FB pixel TP pixel
Kolik je na Netflixu původních seriálů a filmů? © TMDB

Kolik je na Netflixu původních seriálů a filmů?

Že Netflix hodně investuje do svého obsahu, aby byl nezávislý na svých konkurentech, to se ví už dlouhou dobu. Kolik procent z nabídky už aktuálně jeho původní tvorba tvoří? A kolik filmů a seriálů exkluzivně zastupuje?

Statistiky

Jen pro pořádek doplníme, že statistika v koláči se věnuje především Netflix Originals (patří Netflixu) či Netflix Distribution (vykoupil exkluzivní práva pro vybrané země), zbylí distributoři jsou různého typu z naší databáze, pro valnou část ani mezinárodního či lokálního distributora neznáme. Cílem je ukázat hlavně poměr původní a koupené nabídky. Pokud si sečte v koláči i české distributory (Bontonfilm, Falcon atd), neznamená to, že film na Netflix dodal český distributor, ale že byl film uváděn také v českých kin a měl tohoto konkrétního distributora.

Ze kterých zemí jsou filmy online nejčastěji?
Ze kterých zemí jsou filmy online nejčastěji?
08.01.2019 | Statistiky

Že nejvíce filmů a seriálů online pochází z USA se dá čekat. Ale tipli byste si, jaký je poměr vůči ostatním zemím? A kolik titulů je evropských? A kolik pochází z Česka resp Československa?

Z jakého roku jsou filmy online?
Z jakého roku jsou filmy online?
03.01.2019 | Statistiky

Servírují nám půjčovny staré filmy nebo nové? Čísla mluví jasně, převažuje nabídka z posledních 10 až 15 let, dokonce i rok 2016 už je úspěšnější než cokoliv před rokem 2003. Pak už nabídka padá a z šedesátých, sedmdesátých nebo osmdesátých let už je jen několik malých desítek za každý rok. Nabídku přes rokem 1950 už jsme ani nezahrnuli, jedná se řádově o 30 kusů.

Počet filmů a seriálů online v Česku
Počet filmů a seriálů online v Česku
01.01.2019 | Statistiky

Jak se průběžně vyvíjí počet filmů a seriálů, které jsou u nás k dispozici online? Podívejte se na graf od začátku roku 2016. V jednotlivých měsících jsou zachyceny tituly, které se v daném měsíci objevily a jsou stále ještě k dispozici online. Absolutní počet tak mohl být větší, náš graf ale zachycuje trend vývoje stále dostupných titulů.

České online půjčovny od největší k nejmenší
České online půjčovny od největší k nejmenší
01.01.2019 | Statistiky

Statistika, která ukazuje, která česká půjčovna je podle počtu titulů aktuálně nejbohatší. Počítají se pouze aktuálně aktivní filmy, dokumenty nebo seriály, které si lze pustit na území Česka.