FB pixel TP pixel
Tvůrci Mandaloriana vysvětlili časovou osu seriálu. Fanoušky dokonale zaskočili © Lucasfilm

Tvůrci Mandaloriana vysvětlili časovou osu seriálu. Fanoušky dokonale zaskočili

Při příležitosti premiéry 3. řady hitového sci-fi Mandalorian se jeho tvůrci snažili fanouškům objasnit, jak dlouhé období pokrývají úvodní dvě řady seriálu a na jak dlouho opustil Grogu Dina Djarina.

2. 3. 2023 13:00 | Filmové novinky

Jeden z nejoblíbenějších seriálů stanice Disney+ Mandalorian byl velmi vágní a nejasný v tom, kolik času uplynulo během dobrodružství Grogua a Manda ve dvou odvysílaných řadách z roku 2019 a 2020. Od středy 1. března konečně započala 3. řada seriálu a jeho stěžejní tvůrce Jon Favreau se spolu se svými kolegy producenty Davem Filonim a Rickem Famuyiwou a herečkou Katee Sackhoff v podcastu Skytalkers o tomto tématu rozhovořili. Favreau prozradil, že Mandalorian ve dvou řadách - které začínají pět let po událostech třetího Star Wars filmu Návrat Jediů – pokrývá „mnoho let“. Dobrodružství dvojice hrdinů se tak odehrávají v delším časovém horizontu, přestože „nestárnutí“ Grogua může diváky mást.

Favreau také uvedl, že mezi finálovou epizodou 2. řady Mandaloriana s názvem Záchrana a 6. a 7. dílem spin-offového seriálu Boba Fett: Zákon podsvětí uplynuly dva roky. Pro připomenutí uveďme, že v závěrečné Záchraně Grogu opustil svého opatrovníka Dina Djarina a odešel trénovat k Luku Skywalkerovi (Mark Hamill), zatímco v závěrečných dvou epizodách Boby Fetta Grogu zanechal svého výcviku, aby se znovu setkal se svým adoptivním otcem. Zatím není jasné, zda se třetí řada Mandaloriana bude také odehrávat v průběhu několika let, nebo zda bude fikční časová osa konkrétnější.

Zdroj: IndieWire

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Třetí řada Mandaloriana už je dostupná online. Konečně se vrací i Titanic
Třetí řada Mandaloriana už je dostupná online. Konečně se vrací i Titanic
01.03.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Trvalo to zhruba dva roky, ale Mandalorian Din Djarin se konečně vrací se třetí řadou dobrodružné jízdy ze ságy Star Wars. A spolu s ním se na obrazovky vrací i Grogu, o jehož návratu zatím věděli jen diváci spin-offu s Boba Fettem.

Nejodvážnější český film posledních let je exkluzivně dostupný na Netflixu
Nejodvážnější český film posledních let je exkluzivně dostupný na Netflixu
01.03.2023 15:50:00 | Filmové novinky

S příchodem nového roku se konečně loňské nejlepší filmy z kin objevují v online prostoru. Po historickém Il Boemu Petra Václava jsme se nyní dočkali i drogové jízdy Banger režiséra Adama Sedláka.

Nejromantičtější film roku vás rozbrečí už v traileru. Kritici jsou zcela nadšení
Nejromantičtější film roku vás rozbrečí už v traileru. Kritici jsou zcela nadšení
01.03.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Produkční společnost A24 nám neustále dokazuje, proč je momentálně nejprestižnější filmovou firmou na světě. Nově se nám rozhodla vytřít zrak dojemnou romancí, která sbírá naprosto nadšené ohlasy a je mnohými s předstihem považována za nejromantičtější biják letošního roku.

Brendan Fraser při natáčení Mumie málem zemřel. Jeho probuzení se neobešlo bez vtipu
Brendan Fraser při natáčení Mumie málem zemřel. Jeho probuzení se neobešlo bez vtipu
01.03.2023 14:45:00 | Filmové novinky

Zatímco Brendan Fraser zažívá velkolepý comeback kvůli svému hereckému výkonu v dramatu Velryba, v nedávném interview prozradil, že při natáčení dobrodružné Mumie málem přišel o život.