FB pixel TP pixel
Fantasy přesuny: Scenárista GoT míří do LOTR, Noční král cvičit Zaklínače © TMDB

Fantasy přesuny: Scenárista GoT míří do LOTR, Noční král cvičit Zaklínače

Amazon nakupuje v rajónu Hry o trůny a podařilo se mu zajistit skvělý přestup. Do seriálu ze světa Pána Prstenů totiž vstupuje scénárista Bryan Cogman, autor kritiky nejlépe hodnoceného dílu 8. řady Hry o trůny. Propuštěný Noční král zase zamířil do Maďarska pomoci Netflixu se Zaklínačem.

Filmové novinky

Bryan Cogman ve Hře o trůny začínal jako asistent Davida Benioffa a D.B.Weisse, kteří však rychle zjistili, že má doslova encyklopedické znalosti o knihách ze série Písně ledu a ohně George R. R. Martina. Cogman se tak velmi rychle dostal na scénáristickou sesli a napsal některé z nejlepších dílů celého seriálu, které se sice vyznačovaly menší pompézností a akcí, ale zato vynikaly fantastickými dialogy, jako díl „Cripples, Bastards and Broken Things“ z 1. řady nebo „Kissed by Fire“ z 3. řady.

Z jeho pera rovněž vzešla kritiky chválená druhá epizoda 8. řady „A Knight of the Seven Kingdoms“, ve které Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) povýšil během alkoholem nasátého depresivního večera před Dlouhou nocí Brienne z Tarthu (Gwendoline Christie) do rytířského stavu. Coster-Waldau nedávno pro Vanity Fair Cogmana označil za „chodící encyklopedii“, avšak nejvyšší pochvaly se talentovaný scenárista dočkal od Martina samotného. „Dave a Dan – i když byli dva, vážně potřebovali někoho třetího. A Bryan byl třetí hlavou tohoto draka.“

Fantasy přesuny: Scenárista GoT míří do LOTR, Noční král cvičit Zaklínače © TMDB

Cogman donedávna psal také jeden z možných spin-offů pro Hru o trůny, ale nedávno oznámil, že jeho projekt HBO odmítla, a tak si balí kufry a vyráží za prací na jinou stanici a do zcela jiného fantasy světa. O seriálu ze Středozemě zatím Amazon striktně mlčí a víme prakticky jen to, že na něm nespolupracuje Peter Jackson. Amazon si rovnou objednal hned několik řad a celé to bude stát nekřesťanské peníze.

Mezitím programový ředitel HBO Casey Bloys všechny fanoušky ujistil, že pokud je zajímá, jestli se někdy na televizní obrazovce dozví, co bude dál s hrdiny Hry o trůny, může jim už nyní dát jednoznačnou odpověď – nikdy. Sequely Hry o trůny podle něj nepřichází v úvahu, protože „tohle je Hra o trůny, seriál Dana a Davida. Nechci z jejich překrásného světa vytahovat postavy a dávat je do jiného světa. Chci, aby seriál zůstal samostatným uměleckým kouskem, který vytvořili.“

Nové angažmá už získal také Noční král, jehož tažení do světa lidí skončilo stejně rychle, jako začalo. Vladimir Furdik v rozhovoru pro Noizz prozradil, že aktuálně pracuje v Budapešti, kde pro Netflix dělá choreografa v chystaném seriálu Zaklínač (The Witcher), kterého bychom se měli dočkat na konci letošního roku.

Fantasy přesuny: Scenárista GoT míří do LOTR, Noční král cvičit Zaklínače © TMDB

 574 zobrazení   12 se líbí
Nejlepší meme a vtípky z finálního dílu Hry o trůny
Nejlepší meme a vtípky z finálního dílu Hry o trůny
22.05.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Máme za sebou téměř dekádu trvající jízdu na emoční horské dráze jménem Hra o trůny. A celá šestidílná poslední řada byla doslova zlatým dolem na memečka. Ani poslední díl „The Iron Throne“ v tomto smyslu nezklamal a my si tak nyní můžeme zahrát Hru o Meme. Kdo vyhrál?

Seriál Falcon a Winter Soldier má režisérku, datum premiéry i známé tváře
Seriál Falcon a Winter Soldier má režisérku, datum premiéry i známé tváře
22.05.2019 | Filmové novinky

Jeden ze seriálů z marvelovského vesmíru, který byl vybrán pro streamovací službu Disney+, bude mít za hlavní hrdiny Avengera Falcona a Zimního vojáka Buckyho Barnese. Disney nyní poodhalil další informace.

Emilia Clarke přiznala, že by některé věci v 8. řadě GoT ráda změnila
Emilia Clarke přiznala, že by některé věci v 8. řadě GoT ráda změnila
21.05.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Byť si to v PR rozhovorech před začátkem poslední řady nemohli dovolit, někteří představitelé hlavních postav Hry o trůny nyní tu a tam utrousí pár vět ohledně své nespokojenosti s tím, jak vše skončilo. A pokud by mohla, pár změn by ráda udělala i Matka draků Emilia Clarke.

Poslední díl Hry o trůny ani sprintem nestihl doběhnout k uspokojivému cíli
Poslední díl Hry o trůny ani sprintem nestihl doběhnout k uspokojivému cíli
20.05.2019 17:00:00 | Filmové novinky

Tak, je to za námi. Osm let trvající Hra o trůny je dohrána. Západozemí se změnilo k nepoznání a zároveň v podstatě vše zůstalo při starém, Bran konečně zase promluvil a je čas na loučení. Loučení, které však nutně nemusí být navždy.