FB pixel TP pixel
Na Zlatých glóbech uspěl v Netflix ve filmech i seriálech © TMDB

Na Zlatých glóbech uspěl v Netflix ve filmech i seriálech

Během uplynulé noci byly předány Zlaté glóby pro nejlepší počiny na filmovém a televizním poli, které udělovali zahraniční novináři v Hollywoodu. Letos se ceny předávaly po sedmdesáté šesté.

Filmové novinky

Zástupci streamovací společnosti Netflix musí mít opravdu radost, protože jejich snímky uspěly jak ve filmových tak v televizních kategoriích. V kategorii nejlepší cizojazičný film mexická Roma opět předvedla svou dominanci v získávání cen a v kategorii pro nejlepšího režiséra byl oceněn i její tvůrce Alfonso Cuarón. Cenou pro nejlepší film se může pyšnit drama o rockové skupině Queen Bohemian Rhapsody. Za ztvárnění frontmana Freddieho Mercuryho získal cenu i Rami Malek pro nejlepšího herce. Kolem Bohemian Rhapsody proběhla pravděpodobně i největší kontroverze letošních Glóbů, když producenti filmu ani herec Malek ve svých projevech nezmínili jméno režiséra Bryana Singera . Nejvíc ocenění pak obdržel film Green Book, který vyhrál cenu na nejlepší komedii. Oceněni za něj byli i Mahershala Ali za výkon ve vedlejší roli a také scenáristé filmu. Cenu pro nejlepší animovaný film získal Spider-Man: Paralelní světy.

V seriálových kategoriích byl Netflix odměněn za komedii The Kominsky Method, o herci Sandym Kominskim vyučující herectví, který s humorem a sarkasmem reflektuje své stáří. Tuto postavu ztvárnil Michael Douglas a získal za ni i cenu za hlavní mužskou komediální roli. Svým výkonem zaujal porotu i Richard Madden v seriálu BBC Bodyguard (u nás online na Netflixu), protože vyhrál kategorii pro nejlepšího herce, kdy sugestivně sehrál ochránce britské ministryně, který trpí posttraumatickým syndromem. Za nejlepší dramatický seriál byli vybráni The Americans, kteří loni zakončili svou pouť závěrečnou šestou řadou. Herečka Sandra Oh, která spolu s komikem Andym Sambergem provázela večerem, byla sama oceněna za nejlepší ženský dramatický výkon v seriálu Na mušce (online na HBO). Jako nejlepší minisérie zvítězila druhá řada seriálu American Crime Story, tentokrát s podtitulem Versace (online by měla být na Netflixu v polovině ledna) a oceněn byl i představitel hlavní role vraha Darren Criss.

 186 zobrazení   17 se líbí
Punisherův teaser k druhé řadě potvrdil datum premiéry
Punisherův teaser k druhé řadě potvrdil datum premiéry
04.01.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Netflix vypustil teaser k druhé sérii, ve kterém úderně promlouvají a konfrontují se Frank Castle a Billy Russo, a potvrdil datum premiéry přesně za dva týdny - 18. ledna.

Datum třetí řady Stranger Things bylo ohlášeno novoročním teaserem
Datum třetí řady Stranger Things bylo ohlášeno novoročním teaserem
03.01.2019 | Filmové novinky

Přelom roku udělal radost nejen všem vyznavačům pyrotechniky, ale i fanouškům mysteriozního retro seriálu Stranger Things, když Netflix oznámil, že 4. července 2019 bude i datem vypuštění nové řady.

Všechny nej události o Netflixu, HBO a online filmech za rok 2018
Všechny nej události o Netflixu, HBO a online filmech za rok 2018
19.12.2018 12:00:00 | Filmové novinky

Jaké nejdůležitější události se letos odehrály okolo Netflixu, HBO nebo Amazonu? Které služby začaly, které se rozšiřovaly, které zlevňovaly a které skončily? Co nás čeká příští rok? Mrkněte na naše shrnutí, ať máte perfektní přehled o všech číslech, faktech a novinkách.

Jaké jsou nejlepší filmy roku 2018 podle kritiků a odborníků?
Jaké jsou nejlepší filmy roku 2018 podle kritiků a odborníků?
18.12.2018 11:45:00 | Filmové novinky

S nastupujícím koncem roku je sestavování bilančních diváckých a kritických žebříčků již v plném proudu. Které filmy se v roce 2018 nejvíce povedly dle porot Zlatých Glóbů, Oscarů nebo Českých lvů se dozvíme již brzy.