FB pixel TP pixel
Mission: Impossible 8 v problémech. Nehoda ponorky, zoufající Cruise a rozpočet v extrému © Paramount Pictures

Mission: Impossible 8 v problémech. Nehoda ponorky, zoufající Cruise a rozpočet v extrému

Toma Cruise a studio Paramount smůla neopouští. Po problémech s rozpočtem u poslední části série Mission: Impossible - Odplata se potýká s vážnými problémy i natáčení osmého dílu. Plánovaná premiéra je ohrožena kvůli technickým komplikacím s ponorkou a na place vládne dusná atmosféra.

Filmové novinky

Poslední díl série Mission Impossible - Odplata měl problémy s rozpočtem, který kvůli pandemii a přetáčkám vystoupal na enormních 290 milionů dolarů. V kinech pak zůstal s tržbami 567 milionů dolarů daleko za očekáváním, když Paramount s Cruisem nesmyslně zvolili slot pro premiéru Odplaty jen týden před vpádem Oppenheimera, jenž si pro sebe na dlouhé týdny uzmul všechny IMAX sály. Podle posledních zpráv to ovšem s chystaným osmým dílem nevypadá o moc lépe a pro studio Paramount se ze série stává bolehlav. V březnu se konečně po několika odkladech kvůli hollywoodským stávkám znovu rozjelo natáčení. Na place prý ale nevládne dobrá nálada pro údajné neshody studia s Tomem Cruisem.

Navíc došlo při natáčení k výrazným technickým komplikacím s ponorkou, což opět zpozdí produkci a zvýší rozpočet. Podle zprávy serveru The Mirror došlo k závažné poruše ponorky, která stála produkci neuvěřitelných 23 milionů dolarů. Uvádí se, že kardan, který slouží k spouštění 36 metrů dlouhé konstrukce, se zasekl pod svou váhou. Produkce se dostala do problémů, jakmile se začalo do prázdné ponorky přidávat kování a schodiště a zjistilo se, že konstrukce, která ji drží, neunese její váhu. Podle interních zdrojů opravy v tuto chvíli pokračují. Vypadá to, že rozpočet osmého dílu série se opět vymyká kontrole a aktuálně sahá až ke 400 milionům dolarů. Také se objevují zprávy, že samotný Tom Cruise je pod velkým stresem při snaze dokončit film. Snad se všechny problémy podaří včas vyřešit, premiéra snímku režiséra Christophera McQuarrieho je naplánována již na 22. května 2025.

Zdroj: ComicBookMovie

Reklama
Nejúspěšnější kriminálka Netflixu se vrací. Nový trailer slibuje nejnebezpečnější případ
Nejúspěšnější kriminálka Netflixu se vrací. Nový trailer slibuje nejnebezpečnější případ
27.05.2024 19:00:00 | Filmové novinky

Pokud jste si oblíbili detektiva Benoita Blanca v podání Daniela Craiga, máme pro vás skvělé zprávy. Série Na nože totiž bude pokračovat a konečně došlo na první, výhradně potvrzovací upoutávku. Ta slibuje nejnebezpečnější případ s morbidním nádechem.

Vetřelec 3 měl mít útok monster na Zemi. Režisér popsal hádky s tvrdohlavým studiem
Vetřelec 3 měl mít útok monster na Zemi. Režisér popsal hádky s tvrdohlavým studiem
27.05.2024 17:50:00 | Filmové novinky

Před Davidem Fincherem měl na starosti natáčení hororové sci-fi Vetřelec 3 i Renny Harlin, režisér Smrtonosné pasti 2 či Cliffhangera. Ten měl s Vetřelcem smělé plány a tvrdí, že jeho verze by byla mnohem lepší. Studio se ovšem jeho vize zaleklo.

Největší akční nářez roku selhal. Diváci nepřišli, kina si zoufají
Největší akční nářez roku selhal. Diváci nepřišli, kina si zoufají
26.05.2024 12:40:00 | Filmové novinky

Kinaři si poslední týdny zoufají nad mizernou návštěvností v kinech a zdá se, že ani v nejbližší době se situace nezlepší. Aktuálně totiž zůstává za očekáváním i postapokalyptická novinka Furiosa, která nedosáhla předvídaných tržeb.

Nejlepší Star Wars seriál? První diváci jsou nadšení ze svěžího návratu Jediů
Nejlepší Star Wars seriál? První diváci jsou nadšení ze svěžího návratu Jediů
26.05.2024 12:10:00 | Filmové novinky

Zdá se, že sága Star Wars rozhodně nepatří do starého železa a po úspěšném uvedení chváleného seriálu Andor a fanoušky oblíbené Ahsoky přichází další povedená novinka z předaleké galaxie. První diváci nešetří chválou a mluví o závanu čerstvého vzduchu.