fandili tak, že bychom si navzdory horším pokračováním okamžitě dali další díl. Fraser by Starlordovi dodal potřebné šviháctví, lišácký úsměv a onu pomyslnou vrstvu obyčejného buranství, se kterou se dá hrozně snadno ztotožnit. Tomuhle klukovi byste prostě přáli pěknou vesmírnou buchtu, fandili mu při vesmírných melouších a šli za ním až na kraj galaxie, i když je to trochu nabubřelý idiot.

Loki – Heath Ledger

Role Lokiho je dnes nesmazatelně spojena s vynikajícími výkony Toma Hiddlestona a těžko si v kůži Thorova proradného adoptivního bratra představit někoho jiného. Heath Ledger v počátcích kariéry se však jeví jako poměrně jasná alternativa. Úlisný, leč šarmantní úsměv? Jasně! Pohledná tvářička, které odpustíte kdejakou zradu? Jasně! Schopen akčních scén i dobrého vzhledu v komiksovém kostýmu? Že váháte! Kdyby Avengers vznikli v 90. letech, zřejmě bychom přišli o Ledgerovo geniální zpracování gothamského prince zločinu Jokera. Jeho verze Lokiho by však byla bezpochyby neméně zajímavá.

Stephen Strange / Doctor Strange – Keanu Reeves

Věčně naštvaný John Wick jako arogantní chirurg, ze kterého se stal důvtipný mistr mystických umění? No jasně. V 90. letech bylo Keanu Reevese všude plno, když měl za sebou úspěšnou pubertální kariéru, počátkem devadesátek si vyřídil účty se samotným Drákulou a prokázal, že zvládne akci i romantiku v adrenalinové pecce Bod zlomu či klasice nejklasičtější Nebezpečné rychlosti. Když se navíc zamyslíte, Doctor Strange je vlastně tak trochu Neo z Matrixu, minus kožené hadry, černé brýle a soundtrack od Rage Agains the Machine. Borec, který dokáže všechno a má na starost skoro až mesiášský úkol ochrany všech různých dimenzí.

James Rhodes / War Machine – Cuba Gooding Jr.

Dnes si na Cubu Gooding Jr. vzpomene jen málokdo. Sice se objevil ve chválených filmech jako Selma nebo Don Jon, období největší slávy přišlo právě v 90. letech, kdy by se ho Marvel jistě snažil uhnat minimálně do role jedné z výraznějších vedlejších postav. War Machine alias James Rhodes je přitom ideální kombinací serióznosti s jemným přídavkem humoru, který Gooding Jr. prokázal ve filmech jako Jak přicházejí sny či Jerry Maguire. A pokud by si měl Tom Cruise střihnout namyšleného Tony Starka, s kým jiným by tvořil ideální pár než s cápkem, co mu vyřvával do telefonu „SHOW ME THE MONEEEEEY!“

T'Challa / Black Panther – Denzel Washington

Ne že by byl Chadwick Boseman špatná volba. Pokud mám být ale upřímný, nějaké prýštivé charisma z něj (obzvlášť při pohledu na Michaela B. Jordana) rozhodně nevyzařuje. V 90. letech by šel Marvel zřejmě za jistotou a vsadil na osvědčenou tvář Denzela Washingtona, jež navzdory čtyřítce na krku beztak působila mladší a dodala by dědici wakandského království okamžitou noblesu i rozhodnost. Za tímhle králem byste prostě šli, i kdy z nebes padali mimozemšťané a fialový hromotluk kolem sebe máchal magickými šutráky.

Peter Parker / Spider-Man – Joseph Gordon-Levitt

Kdyby měl Marvel obsazení Petera Parkera pod palcem již v 90. letech, zřejmě bychom se opravdu pubertální verze hrdinského geeka z Queensu dočkali dříve než ve Spider-Man: Homecoming. A nikdo by nebyl přesnější variací Toma Hollanda než devadesátkově rozkošný Joseph Gordon-Levitt z časů okolo 10 důvodů, proč tě nenávidím. Měl kukuč, výšku, charisma, smysl pro humor a my bychom mu hopsání mezi mrakodrapy i balení Mary Jane věřili asi stokrát víc než unylému Tobeymu Maguireovi a jeho hysterické žíle na čele.

Janet van Dyne / Wasp – Sandra Bullock

Nebezpečná rychlost. Tenhle akční flák Jana de Bonta je jediným a plně dostačujícím argumentem pro obsazení Sandry Bullock do role dcery Hanka Pyma a ultimátní akční hrdinky Wasp. Sandra zde dokázala být nekonečně roztomilá, přičemž zvládla být i silným sidekickem a ve chvíli nejvyšší potřeby se osvědčila i v akční poloze. Navíc v devadesátkách vypadala proklatě dobře, měla stejný účes jako Evangeline Lilly v prvním Ant-Manovi a jako bonus zakládá vztahy zásadně na sexu. To by nikdo další netrumfnul.

