FB pixel TP pixel
Lucasův učeň už uplatňuje moc. Nový Mandalorian vznikne jako film, Ahsoku čeká druhá řada © Lucasfilm

Lucasův učeň už uplatňuje moc. Nový Mandalorian vznikne jako film, Ahsoku čeká druhá řada

Dave Filoni se teprve nedávno chopil role kreativního šéfa ve společnosti Lucasfilm a netrvalo dlouho, než firma oznámila, že nejbližšími Star Wars v kinech bude filmová verze Mandaloriana. Samozřejmě se vrátí i Grogu alias Baby Yoda.

Filmové novinky

Mysleli jste si, že se brzy dočkáte 4. řady Mandaloriana? Diváci míní a Lucasfilm a jeho nový kreativní šéf Dave Filoni mění. Nejpopulárnější dílo ze světa Star Wars posledních let se totiž podívá poprvé do kina, a to již v roce 2025. Právě na tento rok chystá režisér Jon Favreau uvedení snímku Mandalorian a Grogu, přičemž není jasné, zda půjde o dříve zmiňované završení Mandalorianovy série či jen o filmové pokračování s otevřeným koncem. Již dříve přitom Lucasfilm oznámil, že Dave Filoni natočí celovečerní film, který zakončí celý Mandoverse, zdá se však, že tyto plány jsou až dále na horizontu a Lucasfilm s nimi nijak nespěchá.

Dorazí i Ahsoka

Producentka Kathleen Kennedy tvrdí, že nástřel příběhu filmového Mandaloriana je pro filmové plátno ideální, přičemž Favreau již dříve psal či točil některé z epizod seriálu a zároveň slouží spolu s Filonim jako showrunner. Samotný Filoni se také nudit nebude, neboť dostal oficiálně zelenou k přípravám druhé řady seriálu Ahsoka. Ten končil masivními cliffhangery, když se Velkoadmirálu Thrawnovi podařilo uniknout z planety Peridea, kde byl na konci Star Wars: Povstalci uvězněn Ezrou Bridgerem a hejnem vesmírných velryb Purrgilů. Ahsoka a Sabine Wren přitom zůstaly na planetě bez možnosti úniku a budou hledat alternativní cestu domů, zatímco bývalý Jedi Baylan Skoll pátrá po síle Mortisu.

Druhá řada Ahsoky má tudíž rozhodně na co navazovat a co dál rozvíjet. Navíc se zdá, že se s Filoniho celovečerákem i nadále počítá a právě ten by tedy měl Mandaloriana a Ahsoku definitivně uzavřít. Předpokládá se samozřejmě, že velkým finále nebude nic jiného než nepřímá adaptace Dědice Impéria Timothy Zahna. Knihy, kterou většina skalních fanoušků série považuje za pravou (byť je dnes nekanonická) Epizodu 7. V tomto případě se však skutečně jedná pouze o spekulace. K filmovému Mandalorianovi každopádně byl vydán alespoň první concept art, který je přesně tak explozivní, jak byste čekali a Din Djarin v něm spolu s Grogu odlétá od explodující vesmírné lodi. Tak si držme palce, ať je výsledek návratem do formy. Zrovna třetí řada Mandaloriana byla zatím navzdory mnoha výtečným momentům jednoznačně nejslabší.

Zdroj: The Guardian / Variety

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Nové sci-fi Netflixu ve velkolepém traileru. Tvůrci Hry o trůny lákají na cestu časoprostorem
Nové sci-fi Netflixu ve velkolepém traileru. Tvůrci Hry o trůny lákají na cestu časoprostorem
10.01.2024 6:00:00 | Filmové novinky

Už 21. března letošního roku tvůrci Hry o trůny odhalí, co dlouhé roky kutili pod záštitou Netflixu. Chystají totiž očekávané sci-fi Problém tří těles, které nás vezme mimo realitu a podle Netflixu doručí mysteriózní drama, které tu ještě nebylo.

První krvavá marvelovka klamala. První diváci přesto chválí akci, hrdinku Echo i Daredevila
První krvavá marvelovka klamala. První diváci přesto chválí akci, hrdinku Echo i Daredevila
09.01.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Nový seriál od Marvelu s názvem Echo uvidíme v Česku již ve středu ráno a oproti předchozím seriálům komiksového studia se dočkáme hned všech pěti epizod najednou, nikoli v týdenních rozestupech. První diváci, kteří viděli tři epizody s předstihem, nicméně upozorňují na pokrytectví Marvelu a snahu zamaskovat pravou podstatu seriálu.

Natáčení Stranger Things 5 začalo. Tvůrci a herci oslavují první fotkou
Natáčení Stranger Things 5 začalo. Tvůrci a herci oslavují první fotkou
09.01.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Produkce závěrečné řady populární hororové sci-fi Stranger Things konečně začala. Netflix tuto informaci oficiálně představil stylovou fotografií hereckého a tvůrčího týmu na sociálních sítích.

Scottův Napoleon už je online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
Scottův Napoleon už je online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
09.01.2024 13:30:00 | Filmové novinky

Těšili jste se na nový historický spektákl Napoleon, ale do kina se vám na něj (například kvůli cenám vstupenek) nechtělo? Novinka režiséra Ridleyho Scotta je nyní konečně dostupná online a rodinné vstupné tudíž řešit nemusíte. Stačí si jen vybrat, kde je kvalita filmu nejvyšší. Apple TV+ ale zatím nečekejte.