FB pixel TP pixel
Matrix 5: Tvůrci filmu mají jasno, jak to bude s případnou další trilogií © Warner Bros.

Matrix 5: Tvůrci filmu mají jasno, jak to bude s případnou další trilogií

Dlouho očekávaný snímek The Matrix: Resurrections vstoupil koncem loňského roku do kin a již nyní se fanoušci ptají po pokračování. Je pátý Matrix vůbec v plánu?

13. 1. 2022 10:00 | Filmové novinky

Málokdo v roce 2003 po premiéře filmu Matrix Revolutions čekal, že v budoucnu ještě někdy uvidí Nea (Keanu Reeves) a Trinity (Carrie-Anne Moss). A přece se tak koncem roku 2021 stalo. Fanouškovská základna filmu však zůstává rozdělena na nesmiřitelné tábory hejtrů a zastánců, a bůhvíjaké nejsou ani tržby za prvních pár týdnů, když čtvrtý Matrix doposud vydělal přes 105 milionů amerických dolarů. Tím zatím nepokryl ani svůj rozpočet 190 milionů amerických dolarů.

Nutno zmínit, že film byl souběžně uveden jak v kinech, tak na streamovací službě HBO Max, přičemž tržby ze streamingu nebyly zatím zveřejněny. HBO si ale libovalo začátkem roku nad nárůstem předplatitelů a série Matrix je pořád potenciálně silná frančíza, takže se logicky nabízí otázka, zda opravdu je Matrix Resurrections posledním filmem série. A nemohlo by potenciální pokračování vzniknout v levnější podobě, nebo ve formě seriálu? O možnosti další části se nyní vyjádřil producent James McTeigue: „Nemáme v plánu žádný prequel. Nemáme v plánu žádný sequel. Neplánujeme žádnou další trilogii.“

Na stejné vlně je i sám Keanu Reeves, podle kterého nemá Lana Wachowski žádný důvod se k frančíze aktuálně vracet. Sám navíc nevidí, kam by příběh mohl navzdory stále docela otevřenému konci pokračovat. „Co by bylo dál? Resurrections Redux?,“ komentoval ironicky situaci ohledně pátého filmu Reeves. Nicméně obratem pro magazín Empire dodal, že kdyby měl pátý film vzniknout, on by byl určitě pro.


Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Pán prstenů: Ve Společenstvu prstenu málem chyběla slavná závěrečná scéna
Pán prstenů: Ve Společenstvu prstenu málem chyběla slavná závěrečná scéna
13. 1. 2022 7:00:00 | Filmové novinky

K dvaceti letům od premiéry Společenstva prstenu se v rozhovoru pro server TheWrap rozhovořil představitel Samvěda Křepelky Sean Astin. Mimo jiné prozradil, že jsme byli málem ochuzeni o závěrečnou ikonickou scénu.

Nový hororový seriál Netflixu cestuje časem a má mrazivý trailer
Nový hororový seriál Netflixu cestuje časem a má mrazivý trailer
12. 1. 2022 7:00:00 | Filmové novinky

Na Netflix se již tento pátek dostane vcelku nenápadná hororová novinka, která má však natolik mrazivý námět, že se jí lze jen těžko vyhnout.

Netflix neselhává. Návrat milovaného seriálu pokořil i Zaklínače
Netflix neselhává. Návrat milovaného seriálu pokořil i Zaklínače
11. 1. 2022 10:00:00 | Filmové novinky

Seriálové pokračování známé filmové série Karate Kid, která debutovala v roce 1984, je pro Netflix obrovským hitem. Vznik seriálu však provázela docela vtipná náhoda.

Netflix a HBO ovládli kontroverzní Zlaté glóby. Konkuroval jen Spielberg
Netflix a HBO ovládli kontroverzní Zlaté glóby. Konkuroval jen Spielberg
10. 1. 2022 14:30:00 | Filmové novinky

Streameři pokračují ve sbírání výročních cen a filmy určené pro kina na ně začínají smutně hledět z dálky. U seriálů to není o moc jiné.