Scott Lang / Ant-Man – Matthew Broderick

Scott Lang je možná trochu roztržité trdlo. Srdíčko má ovšem na správném místě, je oficiálně nejlepší babičkou na světě a ačkoli je tak trochu loser, pro záchranu světa ze sebe dokáže udělat překvapivě soustředěného akčního frajera. A my už od časů Ferrise Buellera víme, že Matthew Broderick je přesně takovým roztomilým nekňubou, který pro frk nejde daleko, ale umí ze sebe vymáčknout i solidní akční výkon. Ostatně Emmerichovu Godzillu také vcelku zvládnul a to se při ní musel vrtat v zemi kvůli přerostlým radioaktivním žížalám.

Wanda Maximoff / Scarlet Witch – Alicia Silverstone

Kdyby Alicia Silverstone oblékla korzetový kostýmek Wandy Maximoff v polovině 90. let ihned po premiéře pubertální klasiky Bezmocná, měli bychom nejen dobrou Scarlet Witch, ale navíc bychom si ušetřili nechtěný bolehlav s Batmanem a Robinem. Ostatně tahle role mnoho umu nepožaduje. Stačí vypadat dobře, máchat rukama a působit sexy při hrdinských postojích.

Sam Wilson / Falcon – Will Smith

Sam Wilson alias Falcon vyžaduje směs trefné komedie, akčního skillu a samozřejmě charismatu, kdy uvěříte, že tenhle frajer s legračními křídly působil ve službách vlasti předtím, než se přidal na stranu superhrdinské kariéry. Will Smith je jasná volba, obzvlášť pokud se podíváte například na Nepřítele státu či Muže v černém. Tenhle chlap bránil Ameriku, potažmo svět před šmejdem z vlastních řad i vesmíru dávno předtím, než Kevin Feige začal o Avengers vůbec snít.

Bucky Barnes / Winter Soldier – Ethan Hawke

Každý ví, že Bucky Barnes je pro Stevea Rogerse jako starší bratr. Věrný parťák, který by s ním šel do každé bitvy, i kdyby to měla být ta poslední. A Ethan Hawke má přesně ono charisma, kterému věříte životní zkušenost, odhodlání a hlavně nekonečné přátelství. V 90. letech by navíc Hawke těžil ze své popularity z nezávislého hitu Před úsvitem, kde před jeho romantickou duší padá do kolen každá divačka toužící po štramákovi s otevřeným srdcem.

Bruce Banner / Hulk – David Duchovny

Potřebujete představitele hrdiny sžíraného vlastní minulostí, který se neustále snaží zbavit svého břímě a zároveň vždy bojuje za pravdu jako lev? V časech Akt X by byl David Duchovny jasná volba, neboť jako Fox Mulder jasně předvedl, že zvládá osobní tragédie i akční scény, které by za něj beztak odehrál buď wrestler nebo rané speciální efekty v čase lehce po Jurském parku. Jak navíc víme, i komediálnější polohu Bruce Bannera z pozdějších marvelovek by hvězda Californication zvládla levou zadní.

Clint Barton / Hawkeye – Johnny Depp

Johnny Depp byl sice v 90. letech ve své největší „artové fázi“ kariéry, tohle je ovšem vysněný casting, a tak můžeme alespoň věřit, že by na nabídku hrát zakládajícího člena Avengers a jejich morální jádro přece jen přijal. A byl by jako Hawkeye bezpochyby vynikající. Ostatně kdyby mu Marvel přiřknul stejně vygumovanou verzi Clinta Bartona jako v prvních Avengers, v podstatě by si Depp vzpomněl na své vyfetovanější devadesátkové role a bylo by vymalováno. O akční stránce role už není o čem přemýšlet. Vždyť padouchy zvládal Depp pacifikovat již při policejních zátazích na středních školách ve 21 Jump Street.

Natasha Romanoff / Black Widow – Milla Jovovich

Dvě slova: Pátý element. Milla Jovovich není bůhvíjaká herečka, v době po hitovce Pátý element z dílny Luca Bessona by však měla roli ruské špionky pravděpodobně předplacenou. Navíc dokázala být rovným dílem sexy i maximálně drsná, čímž by bezpochyby převálcovala řadu konkurentek. A jak víme, i zrzavá paruka jí sekne jako málokomu.

