FB pixel TP pixel
Netflix útočí na Oscary v dramatu s hvězdným obsazením © Netflix

Netflix útočí na Oscary v dramatu s hvězdným obsazením

Letošním želízkem Netflixu v oscarovém klání bude chválené drama Síla psa od oscarové režisérky Jane Campion s hvězdným Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli. Netflix na něj láká podmanivým trailerem.

Filmové novinky

Každým rokem se Netflix snaží krom svých tradičních titulů nabídnout i několik snímků, kterými chce zasáhnout spektrum diváků zajímajících se o festivalové dění či se zálibou o náročnější dramata. Jejich sledovanost rekordy neboří, ale zajišťuje streamovacímu gigantu účast na každoročním udělování nejrůznějších cen včetně Oscarů, což v sobě samozřejmě nese i zvyšování prestiže samotné netflixovské značky. Připomeňme, že v minulých letech takto bodovaly dramata jako Mank, Manželská historie, Irčan nebo Roma. Letos bude takovým favoritem vedle dobového černobílého Přebíhání westernové drama Síla psa od Oscarem oceněné režisérky Jane Campion.

Síla psa adaptuje stejnojmenný román Thomase Savage z roku 1967, ve kterém na počátku 20. století v Montaně zahájí charismatický, ale panovačný rančer zastrašovací válku proti nové manželce svého bratra a jejímu dospívajícímu synovi. Ve filmu hrají hvězdní Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Kodi Smit-McPhee či Thomasin McKenzie. Síla psa si odbyla svou festivalovou premiéru v Benátkách, kde sbírala velmi kladná hodnocení, a Campion dokonce získala Stříbrného lva za režii. První diváci snímek považují za strhující, hluboké a dechberoucí psychodrama s nádhernou kamerou a podmanivými hereckými výkony. Na Netflixu bude snímek k dispozici od 1. prosince.

 10 077 zobrazení   150 se líbí
Netflix ukázal v novém traileru svůj vánoční hit. Natáčel se v Česku
Netflix ukázal v novém traileru svůj vánoční hit. Natáčel se v Česku
08.11.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Netflix se rozhodl nadělit svým divákům dárek o něco dřív v podobě nové vánoční pohádky Chlapec, kterému říkají Vánoce. Novou pohádku streamovací služba nasadí přesně měsíc před Vánocemi.

Kolosálně drahý průšvih? Nejdražší film Netflixu kritici zničili
Kolosálně drahý průšvih? Nejdražší film Netflixu kritici zničili
07.11.2021 8:00:00 | Filmové novinky

Už příští týden nás čeká jeden z nejočekávanějších netflixovských bijáků tohoto roku, který si s největšími hollywoodskými hvězdami a masivním rozpočtem říká o pozornost všech fanoušků akčních filmů. Co na něj říkají kritici?

Trailer Stranger Things 4 ukazuje nový život Eleven. Bude premiéra na jaře?
Trailer Stranger Things 4 ukazuje nový život Eleven. Bude premiéra na jaře?
06.11.2021 17:00:00 | Filmové novinky

Netflix v novém traileru Stranger Things možná naznačil, kdy se dočkáme dlouho očekávané premiéry čtvrté řady.

Poslední trailer Papírového domu je tady! Rozlučte se s milovanými hrdiny
Poslední trailer Papírového domu je tady! Rozlučte se s milovanými hrdiny
05.11.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Tak a jde se do finále. Po nedávném navnazujícím teaseru zde máme konečně plnohodnotnou upoutávku lákající na dopovězení příběhu Profesora a jeho party.