FB pixel TP pixel
Nový šéf HBO si rýpnul do Netflixu a nastínil svou bojovou strategii © Warner Bros.

Nový šéf HBO si rýpnul do Netflixu a nastínil svou bojovou strategii

Šéf nově vzniklé společnosti Warner Bros Discovery David Zaslav se v posledním rozhovoru vyjádřil k povzbudivým výsledkům HBO Max, nastínil plány společnosti a rýpnul si do Netflixu.

27. 4. 2022 10:00 | Streaming novinky

Před pár dny jsme na našem webu přinesli zprávu o slušném čtvrtletním výsledku HBO, které dokázalo navýšit počet předplatitelů o 3 miliony. V kontrastu s výsledky Netflixu, který poprvé v historii ztratil předplatitele a způsobil paniku u svých akcionářů, tato zpráva dokázala alespoň trochu uklidnit streamingový trh. Krátce po zveřejnění se k výsledkům vyjádřil i David Zaslav v rozhovoru s analytiky z Wall Street. Zaslav, který je po spojení Discovery a WarnerMedia šéfem nově vzniklé Warner Bros Discovery a pod něhož tedy spadá i HBO Max, se vymezil proti Netflixu a zdůraznil, že se nehodlá zapojit do bezhlavého utrácení a plánuje zaujmout obezřetný přístup ke streamování.

Jeho komentáře navazují na dřívější prohlášení, že se společnost „nebude snažit vyhrát výdajové války" v oblasti streamingu. Netflix se kvůli této strategii, kdy letos za obsah utratí 20 miliard dolarů, náhle ocitl v defenzivě. Ztráty v počtech předplatitelů totiž vedou k otázkám ohledně obchodního modelu a jeho udržitelnosti. Zaslav prohlásil, že „cílem společnosti je maximalizovat dlouhodobou hodnotu pro akcionáře a hodnotu aktiv. Nebudeme nadměrně utrácet v honbě za předplatiteli," připomněl. Zaslav zdůraznil, že společnost zanedlouho čeká spojení HBO a Discovery do jedné nabídky a i nadále budou udržovat střízlivý kurz.

Zdroj: Deadline

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Další rána Netflixu. HBO nabírá miliony předplatitelů, přiznalo mizernou aplikaci
Další rána Netflixu. HBO nabírá miliony předplatitelů, přiznalo mizernou aplikaci
22.04.2022 8:30:00 | Streaming novinky

Úterní propad předplatitelů Netflixu vyvolal otázky, zda podobný osud nečeká streamovací trh obecně. Ale jak se zdá, krize zatím postihla pouze největšího hráče, protože HBO celosvětově přidalo za poslední kvartál 3 miliony předplatitelů a celkově jich má více než 76,8 milionů.

Netflix a další válcují chození do kina. Fyzické nosiče jsou téměř mrtvé
Netflix a další válcují chození do kina. Fyzické nosiče jsou téměř mrtvé
21.04.2022 8:00:00 | Streaming novinky

Každý rok společnost Motion Picture Association (MPA) vydává tzv. THEME report, což je zpráva, ve které společnost shrne, jak se v uplynulém roce dařilo digitálnímu obsahu, kinům, kabelovkám atd. Výsledek za rok 2021 je v mnoha směrech překvapivý.

Kam se hrabe Zaklínač. Netflix oslavuje nový nejsledovanější seriál historie
Kam se hrabe Zaklínač. Netflix oslavuje nový nejsledovanější seriál historie
20.04.2022 12:00:00 | Streaming novinky

Navzdory tomu, že Netflix ztrácí předplatitele, i druhá řada romantické podívané Bridgertonovi vykazuje velmi silná čísla sledovanosti a v tabulce nejpopulárnějších seriálů drtí jednoho konkurenta za druhým.

Přepište dějiny! Netflix poprvé ztrácí předplatitele a chystá velké změny
Přepište dějiny! Netflix poprvé ztrácí předplatitele a chystá velké změny
20.04.2022 9:30:00 | Streaming novinky

Nečekal se žádný zázrak, ale tohle předčilo i ty nejčernější scénáře. Netflix poprvé ve své novodobé historii ztratil více než získal a snížil počet svých předplatitelů o cca 200 tisíc. Může za to odchod z Ruska, ale i další problémy. A podle svých odhadů čeká další kvartál propad o další 2 miliony.