FB pixel TP pixel
Netflixu se na 4 roky upsal jeden z nejlepších režisérů současnosti © TMDB

Netflixu se na 4 roky upsal jeden z nejlepších režisérů současnosti

Plodná spolupráce mezi streamovací společností Netflix a režisérem Davidem Fincherem bude po úspěšných letech i nadále pokračovat. Dohodli se totiž na exkluzivní smlouvě platné pro následující čtyři roky.

Filmové novinky 15. 11. 2020 0:00 | Filmové novinky

Mnohými opěvovaný režisérský puntičkář David Fincher, jehož každý natočený film je s napětím vyhlížen, a do filmového kánonu se nesmazatelně zapsal průlomovými snímky jako Sedm, Klub rváčů nebo Sociální síť, rozšiřuje svou spolupráci s Netflixem. Tato kooperace je sama o sobě již poměrně bohatá. Nastartovali spolu ceněné politické seriálové drama Domek z karet, jenž byl jednou z vlajkových lodí Netflixu, když ve svých počátcích vstupoval se svými originálními tituly do seriálových a filmových vod, a snažil se tak nabídnout i jiný než licencovaný obsah. V roli producenta pak Fincher stál za kompilací krátkých sci-fi a fantasy animovaných filmů Love, Death & Robots a jako režisér několika dílů se podepsal pod brilantním dobovým kriminálním thrillerem Mindhunter: Lovci myšlenek. 4. prosince pak uvidíme jeho černobílý životopisný snímek Mank o scenáristovi H. J. Mankiewiczovi, který právě dopisoval Občana Kanea.

Tato bohatá spolupráce se podle vyjádření Davida Finchera, které dal francouzskému časopisu Premiere, v budoucnu ještě prohloubí. S Netflixem totiž podepsal exkluzivní smlouvu na čtyři roky. Jakou podobu bude tato spolupráce mít, Fincher nijak nekonkretizoval. V rozhovoru zavtipkoval, že jeho příští projekt se bude značně odvíjet od toho, jak diváci Netflixu přijmou právě výše zmíněného Manka. Svou práci by ale rád viděl v modu, v jakém maloval Picasso, chtěl by zkoušet odlišné věci, snažit se narušovat rutinu a změnit svůj provozní režim. Takže se těšme na další projekty, které Fincher pro Netflix vytvoří.

 2 941 zobrazení   8 se líbí
Arnie zpátky v akci! Pro Netflix natočí špiónský seriál
Arnie zpátky v akci! Pro Netflix natočí špiónský seriál
12.11.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Akční legendy zdá se pochopily, že streamovací služby by mohly být místem, kde by se jim mohlo v důchodu dařit stejně dobře jako třeba komediím Adama Sandlera. Po Van Dammovi míří na Netflix i sám Arnold Schwarzenegger.

Umbrella Academy dostane od Netflixu 3. řadu. Kdy nás čeká?
Umbrella Academy dostane od Netflixu 3. řadu. Kdy nás čeká?
11.11.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Chvíli jsme na oficiální oznámení napjatě čekali, ale nakonec se Netflix rozhoupal a schválil natáčení třetí řady svého veleúspěšného superhrdinského seriálu Umbrella Academy. Co se o nadcházející řadě ví?

Sper to ďas! Natáčení Zaklínače se znovu zastavuje kvůli COVIDu
Sper to ďas! Natáčení Zaklínače se znovu zastavuje kvůli COVIDu
08.11.2020 | Filmové novinky

Ve stejný týden, kdy bylo rozhodnuto, že se natáčení druhé řady Zaklínače přesune kvůli britskému lockdownu zpět do studií, byl u členů štábu prokázán koronavirus. Natáčení se tak musí znovu odložit.

Zaklínač v ukázce láká na nová monstra a Geralt se přesouvá na jih Anglie
Zaklínač v ukázce láká na nová monstra a Geralt se přesouvá na jih Anglie
06.11.2020 9:00:00 | Filmové novinky

Na Halloween Netflix přichystal pro fanoušky Zaklínače malý bonus v podobě klipu, ve kterém mohou pozorní diváci najít dvě nové příšery, jež se objeví v druhé řadě. Také přibyla novinka z filmového placu.