Thor – Brad Pitt

Jako bych to slyšel: „Ale Brad by byl jasný Captain America!“ Je to možné, ostatně vzhled věčného skauta by rozhodně měl. Jenže když se člověk podívá na jeho výkon v Tróje a neskutečnou schopnost těla vyrýsovat se a nabrat hmotu, pak by Marvel Pittovo charisma jistě více uplatnil ve stylově nevděčné roli arogantního asgardského prince, který musí najít lidskost, aby mohl být lepším králem. Pitt by bezpochyby zvládl Thorovu aroganci, bezelstný humor i citlivé romantické tokání s Jane Foster. A v těsném heroickém kostýmu by vypadal rozhodně lépe než ve vojenské uniformě. Kdo navíc viděl jeho střet s medvědem v Legendě o vášni, musí mi dát za pravdu v tom, že Thorovo mlácení legendárních monster a vesmírných hnusáků by bylo maximálně epické.

Tony Stark / Iron Man – Tom Cruise

Ne že by Marvel nemohl už v 90. letech sáhnout po Robertu Downey Jr., avšak ruku na srdce, vy byste vsadili na v té době totálně vyfetovanou trosku s renomé neskutečného průšviháře? Marvel by šel s riskantní postavou jako Iron Man zřejmě na jistotu a vsadil na největší hvězdu té doby, která dokázala kombinovat romantického hrdinu s akčním gerojem i šarmantním vtipálkem. A nikdo nebyl tak velkou megastar jako Tom Cruise, jenž měl za sebou Rain Mana, Firmu, Mission: Impossible, Top Gun či Narozen 4. července. Tony Stark by byl v jeho podání jistojistě uchvacujícím frajerem, který by navíc k létání mezi stíhačkami a explozemi nepotřeboval kaskadéra, ani digitální efekty. Marvel by tudíž ušetřil a ještě by navíc dostal vojenský proslov z prvního Iron Mana ve stylu Cruiseova vagínového monologu z Magnolie. Představa k nezaplacení! Nicole Kidman by pak samozřejmě musela hrát Pepper.

Steve Rogers / Captain America – Leonardo DiCaprio

Moc dětinský? Moc slaďoučký? Při vzpomínce na DiCapriovu mladou tvář v Cameronově Titanicu se může zdát případné obsazení do role chrabrého Capa jako nepovedená volba. Nesmíme však zapomenout na skutečnost, že Steve Rogers byl původně věčně nemocné tintítko a největším borcem byl až poté, co nabral kila svalů díky kouzelné vojenské injekci a komiksové variaci na jaderné ozáření. DiCaprio by se svým zaníceným jistojistě podstoupil brutální trénink jako v později v časech Krvavého diamantu a vyšvihl by svědomitého hrdinu zabaleného v americké vlajce stejně dobře jako Chris Evans.

 1 950 zobrazení   225 se líbí
VÍKENDOVÉ TIPY: Punisher, Star Trek a sci-fi IO
VÍKENDOVÉ TIPY: Punisher, Star Trek a sci-fi IO
18.01.2019 19:00:00 | Tipy na film

Víkend je tu a s ním i pravidelná dávka našich tipů. Tentokrát si užjí hlavně diváci Netflixu, vrací se Punisher, Grace & Frankie nebo Star Trek plus nálož nových či přeložených filmů. HBO má dva nové nenápadné seriály. A online dorazily také nedávno kinonovinky - české filmy Všechno bude nebo King Skate.

10 nejlepších seriálů, které se letos vrátí na HBO
10 nejlepších seriálů, které se letos vrátí na HBO
17.01.2019 18:00:00 | Tipy na film

Nový rok, nové seriály! Ale pojďme se nejdřív podívat na ty, které známe a máme rádi. Případně pro vás máme inspirace pro ty, na které naskočit před příchodem jejich nové řady. A nebojte se, není tam jen 10x Hra o trůny.

Nejočekávanější komiksové seriály roku 2019
Nejočekávanější komiksové seriály roku 2019
16.01.2019 19:50:00 | Tipy na film

Nedávno jsme vás informovali o všech komiksových filmech, které budou letos promítány v kinech. Na tento dřívější článek navazujeme přehledem komiksových seriálů, jež nás roku 2019 obšťastní. Podívejte se na náš výčet a přehled, které z nich najdete online.

13 nejočekávanějších filmů od Netflixu v roce 2019
13 nejočekávanějších filmů od Netflixu v roce 2019
14.01.2019 | Tipy na film

Netflix v uplynulém roce představil celou řádku povedených filmů, se kterými uhranul kritiky i běžné diváky. Roma, 22 July, Outlaw King či Bird Box však byly jen začátek. V letošním roce Netflix zařazuje ještě vyšší otáčky a my nevíme, na co se těšit víc!