FB pixel TP pixel
Nový Pán prstenů potvrzuje návrat postav ze Společenstva prstenu. Ukáže Středozemi z Glumova pohledu © Warner Bros.

Nový Pán prstenů potvrzuje návrat postav ze Společenstva prstenu. Ukáže Středozemi z Glumova pohledu

Fanoušci J. R. R. Tolkiena vědí, že vedle seriálu ze světa Pána prstenů od Amazonu, vzniká pod dohledem Warner Bros. i nový film zaměřený na Gluma. Jeho režisér Andy Serkis právě prozradil podrobnosti o chystaném snímku. Kromě možné změny názvu naznačil i návrat některých postav z původní trilogie.

Filmové novinky

Jak jsme již upozorňovali v květnovém článku, studio Warner Bros. se rozhodlo natočit nový film ze světa Pána prstenů, za kterým bude stát jako producent Peter Jackson. Chystaná novinka nese pracovní název The Hunt for Gollum a režírovat ji bude Andy Serkis, který samozřejmě ztvární i Gluma. Serkis právě vystoupil na akci ACE Superhero Comic Con a prozradil několik nových informací o novém Pánu prstenů. Zdůraznil, že projekt je stále v rané fázi, scénář se teprve začíná psát a mnoho detailů je ještě nejasných. Nicméně prozradil, že se můžeme těšit na návrat některých známých postav z původní trilogie. „Je ještě velmi brzy, bylo by nespravedlivé teď něco závazně slíbit. Ale prozradím, že to bude hluboký průzkum Glumovy postavy," uvedl Serkis.

K tomu dodal: „Mohou se objevit postavy, které známe a které by se mohly vrátit. Neřeknu ale kdo.“ Práce na filmu začaly zhruba před osmi měsíci, kdy za Serkisem přišli producenti s nápadem oživit Středozemi o nový příběh. Serkis nadšeně přijal nabídku na režii tohoto filmu, který vnímá jako splněný sen. Serkis, který v původních filmech Gluma namluvil a ztvárnil jej prostřednictvím motion capture, také prozradil, že původní pracovní název The Hunt for Gollum není finální, a ještě se může změnit. Serkis také dodal: „Film bude do značné míry založen na Středozemi z pohledu Gluma a jeho zkušeností s tímto světem. […] je pro mě výzvou odvyprávět skvělý příběh a teď jsme na začátku tohoto procesu. Právě ho začínáme psát, je to vzrušující. A mírně děsivé.“ Film s Glumem by měl dorazit do kin již v roce 2026.

Zdroj: The Popverse

Režijní návrat Mela Gibsona po 8 letech. Trailer ukazuje psychopata Wahlberga v 10 000 metrech
Režijní návrat Mela Gibsona po 8 letech. Trailer ukazuje psychopata Wahlberga v 10 000 metrech
27.06.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Mel Gibson v Hollywoodu pořád nemá na růžích ustláno a zatímco chystá pokračování Umučení Krista, střihl si napínavý thriller v hlavní roli s Markem Wahlbergem. Komorní thriller o psychopatovi v 10 000 metrech nad zemí má nyní první trailer, který hýří napětím. Gibson režíruje poprvé po 8 letech.

Nejlepší Batman se vrací. Trailer slibuje skvělou podívanou, kterou chtělo HBO zaříznout
Nejlepší Batman se vrací. Trailer slibuje skvělou podívanou, kterou chtělo HBO zaříznout
27.06.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Skoro třicet let po skončení fantastického seriálu Batman: The Animated Series se konečně dočkáme duchovního nástupce. Ten nás zavede na počátek netopýří kariéry Bruce Wayna, což znamená, že dostaneme i úplně první kostým odkazující na první číslo komiksu. Na fanoušky ale čeká v první upoutávce mnohem více překvapení.

Skvělá kriminálka se Stallonem je zpátky! V traileru rozdává tvrdé rány
Skvělá kriminálka se Stallonem je zpátky! V traileru rozdává tvrdé rány
27.06.2024 15:50:00 | Filmové novinky

Druhá řada populárního mafiánského seriálu Král Tulsy se kvapem blíží. Skyshowtime proto přichází s první upoutávkou lákající na další dávku zločineckých intrik, na nové trable při budování zločineckého impéria v Oklahomě a samozřejmě na charismatického bosse v podání Sylvestra Stalloneho.

Nový Harry Potter získal stěžejní tvůrce. Ta, o které se nemluví, ustoupí do pozadí
Nový Harry Potter získal stěžejní tvůrce. Ta, o které se nemluví, ustoupí do pozadí
27.06.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Nová seriálová adaptace Harryho Pottera se blíží. Premiéra se má totiž odehrát již v roce 2026, a tak HBO muselo co nejdříve oznámit hlavní tvůrce projektu. Nakonec si vybralo jedny z nejžhavějších kreativců v současném Hollywoodu. Zdá se tedy, že je projekt v dobrých rukou. J. K. Rowlingová kdovíjak aktivní nebude.