FB pixel TP pixel
MFF Karlovy Vary získává silného partnera. Rozjede internetovou televizi © TMDB

MFF Karlovy Vary získává silného partnera. Rozjede internetovou televizi

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary si může v období nejistoty částečně oddechnout, když získal nového silného strategického partnera. V plánu je i nastartování nové internetové platformy pro artové filmy.

České novinky

V loňském roce měl proběhnout 55. ročník Mezinárodního festivalu Karlovy Vary, byl však ze známých důvodů odložen. Malou náplastí na neuspořádanou akci byla červencová přehlídka Tady Vary, kterou navštívilo dohromady 37 tisíc diváků, kteří v 96 kinosálech v Česku mohli zhlédnout na 16 filmů. Původně byl na loňský listopad naplánovaný alespoň třídenní minifestival 54 1/2 MFF Karlovy Vary, ten se ovšem nakonec také neuskutečnil. 55. ročník festivalu by se tak měl za každou cenu konat letos a vedení hlásí zisk nového strategického investora v podobě společnosti Rockaway Capital Jakuba Havrlanta, což určitě přinese jisté uklidnění a možnosti dalšího rozvoje.

MFF Karlovy Vary získává silného partnera. Rozjede internetovou televizi © TMDB

Festival i Rockaway se již znají a částečně spolu v minulosti spolupracovali, protože do portfolia společnosti Jakuba Havrlanta spadá i obchod MALL.cz, který je od roku 2018 hlavním partnerem MFF KV. Kromě běžného provozu festivalu se vedení chce zaměřit na odstartování internetové platformy KVIFF TV, jež bude cílit na vysílání artového obsahu a v průběhu festivalu bude vysílat i vlastní exkluzivní obsah. Rockaway Capital tak může festivalu přispět svými zkušenostmi z provozu své vlastní internetové televize MALL.tv, která stojí za Emmy oceněným seriálem #martyisdead. Rockaway navíc stojí i za streamovací stanici gjirafaVideo, která je úspěšná na území balkánského poloostrova. Složení vedení MFF KV zůstává stejné, prezidentem festivalu je nadále Jiří Bartoška, výkonným ředitelem Kryštof Mucha a uměleckým ředitelem je Karel Och.

 186 zobrazení  
7 nejlepších českých sci-fi, které najdete právě teď na Netflixu
7 nejlepších českých sci-fi, které najdete právě teď na Netflixu
18.02.2021 12:00:00 | České novinky

Mezi nejsledovanějšími pořady na Netflixu je aktuálně i český seriál České televize Svět pod hlavou s vynikajícím Václavem Neužilem. Pokud máte sci-fi žánr rádi, podívali jsme se, co z tohohle ranku české luhy a háje na Netflixu vlastně nabízí. A ne, nepatří sem od reality odtržené komedie.

Ceny české filmové kritiky vyhrála Krajina ve stínu či dokument V síti
Ceny české filmové kritiky vyhrála Krajina ve stínu či dokument V síti
08.02.2021 12:00:00 | České novinky

Ceny české filmové kritiky za rok 2020 jsou rozdány a rozdělovalo se víceméně spravedlivě. Cenu za nejlepší film získala sudetská Krajina ve stínu, nejlepší režii vyhrála Agnieszka Holland za Šarlatána a v dokumentech uspěl snímek V síti.

12 filmů, které jsou od 1. února nově dostupné na Netflixu s češtinou
12 filmů, které jsou od 1. února nově dostupné na Netflixu s češtinou
01.02.2021 | České novinky

Se začátkem nového měsíce Netflix opět přidává nově licencované filmy, které mají zabavit ty z nás, kteří zase tolik nevyužívají nabídky původních pořadů světové streamingové služby. Jako obvykle nás čeká pestrá nabídka, ve které nechybí ani české snímky.

Na Netflix dorazilo 8 nových filmů, včetně tří českých zástupců
Na Netflix dorazilo 8 nových filmů, včetně tří českých zástupců
28.01.2021 13:00:00 | České novinky

Ačkoli se pořádná várka nových filmů na Netflix chystá až na první únorový den, streamovací služba ještě dnes přidala pár nových kousků, kterými můžete do konce ledna spláchnout zimní nudu. Nechybí mezi nimi ani pár českých zástupců, z nichž dva stojí rozhodně za pozornost.