FB pixel TP pixel
Koronavirus: HBO snižuje kvalitu obrazu a odkládá další seriály © TMDB

Koronavirus: HBO snižuje kvalitu obrazu a odkládá další seriály

Jak jsme naznačovali již v minulých článcích, případně v našem podcastu, koronavirus dřív nebo později dopadne i na streamovací služby. Zatímco Netflix je zatím celkem v klidu, HBO už zažívá první problémy.

Streaming novinky

Odklady původních pořadů i zakoupených licencí

Jak jste si u nás mohli přečíst již minulý týden, HBO muselo v rámci svých původních pořadů přistoupit ke změně vysílacího schématu a seriály jako Bludné kruhy a Mělas to vědět se dočkají nových dat premiér. Nyní došla řada i na zakoupené licencované pořady.

HBO kvůli dopadu koronaviru skrze své help centrum oznámilo divákům, že u seriálů Batwoman, Stargirl a Odkaz dochází ke změnám v podobě odkladů či předčasného ukončení aktuálně vysílaných řad, které ještě nebyly před pandemií dokončeny. V případě Batwoman to znamená, že díly 19-22 se odkládají. Novinka Stargirl se prozatím nedočká dílů 7-13, jež jsou také odložené. 2. řada seriálu Odkaz pak bude rovnou ukončena dříve, než se původně zamýšlelo.

HBO rovněž omezuje kvalitu obrazu

Dopad koronaviru pak není velký jen v případě seriálů. Jak jsme již dříve naznačovali, i HBO se přidává k výzvám o snižování datového toku a tudíž i snížení kvality svých streamů kvůli zabránění přetížení sítě. HBO doslova uvádí, že celou situaci monitoruje a klade důraz na to, aby nebyla síť přetížená v časech, kdy lidé pracují z domova, či se děti učí přes internet. Z toho se dá odvozovat, že největší dopad bude v ranních či odpoledních časech.

Za sebe mohu říct, že jsem HBO GO aktuálně v různých časech zkoušel a prozatím jsem nezaznamenal žádné výraznější problémy či ztrátu kvality oproti období před pandemií. Je nicméně pravděpodobné, že zkušenost každého uživatele bude rozdílná. To ostatně dlouhodobě platí pro řadu neduhů streamovací služby, která kvůli častým pádům, odhlašování či přepínání kvality obrazu nemá u spousty diváků dobré renomé. HBO GO nicméně není v současnosti jedinou službou, která datový tok limituje. Před časem se k iniciativě přidaly i služby jako Netflix, YouTube, Amazon Prime Video či Disney+.

 626 zobrazení   20 se líbí
Filmové festivaly čeká revoluce. První z nich míří oficiálně online
Filmové festivaly čeká revoluce. První z nich míří oficiálně online
03.04.2020 14:50:00 | Streaming novinky

Multimediální festival South by Southwest, který se měl v polovině března konat v texaském Austinu, byl zrušen kvůli koronaviru. Nyní se dočká nového života online. A zřejmě letos nebude sám.

Filmová apokalypsa: Jak koronavirus obrací filmový svět naruby
Filmová apokalypsa: Jak koronavirus obrací filmový svět naruby
25.03.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Odložené premiéry, zavřená kina, zastavená natáčení, stovky tisíc lidí bez práce, horší kvalita streamování, desítky miliard dolarů ztracené. Koronavirus a karanténa s ním spojená ovlivňuje naše životy ze všech směrů. Shrnuli jsme všechny změny do jednoho článku a hledali i dobré zprávy.

Zpestření karantény: Pornhub nabízí prémiový obsah celosvětově zdarma
Zpestření karantény: Pornhub nabízí prémiový obsah celosvětově zdarma
25.03.2020 | Streaming novinky

Po Itálii, Francii a Španělsku se Pornhub rozhodl nabídnout svůj prémiový obsah zdarma rovnou pro celý svět, takže i u nás se dostaneme k obsahu, který je jinak skryt za platební bránou, a můžeme alespoň trochu ulehčit trpkému karanténnímu životu.

Disney+ vstupuje do západní Evropy. Kvůli koronaviru ihned sníží kvalitu
Disney+ vstupuje do západní Evropy. Kvůli koronaviru ihned sníží kvalitu
24.03.2020 15:45:00 | Streaming novinky

Bez velkých fanfár (pokud nepočítáte odpočty na Twitteru) se streamovací služba od Disneyho rozšiřuje do západní Evropy. Doposud byla služba na kontinentě dostupná pouze v Nizozemí, které už loni v listopadu sloužilo jako testující trh pro další expanzi.