FB pixel TP pixel
Necenzurovaný Terminátor od Netflixu bere dech. Brutalitu střídá holokaust a válka strojů © Paramount Pictures

Necenzurovaný Terminátor od Netflixu bere dech. Brutalitu střídá holokaust a válka strojů

Pokud vás poslední filmy s Terminátorem spíš naštvaly svým tápáním, kudy by se série měla vydat, případně vás moc nebavila kastrace série z hlediska násilí, novinka Netflixu je určena přesně pro vás. Z upoutávek totiž vypadá hodně sebevědomě a nekompromisně.

Filmové novinky 26. 8. 2024 18:30 | Filmové novinky

Už se zdálo, že je série Terminátor na konci s dechem. Ostatně má na to vzhledem ke svému věku nárok. Jenže na místě, kde se nedaří, obvykle čekají i příležitosti a jedné takové se chopil scenárista Mattson Tomlin, který se rozhodl, že si kromě Batmana pro Matta Reevese střihne i obrodu robotické franšízy.

A výsledek je zatím dost ohromující, protože seriál Terminator Zero vypadá jako nekompromisní podívaná, jež míchá násilí s hororem, ale i zajímavě posunutým příběhem o zastavení Soudného dne. Tomlin ostatně hodlá sérii nasměrovat k původní vizi Terminátora, kdy byl Arnold více méně ekvivalentem Freddyho Kruegera nebo Jasona Voorheese. Zkrátka nezastavitelným zabijákem, který si jde pro svou oběť stůj co stůj. Naposledy tuhle hororovou vizi přinesl druhý díl, i ten už ale inklinoval k odlehčujícímu humoru, když James Cameron začal ságu směřovat k akčnímu spektáklu. Třetí film pak byl už víceméně komedií s akčními pasážemi. Zajímavé rovněž je, že Tomlinova vize je spjatá s původní představou Camerona o tom, jak má Terminátor vypadat.

Z Terminátora bude v novém seriálu původně zamýšlený nenápadný infiltrátor, očividně to ale neznamená, že bude absentovat výrazná robotická akce a otevřené násilí. Ačkoli je nový seriál zpracovaný ve stylu anime, průstřely lidských těl, lámání rukou a další násilné chuťovky rozhodně slabším povahám zacloumají se žaludkem. Vizuálně seriál vypadá naprosto profesionálně a co je zásadní, nechybí mu atmosféra krušné budoucnosti. Tvůrci si navíc nemusí lámat hlavu s rozpočtem hraných filmů, takže si mohou dovolit akci, která by jinak stála desítky milionů dolarů. Tak si držme palec, ať se 29. srpna dočkáme takové pecky, jakou upoutávky opakovaně slibují.

Zdroj: Netflix

Větší, velkolepější a lepší. Seriálový Pán prstenů je zpět a už chystá i třetí řadu
Větší, velkolepější a lepší. Seriálový Pán prstenů je zpět a už chystá i třetí řadu
26.08.2024 17:35:00 | Filmové novinky

Minulý týden proběhla v Londýně světová premiéra druhé řady fantasy Pán prstenů: Prsteny moci. Během této události herci a tvůrci slíbili, že nás čeká temnější a drsnější příběh, a zároveň se nevyhnuli otázkám týkajícím se třetí řady.

Fanoušci šílí. Nejpopulárnější komediální seriál po zdánlivém konci chystá další řadu
Fanoušci šílí. Nejpopulárnější komediální seriál po zdánlivém konci chystá další řadu
26.08.2024 10:00:00 | Filmové novinky

Už už to vypadalo, že Apple TV+ udělal za svým nejpopulárnějším a s přehledem nejsledovanějším seriálem definitivní tečku. Po loňské, opět úspěšné třetí řadě a zdánlivém definitivním konci se však fanoušci dočkali skvělé novinky – Ted Lasso se vrátí i po čtvrté a AFC Richmond tak zřejmě ještě neodehrál svůj poslední zápas.

„Je to mizerný s*áč.“ Clooney nekompromisně o oscarovém režisérovi, kterého Hollywood nenávidí
„Je to mizerný s*áč.“ Clooney nekompromisně o oscarovém režisérovi, kterého Hollywood nenávidí
25.08.2024 13:00:00 | Filmové novinky

David O. Russell patří k jedněm z nejdivnějších hollywoodských patronů. Dříve uznávaný režisér se kvůli svým nevybíravým metodám dostal téměř na černou listinu a nevybíravě se o něm vyjadřují nyní i největší herecké hvězdy.

Je Zachraňte vojína Ryana realistický film? Válečný historik vše zhodnotil, vylodění ho zaskočilo
Je Zachraňte vojína Ryana realistický film? Válečný historik vše zhodnotil, vylodění ho zaskočilo
25.08.2024 9:00:00 | Filmové novinky

Válečný snímek Stevena Spielberga Zachraňte vojína Ryana dnes patří mezi klasiky žánru. Řadu diváků přesto zajímá, jak moc se vyobrazení některých situací ve filmu blíží realitě. Nyní se k snímku vyjádřil zkušený historik John McManus, kterého některé realistické prvky až zaskočily.