FB pixel TP pixel
Netflix dál útočí, Scorseseho The Irishman bude na velkém plátně © TMDB

Netflix dál útočí, Scorseseho The Irishman bude na velkém plátně

Hollywoodská hvězda Robert De Niro, a současně představitel hlavní role v novém filmu Martina Scorseseho The Irishman, potvrdil, že snímek budou diváci moci příští rok zhlédnout nejen na Netflixu, ale i ve vybraných kinech.

Filmové novinky

Kriminální drama The Irishman na motivy skutečných událostí bude vyprávět příběh Franka Sheerana (Robert De Niro), vůdce odborářů a údajného nájemného vraha pracujícího pro mafiánskou rodinu Bufalino, který měl mít prsty ve zmizení odborového předáka Jimmyho Hoffy (Al Pacino). Protože chtěl Martin Scorsese, aby v širokém časovém záběru filmu hráli všichni herci i své mladší předobrazy, postprodukčně se muselo digitálně omlazovat. To mělo velký vliv na rozpočet a filmu se nakonec ujal až streamovací gigant Netflix. Rozpočet prý nakonec dosáhl astronomických 175 milionů dolarů, což u tohoto žánru dnes nebývá obvyklé, a je to také nejdražší Scorseseho film. Na festivalu v marockém Marakéši Scorsese potvrdil, že po pětiletém shánění peněz šel Netflix financováním jeho filmu do obrovského rizika.

Pro milovníky gangsterek je herecká účast splněným snem. V jednom filmu uvidí herecké klasiky tohoto žánru Roberta De Niro, Al Pacina, Harvey Keitela či Joe Pesciho. Pro De Nira a Pacina to byla již čtvrtá spolupráce. Robert De Niro se Scorsesem při natáčení celovečerního filmu setkali po dlouhých 23 letech. Natočili tak spolu již devět filmů, zatímco pro Pacina se Scorsesem to bylo setkání první. Vrací se i další velký spoluhráč De Nira a Scorseseho z gangsterských klasik Mafiánů či Casina herec Joe Pesci. Po dramatu RomaAlfonso Cuaróna a westernu The Ballad of Buster Scruggs bratří Coenů by měl mít další netflixovský film kinodistribuci. Konkrétní datum ale ještě nebylo oznámeno.

 194 zobrazení   66 se líbí
Netflix zařízl Daredevila, znamená to konec Marvel seriálů?
Netflix zařízl Daredevila, znamená to konec Marvel seriálů?
30.11.2018 11:00:00 | Filmové novinky

Překvapivé zprávy se dnes dočkali fanoušci drsných komiksových seriálů od Marvelu, Netflix oznámil zrušení své nejstarší a také stále nejlepší značky. Další dílů se nedočká nejen Luke Cage či Iron Fist, ale ani Daredevil. Jak to bude se seriály od Marvelu dál?

Kultovní anime Kovboj Bebop uvidíme na Netflixu jako hraný seriál
Kultovní anime Kovboj Bebop uvidíme na Netflixu jako hraný seriál
29.11.2018 15:45:00 | Filmové novinky

Netflix se nákupem rozsáhlé knihovny anime seriálů a filmů či jejich samotnou produkcí již delší dobu ukazuje jako poměrně velký hráč v tomto sektoru japonských animovaných snímků. Nyní se pokusí jednu z klasik převést do hrané podoby.

Netflix vydá příběhy Roalda Dahla v animované podobě
Netflix vydá příběhy Roalda Dahla v animované podobě
28.11.2018 15:30:00 | Filmové novinky

Světově známé a populární knihy spisovatele Roalda Dahla jako Karlík a továrna na čokoládu, Obr Dobr či Matylda dostanou novou tvář v animovaném zpracování od streamovací služby Netflix.

Nejlepší seriál roku? Podle Gotham Awards je to Na mušce
Nejlepší seriál roku? Podle Gotham Awards je to Na mušce
27.11.2018 16:00:00 | Filmové novinky

Z noci na dnešek se v americkém New Yorku udílely nezávislé filmové ceny Gotham. Několik želízek mezi nominanty měly i streamovací služba Netflix a HBO, ty však nakonec vyšly naprázdno. Hlavní cenu si odnesl britský seriál Na mušce (Killing Eve), který ale u nás také najdete online.