FB pixel TP pixel
Zaklínač a Pán prstenů zastavili produkci. Kdy se seriálů dočkáme? © TMDB

Zaklínač a Pán prstenů zastavili produkci. Kdy se seriálů dočkáme?

Určitě už jste někde zahlédli myšlenku, že koronavirus pravděpodobně současný svět změní. Pokud jde o streamovací služby, čeká nás navíc pravděpodobně mírný odklad očekávaných seriálů či jejich nových řad. Prakticky veškeré natáčení je totiž aktuálně u ledu.

Filmové novinky

Zatímco na jedné straně se distribuce již natočených filmů kvapem přesouvá z tradičních kin do online světa, odkud má šanci protlačit se i do vaší karantény na gauči v obýváku, rozeběhnuté produkce očekávaných titulů, jako je druhá řada Zaklínače nebo seriál Amazonu ze světa Pána prstenů, stejně jako řada hollywoodských projektů, dostaly stopku. Netflix již kromě Zaklínače (fandové se pravděpodobně mohou aspoň stále těšit na animovaný film The Witcher: Nightmare of the Wolf), jehož natáčení aktuálně probíhalo v Británii, zastavil na dva týdny produkci všech filmů a seriálů, jež se nyní točí v USA či Kanadě. Dlouhatánský seznam se týká třeba i 4. řady Stranger Things.

Produkce však omezují i další studia, což se rovněž bude streamovacích služeb a jejich chystaného obsahu týkat, neboť ty mají řadu projektů objednaných i u externích produkcí. Zastavení natáčení seriálu Lucifer, který tvoří Warner Bros. TV, tak přirozeně pocítí i fandové z řad předplatitelů Netflixu. To samé se týká komediálního seriálu Grace a Frankie, který pro Netflix dává dohromady studio Skydance. Mimo Spojené státy zatím Netflix dle svých slov řeší zastavení produkcí případ od případu.

© TMDB

Vydání seriálů se pravděpodobně opozdí

The Witcher | USA | 2019 | Fantasy seriály | Čarodějové

Koronavirus již zastavil i snahy Amazonu dostat zpět na plátno Středozem J.R.R.Tolkiena. Očekávaný megaprojekt Amazonu z universa Pána Prstenů už má rovněž zavřeno. Natáčení první řady na Novém Zélandu muselo být minulý týden kvapně přerušeno poté, co země uzavřela své hranice. Členové štábu byli údajně informováni, že zatím není známo, kdy se produkce opět rozeběhne. Už nyní můžeme rovněž konstatovat, že to COVID-19 zavaří i zahraničním produkcím na našem území, pro něž letošní pobídky činily masivních 9 miliard korun, neboli dvojnásobek oproti loňsku. Amazon už u nás přirozeně dal stopku produkci 2. řady Carnival Row a stejný osud potkal i vše ostatní, co u nás aktuálně mělo před kamerami vznikat. Obecně se očekává zastavení produkcí na cca 2 měsíce, což by nemuselo původní termíny vydání (ne že by je měl Netflix již oznámené) nikterak pozměnit. Pakliže se však situace ohledně koronaviru nezlepší, mohly by nás čekat i posunutí o půl roku či rok. Ostatně když se dá o rok odložit premiéra Rychle a zběsile 9, dá se odložit už úplně vše.

 80 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Netflix již uvedl kompletní třetí řadu, ve které se loučí s hlavní rolí Henry Cavill.

Sledovat Online na Netflix  Netflix | české titulky | český dabing | nové díly od 29. 6. 2023
 253 zobrazení   14 se líbí
Filmtoro
Kterým filmům zrušil koronavirus kinopremiéru? A co si pustit místo nich?
Kterým filmům zrušil koronavirus kinopremiéru? A co si pustit místo nich?
13.03.2020 | Filmové novinky

Koronavirus je neřád, kvůli němuž si nyní na pár týdnů užijeme filmy jen v pohodlí domova. Ostatně podívejte se sami, kolik hollywoodských trháků i českých filmů již stihl virus odrovnat. A nechte se inspirovat našimi alternativními návrhy.

Praha si v seriálu Marvelu zahraje samu sebe. Natáčení přerušil koronavirus
Praha si v seriálu Marvelu zahraje samu sebe. Natáčení přerušil koronavirus
11.03.2020 10:00:00 | Filmové novinky

Produkce marvelovského seriálu The Falcon and The Winter Soldier končí v Praze předčasně. Za vše může koronavirus.

HBO představila další z očekávaných jarních novinek. Mrkněte na ukázku
HBO představila další z očekávaných jarních novinek. Mrkněte na ukázku
10.03.2020 14:00:00 | Filmové novinky

HBO se konkurence rozhodně nebojí a jde si svou vlastní cestou. V uplynulých týdnech nás kabelová televize skrze streamovací službu dostala například seriálem Nula Nula Nula či Outsiderem a i v dalších měsících bude rozhodně na co koukat.

5 filmů, kterými můžete uctít památku vymítače ďábla Maxe von Sydow
5 filmů, kterými můžete uctít památku vymítače ďábla Maxe von Sydow
09.03.2020 15:00:00 | Filmové novinky

Slavný švédský herec, který se proslavil ve filmech jako Sedmá pečeť, Vymítač ďábla či Flash Gordon, zemřel ve věku 90 let.