FB pixel TP pixel
Nejlepší seriál roku? Podle Gotham Awards je to Na mušce © TMDB

Nejlepší seriál roku? Podle Gotham Awards je to Na mušce

Z noci na dnešek se v americkém New Yorku udílely nezávislé filmové ceny Gotham. Několik želízek mezi nominanty měly i streamovací služba Netflix a HBO, ty však nakonec vyšly naprázdno. Hlavní cenu si odnesl britský seriál Na mušce (Killing Eve), který ale u nás také najdete online.

Filmové novinky

Letos se konal již 28. ročník udílení těchto nezávislých cen. Často bývá označován jako indikátor Oscarů, v minulosti zde vyhrály filmy jako Birdman, Spotlight nebo Moonlight. Tento rok měl Netflix v kategorii dlouhometrážních seriálů nominované drama Alias Grace, animovanou komedii Big Mouth a komediální road movie s temnými prvky The End of the F***ing World, HBO zase jižanský krimi thriller Ostré předměty. Cenu si nakonec odneslo drama Na mušce od tvůrkyně Phoebe Waller-Bridge od televizní stanice BBC Amerika. Porotu tak zaujalo osmidílné drama agentky MI5 a psychopatické vražedkyně, které se postupně stanou posedlé jedna druhou. Pro Českou republiku drží práva HBO, kde je nyní k dispozici ke zhlédnutí.

Netflix ještě doufal v ocenění pro dokument Shirkers, komediální drama Private Life pro herečku Kathryn Hahn a za scénář, a zvláštní cenu pro Yelitza Aparicio za Romu, neproměnil však ani jednu. Cenu pro nejlepší film získalo kovbojské intimní drama Jezdec (u nás byl k vidění na Febiofestu a najdete ho už online na iTunes či Google Play), nejlepším hercem byl vyhlášen Ethan Hawke v dramatu Zoufalství a naděje (také už online) a cena pro herečku putovala pro Toni Collette v hororu Děsivé dědictví. Speciální ocenění za přínos filmu pak letos dostali herci Willem Dafoe a Rachel Weisz a režisér Paul Greengrass. Všechny oceněné si můžete prohlédnout zde.

 315 zobrazení   6 se líbí
Netflixovský film Roma bude nakonec i v českých kinech!
Netflixovský film Roma bude nakonec i v českých kinech!
26.11.2018 14:30:00 | Filmové novinky

Příjemný předvánoční dárek si budou moci od 14. 12. rozbalit ve vybraných kinech i čeští diváci. Velmi očekávaná novinka Alfonse Cuarona se totiž kromě mateřského Netflixu objeví po limitovaném nasazení v USA také v českých kinech.

Jak vypadal seriál Stranger Things, než se ho ujal Netflix?
Jak vypadal seriál Stranger Things, než se ho ujal Netflix?
20.11.2018 13:00:00 | Filmové novinky

Z dnešního pohledu to tak nemusí vypadat, ale streamovací společnost Netflix se schválením výroby seriálu Stranger Things pouštěla do velkého finančního rizika, které bylo tehdy poměrně odvážným krokem s nejistým výsledkem.

Nový HBO seriál Sally4Ever obsahuje nejbláznivější sexuální scénu
Nový HBO seriál Sally4Ever obsahuje nejbláznivější sexuální scénu
15.11.2018 15:50:00 | Filmové novinky

Přestože televizní stanice HBO nikdy neměla s vyobrazením nahoty a sexu problémy, a explicitní scény se prakticky staly jejím trademarkem, ztvárnění sexuálního styku v první epizodě Sally4Ever posunuje hranice opět o něco dále.

Netflixovské oscarové želízko Roma má finální trailer
Netflixovské oscarové želízko Roma má finální trailer
14.11.2018 16:25:00 | Filmové novinky

Jeden z nejoceňovanějších letošních filmů dostal od Netflixu plnohodnotný trailer a přesvědčuje nás o svých kvalitách. Podmanivá hudba doprovázející působivé černobílé kamerové jízdy a kompozice s charakterními postavami slibují nádhernou podívanou.