FB pixel TP pixel
Netflix má dostatek pořadů na několik měsíců. Kdy mu dojdou zásoby? © TMDB

Netflix má dostatek pořadů na několik měsíců. Kdy mu dojdou zásoby?

Se zastavením natáčení druhé řady Zaklínače, čtvrté řady Stranger Things a dalších filmů a seriálů Netflixu v důsledku koronaviru, se začalo spekulovat, zda bude mít Netflix dost obsahu pro budoucí vývoj. Jeho šéf fanoušky uklidňuje.

Filmové novinky

Mít předtočeno se vyplácí

Netflixu velmi pomáhá jeho současná strategie mít před vypuštěním seriálu všechny epizody hotové a dát celý seriál online najednou. Obvyklá strategie běžných televizí totiž je natáčet díly průběžně během roku, čímž občas dochází k výpadkům produkce kvůli neočekávaným událostem. Netflix rovněž nezastavil všechny produkce. Tvůrci animovaného seriálu Big Mouth kupříkladu měli čtenou zkoušku scénáře uspořádanou skrze video hovor a další práce na scénářích pokračují i jinde. Sarandos potvrdil, že ačkoli Netflix omezil produkci, úplně ji nezastavil a chce, aby byli tvůrci připraveni okamžitě naskočit zpátky na sto procent. Proto přípravy v rámci možností pokračují. Sarandos nicméně přiznává, že zpoždění produkcí může koncem roku způsobit drobný výpadek originálních pořadů. Zatím však na poplach nebije.

Finanční podpora štábu

Netflix rovněž minulý týden oznámil, že vytvořil fond na podporu filmového a televizního průmyslu v době produkční pauzy. Fond disponuje částkou 100 milionů dolarů a má podpořit členy štábu, kteří ze dne na den přišli o práci a vyčkávají, kdy se do ní budou moci vrátit. Zajímavostí je, že iniciativa Netflixu způsobila, že podobně reagují i hollywoodská studia, která se zastavením produkcí začala členy štábu nekompromisně propouštět. Nyní je nabírá zpět pod vidinou finanční podpory.

 426 zobrazení   24 se líbí
Zaklínač a Pán prstenů zastavili produkci. Kdy se seriálů dočkáme?
Zaklínač a Pán prstenů zastavili produkci. Kdy se seriálů dočkáme?
17.03.2020 13:00:00 | Filmové novinky

Určitě už jste někde zahlédli myšlenku, že koronavirus pravděpodobně současný svět změní. Pokud jde o streamovací služby, čeká nás navíc pravděpodobně mírný odklad očekávaných seriálů či jejich nových řad. Prakticky veškeré natáčení je totiž aktuálně u ledu.

Kterým filmům zrušil koronavirus kinopremiéru? A co si pustit místo nich?
Kterým filmům zrušil koronavirus kinopremiéru? A co si pustit místo nich?
13.03.2020 | Filmové novinky

Koronavirus je neřád, kvůli němuž si nyní na pár týdnů užijeme filmy jen v pohodlí domova. Ostatně podívejte se sami, kolik hollywoodských trháků i českých filmů již stihl virus odrovnat. A nechte se inspirovat našimi alternativními návrhy.

Praha si v seriálu Marvelu zahraje samu sebe. Natáčení přerušil koronavirus
Praha si v seriálu Marvelu zahraje samu sebe. Natáčení přerušil koronavirus
11.03.2020 10:00:00 | Filmové novinky

Produkce marvelovského seriálu The Falcon and The Winter Soldier končí v Praze předčasně. Za vše může koronavirus.

HBO představila další z očekávaných jarních novinek. Mrkněte na ukázku
HBO představila další z očekávaných jarních novinek. Mrkněte na ukázku
10.03.2020 14:00:00 | Filmové novinky

HBO se konkurence rozhodně nebojí a jde si svou vlastní cestou. V uplynulých týdnech nás kabelová televize skrze streamovací službu dostala například seriálem Nula Nula Nula či Outsiderem a i v dalších měsících bude rozhodně na co koukat.