FB pixel TP pixel
Končí Ledová archa? Šéf HBO šetří a zastavuje další seriály © TNT / Netflix

Končí Ledová archa? Šéf HBO šetří a zastavuje další seriály

Od chvíle, kdy fúzi Warnerů a Discovery začátkem letošního roku oficiálně schválili akcionáři, generální ředitel společnosti David Zaslav začal realizovat svou vizi. Ta ovšem zahrnuje i velké úspory, které mohou postihnout oblíbené seriály.

2. 5. 2022 13:00 | Filmové novinky

I když je David Zaslav v šéfovské pozici nové skupiny Warner Bros Discovery jen pár dní, na mediální pozornost si jistě stěžovat nemůže. Nejprve si neodpustil rýpnutí do Netflixu, když si pochvaloval nárůst nových předplatitelů za poslední čtvrtletí s tím, že nehodlá bezhlavě utrácet jako jeho nejsilnější konkurent. Nyní navíc potvrzuje i svá dřívější slova o poměrně razantním šetření, když se na veřejnost dostala zpráva o pozastavení vývoje nových scénářů pro televizní stanice TNT a TBS patřící pod mediální konglomerát. Co tato novinka přinesená serverem Variety znamená pro českého diváka?

Zpráva sice neuvádí informace o konkrétních důsledcích pro současnou programovou nabídku TBS a TNT, je ale poměrně jasné, že všechny tituly vyvíjené na těchto stanicích mají svou budoucnost nejistou. Českého diváka bude asi nejvíce zajímat, co se stane s oblíbeným sci-fi seriálem Ledová archa, který patří stanici TNT a u nás jej vysílá Netflix. Ledové arše byla již loni přislíbena čtvrtá řada a té bychom se měli ještě dočkat, další pokračování je však nejisté. Podobně je tomu u seriálu Nebe s.r.o., který je u nás dostupný na HBO Max a kterému byla v listopadu rovněž přislíbena čtvrtá řada.

Kromě seriálu Animal Kingdom, který v červnu odvysílá plánovanou závěrečnou řadu, se o svůj osud musí bát i seriály jako Americký táta, The Last O.G. nebo Chad. Fúze WarnerMedia a Discovery byla vždy vnímána jako snaha o zvýšení zájmu těchto společností o streaming, takže škrty v kabelových sítích Warner Bros. mohou přesunout část těchto zdrojů do vývoje nových pořadů pro HBO Max. Nebo jakoukoli novou streamovací službu, která se ze sloučení zrodí. Připomeňme ještě, že nové vedení společnosti již stihlo zastavit i některé z komiksových seriálů pod svou značkou, jmenovitě Legends of Tomorrow a Batwoman.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Masakr u Warnerů: Nový šéf HBO začíná rušit seriály, filmy budou další
Masakr u Warnerů: Nový šéf HBO začíná rušit seriály, filmy budou další
01.05.2022 13:00:00 | Filmové novinky

Spojení Warner Bros. a Discovery slibovalo velké změny. A zdá se, že nový šéf David Zaslav hodlá dostát svým slibům a tvrdě zasáhne do obsahu.

Netflix právě koupil jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku
Netflix právě koupil jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku
01.05.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Netflix zakoupil práva na nový snímek režiséra Alejandra González Inárritua, pro kterého se jedná o první celovečerní projekt od roku 2015.

Nový Vřískot je konečně online! Kde si ho můžete pustit?
Nový Vřískot je konečně online! Kde si ho můžete pustit?
29.04.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Vřískot od tvůrců hororového megahitu Krvavá nevěsta vzal kina útokem a vysloužil si schválení dalšího, tentokrát již šestého dílu série. Nyní se konečně můžete v pohodlí domova přesvědčit o tom, že návrat do světa Woodsboro stojí za to.

Dinosauří nářez! Nový trailer Jurského světa 3 vyráží dech pompézní akcí
Dinosauří nářez! Nový trailer Jurského světa 3 vyráží dech pompézní akcí
29.04.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Studio Universal Pictures na CinemaConu zveřejnilo finální trailer na jeden z nejočekávanějších filmů roku, již třetí díl série Jurský svět. Snímek s podtitulem Nadvláda propojí novou sérii s původním Jurským parkem a nabídne konec jedné dinosauří éry.