FB pixel TP pixel
Kdo může za smrt Božského v Sexu ve městě? Rotoped rozhodně ne © HBO

Kdo může za smrt Božského v Sexu ve městě? Rotoped rozhodně ne

HBO GO se rozhodlo svým předplatitelům nadělit předvánoční dárek v podobě nového seriálu A jak to bylo dál..., který rozšiřuje svět oblíbeného Sexu ve městě (1998–2003). Novinka z produkce HBO své diváky rozhodně nešetří a hned v prvním díle zabíjí jednu z hlavních postav.

Filmové novinky

Nelítostná smrt pana Božského nenechala beze sporu žádné oko suché. Kdo skutečně ale může za smrt Johna J. Prestona? Mohla jej Carrie zachránit, kdyby zavolala pomoc? Na tuto otázku se rozhodl odpovědět Daniel Luger, kardiochirurg z chicagské univerzity. Lugerovi byla položena série otázek týkajících se především zdravotního stavu pana Božského, který před smrtí kouřil doutník a cvičil na rotopedu značky Peleton. Podle Lugera je cvičení na rotopedu skvělý nápad. Každopádně by se ale vyhnul jakýmkoli tabákovým výrobkům, zvláště s anamnézou ischemické choroby srdeční, kterou Božský v seriálu trpěl. Luger byl také dotázán na věrohodnost celé scény. „Není nereálné, že by cvičil a pak dostal infarkt. Cvičení mírně zvyšuje riziko infarktu, přesto ale doporučujeme všem pacientům s koronárním syndromem cvičit, neboť riziko je nižší než přínosy cvičení,“ popsal běžnou praxi.

Společnost Peleton, která rotopedy vyrábí a která jeden zapůjčila také na natáčení seriálu A jak to bylo dál: Nová kapilota Sexu ve městě zažila po odvysílání premiérového dílu více jak 11% pokles akcií. Smrt pana Božského pak společnost okomentovala slovy, že na vině je jeho nezdravý životní styl, nikoli cvičení na rotopedu. „Tady jsem na straně Peletonu. Cvičení samo o sobě infarkt nezpůsobí. Infarkt mu způsobilo špatné kontrolování cholesterolu, krevního tlaku, užívání tabáku a samozřejmě koronární syndrom. Všechny spouštěče by měly být řádně kontrolovány, aby se předešlo infarktu,“ řekl k vyjádření společnosti Luger.

Zabila Carrie Božského svou neschopností?

Pan Božský měl podle všeho infarkt 30 minut, než jej Carrie našla. Poté, co jej najde ležet v koupelně na podlaze, běží jej obejmout, načež jí po minutě umírá v náručí. Je možné mít infarkt tak dlouho a dalo by se smrti pana Božského předejít, kdyby Carrie zavolala pomoc? „Určitě. Je to velmi pravděpodobné,“ říká Luger a dodává: „Je to její chyba. Určitě. Ve chvíli, kdy ztratil vědomí, měla okamžitě zahájit resuscitaci. Když jde o srdeční zástavu, mozku dochází čas. Mozek může přežít bez kyslíku až tři minuty. Když upadl do bezvědomí, měla okamžitě zahájit resuscitaci. Takto se zachraňují lidské životy. Nemusel zemřít. Tohle je zatracená parodie.“

 1 457 zobrazení   46 se líbí
Druhá řada Zaklínače sbírá nadšené ohlasy. Proč jedničku strká do kapsy?
Druhá řada Zaklínače sbírá nadšené ohlasy. Proč jedničku strká do kapsy?
15.12.2021 7:00:00 | Filmové novinky

První diváci měli možnost vidět úvodních šest epizod hitového fantasy Zaklínač s Henrym Cavillem v hlavní roli a jejich reakce jsou z valné většiny extatické. Co se jim na pokračování tak líbilo?

9 prosincových novinek, které musíte vidět na HBO. Dorazil seriál roku?
9 prosincových novinek, které musíte vidět na HBO. Dorazil seriál roku?
14.12.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Poslední měsíc tohoto roku je tady a my se můžeme porozhlédnout po nabídce novinek, které si pro své předplatitele přichystala stanice HBO. Nechybí dvě akční kinopecky, ambiciózní dramatické minisérie a zkrátka nepřijdou ani hudební fanoušci.

Netflix zrušil očekávanou sci-fi jen měsíc po premiéře. Nelze se moc divit
Netflix zrušil očekávanou sci-fi jen měsíc po premiéře. Nelze se moc divit
14.12.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Tak to bylo rychlé. Ani ne měsíc po premiéře hraného remaku Kovboje Bebopa s Johnem Cho v hlavní roli rozhodli hlavouni Netflixu, že se tento seriál pokračování nedočká. Jaké jsou hlavní důvody pro ukončení?

Netflix drtí nominace Zlatých glóbů. Slavit mohou i Češi a Duna
Netflix drtí nominace Zlatých glóbů. Slavit mohou i Češi a Duna
13.12.2021 18:00:00 | Filmové novinky

Netflixu se u nominací na Zlaté glóby tradičně dařilo, když jich získal rovnou sedmnáct. Spokojená je ale i HBO.