FB pixel TP pixel
Kino (zase) žije! Pandemické filmové online projekce se od října vrátí © TMDB

Kino (zase) žije! Pandemické filmové online projekce se od října vrátí

Vzhledem k neutěšené pandemické situaci, kdy se dají v následujících týdnech čekat další a další omezení pohybu a shlukování ve veřejných prostorech, bude od října obnoven projekt Moje Kino Live, který na jaře pomáhal zajistit kinařům příjmy ze vstupenek pomocí online streamů.

České novinky 28. 9. 2020 9:00 | České novinky

Za projektem Moje kino LIVE stojí spřátelená kina Aero, Bio OKO a Světozor (vše Praha), Bio Central v Hradci Králové a Univerzitní kino Scala, která v polovině března přišla s nápadem streamování filmů jako alternativou k tradičním projekcím v kině. Nejde však o ledajaké streamování filmů. Abyste měli pocit jako v kině, dostanete před filmem i odborný úvod a během filmu budete mít možnost chatovat s ostatními diváky, případně se účastnit debat o filmu. Zkrátka pohodová, trochu festivalová atmosféra. Jen z pohodlí domova.

Ta se nyní kvůli podzimní situaci s koronavirem opět vrátí, neboť kinaři pociťují, že diváci pomalu, ale jistě znovu ztrácí chuť vyrazit za filmovým zážitkem do uzavřeného prostoru kina. Na programovou nabídku se můžete podívat na serveru GoOut, kde jsou prozatím od 6. října plánované projekce jednou za týden. V nabídce aktuálně najdete snímky Corpus Christi, Disco a Helmut Newton: Nestoudná krása. Dá se nicméně předpokládat, že pakliže dojde k dalším omezením, množství projekcí a filmů bude kvůli nutnosti reakce narůstat. Cena vstupenek na online projekci je 100 Kč.

 432 zobrazení   4 se líbí
Wow! Český seriál získal jako první v historii nominaci na Ceny Emmy!
Wow! Český seriál získal jako první v historii nominaci na Ceny Emmy!
27.09.2020 12:00:00 | České novinky

Ačkoli výsledky tradičních Emmy jsou už známy. Mezinárodní Ceny Emmy ještě rozdané nejsou. A my je tentokrát budeme bedlivě sledovat, neboť se do nominací vůbec poprvé dostal i český seriál!

PODCAST: S V. Markem o letní sezóně kin, Tenetu a podzimu s koronavirem
PODCAST: S V. Markem o letní sezóně kin, Tenetu a podzimu s koronavirem
20.09.2020 15:00:00 | České novinky

Jaká byla pro kinaře a distributory letní sezóna a potřebovali jsme vůbec příchod Tenetu? A co čeká kina v podzimním období, kdy se znovu rozjíždí pandemie koronaviru. O poučení z první vlny jsme se bavili s Vojtou Markem z distribuční společnosti Bioscop.

Jeden z nejlepších českých webseriálů se dočká pokračování. Uvede ho Mall.tv
Jeden z nejlepších českých webseriálů se dočká pokračování. Uvede ho Mall.tv
13.09.2020 15:00:00 | České novinky

Seriál #martyisdead, který v loňském roce uvedla internetová televize Mall.tv, se dočká pokračování. Po kyberšikaně dojde na únos za účelem tvorby nelegálních videí.

17 filmových novinek, které jsou ode dneška dostupné na Netflixu
17 filmových novinek, které jsou ode dneška dostupné na Netflixu
09.09.2020 13:00:00 | České novinky

Netflix i nadále pokračuje v zářijovém rozšiřování svého katalogu. Kromě několika nových původních pořadů dnes přinesl hlavně dvanáctku českých snímků.