FB pixel TP pixel
Netflix nechce být jen králem streamingu. Ovládnout chce i videohry © TMDB

Netflix nechce být jen králem streamingu. Ovládnout chce i videohry

Podle posledních zpráv to vypadá, že Netflix opravdu hodlá rozšířit své pole působnosti a vstoupí do videoherního byznysu. Co si pod tímto krokem můžeme představit?

Streaming novinky

Již v minulosti prosakovaly do médií zprávy, že Netflix nechce zůstat jen u filmového a seriálového světa, ale velmi se zajímá i o videoherní byznys. A samotní šéfové Netflixu se před pár lety sebevědomě bili v prsa, když tvrdili, že se prý více obávají konkurence videoher, jako je Fortnite, než ostatních streamovacích služeb. Podobné hlášky by si dnes pravděpodobně kvůli rychlému růstu ostatních hráčů na streamovacím poli odpustili, podnikání s videohrami je ale pořád lákavé. Podle zprávy, kterou v pátek zveřejnil server The Information, hledá totiž Netflix manažera, který by do tohoto oboru vedl expanzi. Server navíc uvedl, že Netflix zvažuje vytvoření balíčku her dostupných prostřednictvím předplatného, podobně jako to známe u Apple Arcade nebo Google Play Pass pro mobilní zařízení nebo jaký nabízí Game Pass od Microsoftu pro Xboxy či PC s Windows 10.

Netflix nechce být jen králem streamingu. Ovládnout chce i videohry © TMDB

Tyto balíčky nabízí řadu exkluzivních (a časově omezených) her, které jsou k dispozici za daný měsíční poplatek. Netflix potvrdil, že po vývoji interaktivních pořadů, jako Black Mirror: Bandersnatch nebo Tvůj souboj s divočinou, bere nahlédnutí do videoherního pole jako další logický krok. Nezapomeňme, že v Netflixu jsou velmi otevření i videoherním adaptacím a blízce spolupracují s herním studiem Ubisoft. V katalogu již nyní najdeme videoherní adaptace jako Castlevania nebo DOTA: Dračí krev, v blízké budoucnosti pak přibydou další: Tom Clancy’s The Division, Assassin’s Creed, Resident Evil, Beyond Good & Evil, Magic: The Gathering, Sonic the Hedgehog nebo League of Legends. Jak konkrétně bude vstup Netflixu do tohoto odvětví vypadat, zatím pravděpodobně neví ani sám streamer. My ale budeme situaci i nadále sledovat a informovat o jeho dalším postupu.

 1 016 zobrazení  
Snyder slaví. Armáda mrtvých je větší hit než Vyproštění i Enola Holmes
Snyder slaví. Armáda mrtvých je větší hit než Vyproštění i Enola Holmes
23.05.2021 12:00:00 | Streaming novinky

Zack Snyder si může gratulovat. Jeho zombie novinka Armáda mrtvých sice sbírá hodnocení, která jsou přinejmenším rozpačitá, ale aktuálně neexistuje film, který by na Netflixu generoval větší zájem. Závidět může i Chris Hemsworth se svým Vyproštěním.

Levnější HBO Max s reklamami startuje již příští měsíc. Kolik bude stát?
Levnější HBO Max s reklamami startuje již příští měsíc. Kolik bude stát?
21.05.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Oproti Netflixu, Amazonu či Disney+ je HBO v počtu předplatitelů stále pozadu. Vedení stanice se proto rozhodlo vydat levnější verzi podpořenou reklamami. Co o ní víme?

Není čas na prodej? Amazon nabízí za Bonda a MGM nekřesťanské peníze
Není čas na prodej? Amazon nabízí za Bonda a MGM nekřesťanské peníze
20.05.2021 6:00:00 | Streaming novinky

Po chvilce ticha je opět na stole prodej věhlasného studia MGM některému ze streamovacích hráčů. Po Netflixu a Applu nyní o koupi jedná Amazon. A jeho nabídka je opravdu obří.

Půjde Duna v Česku jen do kin? Exkluzivita HBO bude asi jen v Americe
Půjde Duna v Česku jen do kin? Exkluzivita HBO bude asi jen v Americe
19.05.2021 7:00:00 | Streaming novinky

Pokud jste se těšili, že se na podzim konečně rozjede HBO Max i v našich končinách a my si budeme moct vybrat, jestli si na očekávanou sci-fi Duna zajdeme do kina, nebo si ji pustíme v domácích podmínkách, máme pro vás špatné zprávy.