FB pixel TP pixel
Seriálový Pán prstenů odhalil novou tvář Saurona. O novém herci nikdo nevěděl © Warner Bros.

Seriálový Pán prstenů odhalil novou tvář Saurona. O novém herci nikdo nevěděl

Zdá se, že nová řada seriálu Pán prstenů: Prsteny moci bude plná překvapení. Amazon totiž s blížící se premiérou druhé řady začal výrazněji odkrývat karty v rámci marketingové kampaně a mimo jiné překvapil nečekaným obsazením role Saurona. Uvidíme hned několik verzí slavného padoucha.

Filmové novinky 27. 8. 2024 18:30 | Filmové novinky

Že má Sauron v díle J. R. R. Tolkiena mnoho tváří, to není pro čtenáře knižní předlohy žádné velké překvapení. Málokdo ale čekal, že se dočkáme různých podob arcilotra Středozemě i v seriálu Pán prstenů: Prsteny moci. Ten v minulé řadě představil Saurona nejprve jako Halbranda v podání Charlieho Vickerse. Ten byl posléze v závěru první řady odhalen jako samotný Sauron a odešel do nově vzniklého Mordoru. Druhá řada má za úkol ukázat nám Saurona jako zdatného manipulátora, který se postupně dostane k moci. Kromě aktuální snahy o nadvládu ale uvidíme i jeho minulost a různé podoby.

Už delší dobu se ví, že Vickers ztvární dvě verze Saurona. Tu, kterou známe jako Halbranda, a pak velmi dobře známého Annatara, Pána darů. Tedy jeho elfskou podobu, která manipuluje Celebrimbora k tomu, aby ukul další prsteny. Jak však odhaluje nové video na propagaci seriálu, uvidíme i Saurona v době po pádu Morgotha. Tuhle variantu ztvární Jack Lowden, o jehož výskytu neměl nikdo ani tušení.

Kromě Lowdena nás čeká minimálně ještě jedna nová podoba Saurona. Již v loňském roce bylo odhaleno, že tvůrci seriálu obsadili herce Gaviho Singh Cheru, aby ztvárnil úplně původní verzi Saurona, jež je popisovaná jako andělská či nadpozemská. Jak přesně bude Chera vypadat, dodnes zůstává záhadou. Seriáloví špióni dříve zjistili, že by se Cherova verze Saurona měla objevit v některých klíčových scénách seriálu. V sedmé a osmé epizodě druhé řady má mít scény s Celebrimborem. Účastnit se má i pádu Eregionu, v němž padne Celebrimbor do zajetí a Sauron se dostane k Devíti prstenům. A sdílet by měl i akční scénu s Adarem, případně s Celebornem a Galadriel. Ostatně celá druhá řada má být hodně o Sauronovi a jeho manipulacích. Dává tudíž smysl, že skutečně nahlédneme do minulosti i motivací tohohle lotra.

Zdroj: Amazon

Reklama
Ježek Sonic 3 ve skvělém traileru bojuje s Keanu Reevesem. Jim Carrey má dvojroli
Ježek Sonic 3 ve skvělém traileru bojuje s Keanu Reevesem. Jim Carrey má dvojroli
27.08.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Vzpomínáte si ještě na časy, kdy vznikal první filmový Sonic a měli jsme dostat vizuálně odpudivou verzi, která by pravděpodobně zabila celou sérii v samotném zárodku? Nyní přichází již třetí díl filmové série, která se konečně dostala do stavu, kdy vypadá velkolepě, osudově a jako rodinné sci-fi zábava, kterou skutečně chtějí vidět velcí i malí.

Fenomenální návrat Kriminálky Anděl zničil konkurenci. Nejhůře si vede Prima
Fenomenální návrat Kriminálky Anděl zničil konkurenci. Nejhůře si vede Prima
27.08.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Podzimní televizní sezóna odstartovala a TV Nova neponechává nic náhodě. Nová epizoda Kriminálky Anděl si obratem uzurpovala zájem diváků a sledovanost je dokonce vyšší než minulý podzim. Největší prohru si v pondělí večer nadělila Prima, která pokračuje ve výsledcích ze slabého jara.

Konec legend Top Gearu je tady. Clarkson a spol. se dojemně loučí po 22 letech
Konec legend Top Gearu je tady. Clarkson a spol. se dojemně loučí po 22 letech
27.08.2024 15:50:00 | Filmové novinky

Legendární moderátorské trio Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond se vydává na svou poslední společnou jízdu. Upoutávka k finální epizodě automobilové show The Grand Tour slibuje emotivní tečku, která fanoušky připoutá k obrazovkám.

Necenzurovaný Terminátor od Netflixu bere dech. Brutalitu střídá holokaust a válka strojů
Necenzurovaný Terminátor od Netflixu bere dech. Brutalitu střídá holokaust a válka strojů
26.08.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Pokud vás poslední filmy s Terminátorem spíš naštvaly svým tápáním, kudy by se série měla vydat, případně vás moc nebavila kastrace série z hlediska násilí, novinka Netflixu je určena přesně pro vás. Z upoutávek totiž vypadá hodně sebevědomě a nekompromisně.