FB pixel TP pixel
Papírový dům po korejsku? Netflix schválil adaptaci španělského hitu © TMDB

Papírový dům po korejsku? Netflix schválil adaptaci španělského hitu

Jeden z největších mezinárodních hitů Netflixu, španělský seriál Papírový dům, se dočká korejské verze. Netflix právě schválil novou adaptaci a posílá ji do výroby.

Filmové novinky 2. 12. 2020 11:00 | Filmové novinky

Populární španělský heist o přepadení tiskárny peněz Papírový dům, mnohými znám pod svým španělským názvem La casa de papel, i přes svou aktuálnost a mezinárodní proslulost dostane nový kabát v podobě korejské adaptace. Připomeňme, že Netflix nejprve na původní španělský seriál zakoupil mezinárodní vysílací práva, zkrátil stopáž epizod první řady a celou ji pak rozdělil na dvě části, které vypustil s několikaměsíčním rozestupem v prosinci 2017 a dubnu 2018. Třetí a čtvrtou část pak rovnou spoluprodukoval a výrazně navýšil rozpočet. Všechny řady se těšily diváckému úspěchu, poslední čtvrtou vidělo po dubnové premiéře v prvních čtyřech týdnech úctyhodných 65 milionů domácností. Nyní je ve výrobě pátá část, která je závěrečná a putování našich hrdinů zakončí.

V Netflixu si ale řekli, že by byla škoda nevydolovat z úspěchu seriálu ještě trochu pozornosti, a jihokorejská verze proto dostala zelenou. Její první řada bude mít 12 epizod a do výroby by se měla dostat v průběhu příštího roku. Na starost si novou adaptaci vezme jihokorejský režisérský veterán Kim Hong-sun, který rád pracuje s fantasy a krimi žánry. Jeho seriály Voice, Black a The Guest, na nichž spolupracoval, jsou pro zájemce v tuto chvíli dostupné na Netflixu. Bude zajímavé sledovat, kam se nová verze Papírového domu vydá, jestli bude jen otrockou kopií přenesenou do korejských reálií či se pokusí vykročit svou vlastní cestou.

 327 zobrazení   15 se líbí
Amazon ruší jeden ze svých letošních největších seriálů
Amazon ruší jeden ze svých letošních největších seriálů
29.11.2020 9:00:00 | Filmové novinky

Někdy velké ambice nestačí. Své o tom ví autorka Gillian Flynn, která se dostala do světla reflektorů díky adaptaci své knihy Zmizelá, díky níž byly zadaptovány i její další knihy. Její nejnovější seriál Utopia, jenž měl být letošní vlajkovou Amazonu, byl streamerem zrušen po jediné řadě.

Monstrbiják Godzilla vs Kong na Netflixu? Streameři o něj svádějí boj
Monstrbiják Godzilla vs Kong na Netflixu? Streameři o něj svádějí boj
27.11.2020 8:00:00 | Filmové novinky

Krátce po revolučním oznámení o distribuci komiksového velkofilmu Wonder Woman 1984, který se vedle kin ve stejnou chvíli podívá i na streamovací službu HBO Max, se stupňuje šeptanda kolem blockbusteru Godzilla vs Kong. Vedle HBO projevuje velký zájem i Netflix.

Netflix v nových ukázkách láká na 3 zimní novinky!
Netflix v nových ukázkách láká na 3 zimní novinky!
25.11.2020 9:00:00 | Filmové novinky

Netflix vydal trailery na své tři novinky a jakoby jimi podtrhl depresivní zimní náladu prodlužujících se nocí. Láká v nich na mysteriózní drama Rovnodennost, intimní drama o lidské tragédii Střípky ženy a dokusérii Rozparovač o vrahovi třinácti žen.

Pecka! HBO nabídne všechny filmy s agentem Jamesem Bondem online
Pecka! HBO nabídne všechny filmy s agentem Jamesem Bondem online
18.11.2020 | Filmové novinky

I když fanoušci Jamese Bonda musí smutnit, protože se premiéra nového dílu Není čas zemřít odsunula na příští rok, kabelová a internetová televize HBO se pokusí tento zármutek zmírnit skvělým dárkem. 1. prosince totiž do svého online katalogu přidá masivní dávku 26 filmů s tímto ikonickým tajným agentem.