FB pixel TP pixel
Za volantem v poutech a bez triků. Tom Cruise vytírá zrak dalším kaskadérským kouskem © Paramount Pictures

Za volantem v poutech a bez triků. Tom Cruise vytírá zrak dalším kaskadérským kouskem

Tom Cruise chce divákům v každém filmu dopřát velkolepý a unikátní zážitek. A nejinak tomu bude i v sedmém dílu Mission: Impossible. Kromě toho, že Cruise bude skákat na motorce ze skály, se dočkáme také bláznivé honičky po Římě. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby Cruise neměl celou dobu na ruce pouta.

20. 6. 2023 17:40 | Filmové novinky

Tom Cruise opakovaně potvrzuje status nejpoctivější akční hvězdy současnosti, když po největším kaskadérském kousku historie v podobě seskoku padákem do rokle z rozjeté motorky odhalil další bláznivou scénu z chystané Mission: Impossible 7. Snímek s podtitulem Odplata - První část nabídne mimo jiné i akcí nabitou honičku v uličkách Říma, v níž Tom Cruise alias Ethan Hunt vystřídá motorku, BMW s urvanými dveřmi a ve finále i malého Fiata, který řídí za doprovodu herečky Hayley Atwell a navíc s pouty na rukách. A jak můžete vidět v přiloženém videu, celá tahle legrace se natáčela bez jakýchkoli triků s Cruisem a Atwell za volantem s kamerami přidělanými na kapotě.

Jak ostatně vysvětluje režisér Christopher McQuarrie, vše na place musí být naprosto praktické a cílem je dodat divákům pocit autenticity, nepředvídatelnosti a hlavně nemalých ambicí tvůrců, kteří chtějí řemeslo neustále posouvat o kus dál. V případě Fiatu 500 je celá sekvence ještě o kus zábavnější díky tomu, že ho Cruise nemá úplně pod kontrolou a vůz je „posedlý“. Diváci tak mají ztratit jakoukoli představu o tom, co bude následovat, přičemž Cruise doslova driftuje ulicemi italské metropole a v očích se mu zrcadlí smrt i nadšení. Není divu, že první reakce kritiků jsou naprosto nadšené a slibují jeden z filmů roku a nejlepší akční snímek, který letos uvidíme. Inu, kdo umí, ten umí a po Top Gun: Maverick už nás to u Cruise vůbec nepřekvapuje. Těšíme se maximálně. V kinech snímek Mission: Impossible Odplata - První část uvidíme již 13. července a návštěva IMAXu je naprostou povinností.

Zdroj: Paramount Pictures

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Mission: Impossible 7 viděli první kritici. Jásají nad nejlepším (akčním) filmem roku
Mission: Impossible 7 viděli první kritici. Jásají nad nejlepším (akčním) filmem roku
20.06.2023 11:20:00 | Filmové novinky

Tom Cruise vletí do našich kin v sedmém díle série Mission Impossible již 13. července. Akční nářez s podtitulem Odplata první část konečně viděli první kritici a jejich reakce jsou nepřekvapivě naprosto nadšené.

Nová marvelovka odhaluje obávaného lovce Spider-Mana. Trailer láká na velkou brutalitu
Nová marvelovka odhaluje obávaného lovce Spider-Mana. Trailer láká na velkou brutalitu
20.06.2023 10:30:00 | Filmové novinky

Studio Sony pokračuje ve své snaze těžit svou spider-manovskou licenci na maximum. Ještě než nám představí velkou pavoučí týmovku Madame Web, představí se jeden z nejobávanějších soupeřů Petera Parkera. Film přitom bude sázet na velkou brutalitu a záplavu krve.

Jeden z nejlepších loňských seriálů se vrací. Vítejte v Medvědově pekelné kuchyni
Jeden z nejlepších loňských seriálů se vrací. Vítejte v Medvědově pekelné kuchyni
19.06.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Disney Plus odhalila datum uvedení druhé řady skvostného seriálu Medvěd, který patří mezi nejchválenější seriály loňského roku. Tahle dramedie z kulinářského prostředí bude v Česku dostupná již během léta.

Hra na oliheň se vrací. V první upoutávce odhaluje nové hráče na zabití
Hra na oliheň se vrací. V první upoutávce odhaluje nové hráče na zabití
19.06.2023 16:45:00 | Filmové novinky

Netflix na víkendové akci pro fanoušky TUDUM odhalil první upoutávku na chystané pokračování megahitu Hra na oliheň. V krátkém teaseru představuje nové obsazení hráčů, kteří budou bojovat o život. Internet okamžitě zaujalo, že mezi obsazením chybí jakákoli žena.