FB pixel TP pixel
Velkolepý trailer Netflixu ukazuje brutalitu války. Na západní frontě klid vypadá božsky © Netflix

Velkolepý trailer Netflixu ukazuje brutalitu války. Na západní frontě klid vypadá božsky

Netflix již tento podzim uvede očekávanou novou adaptaci literární klasiky Na západní frontě klid. A první trailer je naprosto velkolepou záležitostí, která ale zároveň poukazuje na úděsnost války a dopad na vojáky v první linii.

6. 9. 2022 14:30 | Filmové novinky

Na západní frontě klid od Ericha Maria Remarqua patří mezi povinnou literární četbu a nová verze Netflixu k ní dodá impozantní obrázky. Potvrzuje to první trailer, který autora předlohy s chutí cituje a poté už láduje bojiště 1. světové války hromadou mrtvol, bolestí a dokonce i plamenomety. Luxusní válečné výjevy však nepůsobí jako onanie, naopak neustále zdůrazňují krutost válečného řádění a dopad na pěšáky, kteří v zákopech střídají drsný moment za ještě drsnější a jen občas v jejich světě probleskne světlo naděje. Film, v němž se objeví jako hlavní hvězda Daniel Brühl, natočil Edward Berger, který stojí za seriály jako Patrick Melrose či Your Honor. A zatím se nezdá, že by mu během natáčení, jež probíhalo i v Česku, ujel kreativní vlak. Snímek byl vybrán i na filmový festival v Torontu a 28. října ho uvidíme globálně na Netflixu.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Tom Cruise riskuje život na křídlech dvouplošníku. Geniálním videem láká lidi do kin
Tom Cruise riskuje život na křídlech dvouplošníku. Geniálním videem láká lidi do kin
06.09.2022 13:00:00 | Filmové novinky

Tom Cruise je borec a také tak trochu blázen a milovník adrenalinu. A taky má vážně hodně rád kino a nebojí se ho propagovat šílenými kousky. Divácky tak v novém videu láká na Mission: Impossible a Top Gun: Maverick při riskantním manévru s dvouplošníkem.

Žižka se v kinech dlouho neohřeje. Online bude nečekaně brzy
Žižka se v kinech dlouho neohřeje. Online bude nečekaně brzy
05.09.2022 13:00:00 | Filmové novinky

Ambiciózní historický spektákl Jan Žižka již brzy vstoupí kin. Přesto již bylo oznámeno datum vstupu snímku do online světa. A ačkoli má film ambice zlákat do kin statisíce diváků, v setmělých kinosálech bude exkluzivně jen necelé dva měsíce.

Borec z Mumie se změnil v morbidně obézního chudáka. Jeho film sklízí potlesk
Borec z Mumie se změnil v morbidně obézního chudáka. Jeho film sklízí potlesk
04.09.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Brendan Fraser patřil koncem 90. let mezi největší hvězdy Hollywoodu a miliony diváků ohromoval i svým vypracovaným břišním svalstvem. Nyní se pro nový film režiséra Darrena Aronofského proměnil ve smutného muže trpícího morbidní obezitou. A podle všeho jde o velkou pecku.

Pán prstenů je totální megahit. Jak si vede při srovnání s Hrou o trůny?
Pán prstenů je totální megahit. Jak si vede při srovnání s Hrou o trůny?
04.09.2022 16:30:00 | Filmové novinky

Amazon poněkud nečekaně zveřejnil výsledky startu seriálu Pán prstenů: Prsteny moci. A jestli jste si mysleli, že novinka streamovací služby Prime Video propadne, pak jste byli na omylu. Jedná se totiž o gigantický úspěch.