FB pixel TP pixel
Netflix získal mezinárodní distribuční práva ke dvěma vítězům z Cannes © TMDB

Netflix získal mezinárodní distribuční práva ke dvěma vítězům z Cannes

Online televize Netflix na filmovém festivalu v Cannes zakoupila práva ke dvěma vítězným snímkům. Na jeho obrazovkách tak uvidíme film Atlantique režisérky Mati Diop a animovaný snímek I Lost My Body režiséra Jérémy Clapina.

Filmové novinky

I když streamovací televize Netflix a prestižní filmový festival v Cannes nesdílejí shodné postoje na filmovou distribuci soutěžních festivalových snímků, a netflixovské originální filmy se tak kvůli podmínce odvysílání snímků v kinodistribuci canneské soutěže neúčastní, obchody mezi oběma subjekty na francouzské půdě i nadále probíhají. Netflix tak získal mezinárodní distribuční práva hned ke dvěma snímkům, které vyhrály dvě soutěžní sekce. Jedná se o celovečerní debut Atlantique režisérky Mati Diop, který vyhrál Velkou cenu festivalu (Grand Prix), a francouzský animovaný snímek I Lost My Body (orig. J'ai perdu mon corps) studia Xilam Animation v režii Jérémy Clapina, který dostal cenu Týden kritiků (Semaine de la critique), tedy cenu francouzských kritiků.

Netflix získal mezinárodní distribuční práva ke dvěma vítězům z Cannes © TMDB

Atlantique vznikl ve francouzsko-belgicko-senegalské koprodukci a režisérka a herečka Mati Diop si poprvé vyzkoušela zrežírovat celovečerní snímek. V něm je hlavní premisou zobrazení těžkého a chudého života na předměstí Dakaru, následované rozhodnutím místo domova opustit a najít si lepší podmínky k životu za oceánem. I Lost My Body je animovaným poetickým snímkem, který pak oproti realismu předešlého snímku vyzdvihuje imaginaci a originalitu. V něm se snaží odříznutá ruka z pitevní laboratoře dostat přes nástrahy města zpět ke svému původnímu tělu. Přestože Netflixu několik zemí v distribuci chybí (země Beneluxu či Čína), na českém území je v jejich online premiéře uvidíme.

 132 zobrazení   9 se líbí
Rekordně mnoho lidí po konci Hry o trůny googluje, jak zrušit HBO
Rekordně mnoho lidí po konci Hry o trůny googluje, jak zrušit HBO
27.05.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Hra o trůny je pro tuto chvíli na HBO zcela ukončená, televize odvysílala poslední dokument ze zákulisí s názvem The Last Watch a nyní si počkáme na nějaký ten spinoff. A zdá se, že s koncem veleúspěšného seriálu přišel pro mnoho lidí i konec jejich předplatného HBO.

Podívejte se na 1 sekundu z každého dílu Hry o trůny
Podívejte se na 1 sekundu z každého dílu Hry o trůny
24.05.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Jak si rychle zrekapitulovat všech 73 odvysílaných dílů Hry o trůny? Jednoho fanouška napadlo vybrat z každého dílu nejdůležitější sekundu a spojit vše do jednoho videa. Výsledkem je skvělý retrospektivní pohled na všech 8 řad seriálu.

Terminátor: Temný osud láká v traileru na akční orgie na zemi i ve vzduchu
Terminátor: Temný osud láká v traileru na akční orgie na zemi i ve vzduchu
23.05.2019 15:30:00 | Filmové novinky

Terminátor je zase zpátky a pod taktovkou Jamese Camerona a režiséra prvního Deadpoola se rodí první regulérní pokračování Dne zúčtování. A minimálně na akci chudé nebude.

Fantasy přesuny: Scenárista GoT míří do LOTR, Noční král cvičit Zaklínače
Fantasy přesuny: Scenárista GoT míří do LOTR, Noční král cvičit Zaklínače
22.05.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Amazon nakupuje v rajónu Hry o trůny a podařilo se mu zajistit skvělý přestup. Do seriálu ze světa Pána Prstenů totiž vstupuje scénárista Bryan Cogman, autor kritiky nejlépe hodnoceného dílu 8. řady Hry o trůny. Propuštěný Noční král zase zamířil do Maďarska pomoci Netflixu se Zaklínačem.